Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE: De mooiste boswandelingen van Nederland

Het is herfst en wat is er nu leuker dan een mooie boswandeling tijdens de herfstperiode, genieten van de natuur, de prachtige kleuren, de dieren en de mooie omgeving. Het boek met de mooiste boswandelingen van Nederland biedt daarom uitkomst en laat je genieten van al het moois wat Nederland te bieden heeft. Wij lichten 3 verschillende boswandelingen uit die in dit boek beschreven staan en laten je alvast voorproeven wat je kunt verwachten. Maar dit is niet alles, je kunt namelijk dit fantastische boek winnen. Lees daarom gauw verder en doe mee!

Kuiderbos

Het Kuiderbos is niet alleen het oudste bos in Flevoland, maar het is ook een van de grootste bossen in de provincie. Minder dan een mensenleven terug kolkte hier nog de Zuiderzee, nu is het in alle jaargetijden een heerlijk wandelbos. Compleet met libellenreservaat en zeerroversnest.

Bramen

In het Kuinderbos groeien veel bramenstruiken. Niet vreemd. Immers veel vogels, vliegen, wespen, muizen maar ook vossen en boommarters eten deze lekkernij, en de pitjes van de bramen worden door dierenpoep verspreid. Naast bramenstruiken kom je hier ook de Japanse wijnbes tegen.

Fjorden – paarden

In het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder kun je naast de vlinders, roofvogels, libellen en watervogels tijdens het wandelen ook grotere dieren tegenkomen. Rond de Kuinderplas aan de schansweg laat Staatsbosbeheer fj ordenpaarden grazen. Zo blijven de open plekken in het bos behouden.

Libellen Reservaat

In het Kuinderbos is ook een aantal vennen gecreëerd. De weelderige begroeide oevers verbergen onder andere vele soorten insecten. Het is ook een geschikt leefgebied voor libellen en waterjuffers. In het libellenreservaat komen maar liefst 45 soorten voor.

Hollandsche Rading

In hartje Nederland ligt een gebied van rovers en ridders: In de bossen van Hollandsche Rading wemelt het van de burchten.
De middeleeuwse kastelen zijn grotendeels verdwenen; de hedendaagse burchten zijn opgetrokken uit aarde. Wandel in het spoor van de architect: de das, de grootste “rover” van het land.

Das

De das ( meles meles ), het grootste landroofdier van Nederland en marterachtige, heeft hier zijn domein. Dit nachtdier bouwt zijn burchten meestal aan bosranden. Hij heeft een kenmerkend getekende, brede kop, een gedrongen lichaam, korte poten en een brede, korte staart.

Hilversums Wasmeer

Dit heidemeer werd vroeger gebruikt om schapen te wassen. Het dreigde verdrongen te worden door bos, maar wordt nu opengehouden. Vanuit de kijkhut kun je libellen en waterjuff ers zien en diverse watervogels, zoals de meerkoet, waterhoen en kuif-, tafel- en grotere bergeend. En met een beetje mazzel ook de geoorde fuut.

Bergherbos

Het heuvellandschap van het Bergherbos, ontstaan tijdens de ijstijd door de stuwende bewegingen van landijs, wordt omringd door glooiende akkers waar helblauwe korenbloemen er lustig op los schitteren. Niet vreemd dat het hier krioelt van de vlinders.

Bloemen velden

Ingezaaide, kruidenrijke percelen en akkerranden (haver, zomertarwe, zomergerst, boekweit, groot kaasjeskruid, korenbloem, luzerne, zomerkoolzaad en zonnebloem) rond het Bergherbos bieden dekking en broedgelegenheid aan onder meer patrijzen. Vooral de bloeiende gewassen (vlinders!) trekken veel insecten aan die als voedsel dienen voor de jongen van diverse soorten akkervogels.

Varens

Frisgroene varens bedekken de bodem van het Bergherbos. Dit golvende bladerdek (tot zo’n 2,5 m hoog) wordt gevormd door de adelaarsvaren ( Pteridium aquilinum ), de grootste varensoort van Nederland. Alleen te zien in voorjaar en zomer, want het deel dat boven de grond leeft , sterft in de herfst volledig af.

WINACTIE!

Maak kans op het geweldige boek “Roots – De mooiste boswandelingen van Nederland” met gratis GPS-tracks!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Deel hieronder jouw favoriete herinnering van een mooie boswandeling alleen of met bijzondere mensen;
 • Deel dit bericht op social media (niet verplicht, wel heel lief!)

We maken de gelukkige winnaar aanstaande dinsdag 6 november bekend! 

DE MOOISTE BOSWANDELINGEN VAN NEDERLAND | 160 PAGINA’S FULL COLOUR | ISBN 978 90 5956 881 5| € 15,99 | 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 10

 • reply

  Eline

  2 november 2018

  Enkele jaren terug had ik het geluk dat mijn ouders mee meevroegen op reis naar Noorwegen, waar we dag op dag de mooiste wandelingen gedaan hebben. Ik heb na de reis nog daaagen nodig gehad om te bekomen van de schoonheid en rust dat de bossen en gewoon het uitzicht daar je kunnen geven, daar wordt een mens wel even stil van 🙂 de reis heeft ons ook weer dichter bijeen gebracht, omdat je vaak aangewezen bent op de natuur om je te leiden. Heel fijne ervaring dus 🙂

 • reply

  Marijke

  2 november 2018

  9 jaar geleden is de man van mijn moeder overleden. Wij wandelden al ons hele leven door Sonsbeekpark in Arnhem(voor mij is dat “bos”, maar blijkt echt park te zijn☺️), maar de laatste wandelingen met Jacq in rolstoel waren bijzonder. Hij vroeg ons na zijn euthanasie een deel van zijn as over een bepaalde plek daar uit te strooien, zodat hij altijd mooi over die bomen en dat water uit kon kijken. Mama en ik hebben dat gedaan en dat blijft nu nog steeds bij elke wandeling bijzonder.💖

 • reply

  Marijke

  2 november 2018

  9 jaar geleden is de man van mijn moeder overleden. Wij wandelden al ons hele leven door Sonsbeekpark in Arnhem(ik noemde dat altijd bos, maar blijkt echt park☺️), maar de laatste wandelingen met Jacq in rolstoel waren bijzonder. Hij vroeg ons na zijn euthanasie een deel van zijn as daar op bepaalde plek uit te strooien, zodat hij altijd over die bomen en het water zou kunnen uitkijken. Dat hebben we gedaan. Elke wandeling blijft daar nu nog steeds erg bijzonder en speciaal💖

 • reply

  Anna

  4 november 2018

  ik wandel graag met de kinderen in de bossen,ze zijn dan zo enthousiast en wijzen mij weer op dingen die ik zelf over het hoofd heb gezien.
  genieten van al het moois om ons heen

 • reply

  Aafke

  4 november 2018

  Toen mijn vader ziek was heeft mijn moeder een huisje gehuurd, middenin het bos op de veluwe. Hier zijn we met de hele familie een weekje heen gegaan, zodat we nog één keer met z’n allen op vakantie konden voordat hij overleed. Mijn ouders waren al jaren uit elkaar, dus dit maakte het nog meer bijzonder dan het al was. Ik denk met heel veel liefde aan die week terug, het was zo’n fijne en waardevolle week!

 • reply

  Bianca Schonewille

  4 november 2018

  Vroeger gingen we heel vaak,denk wel bijna wekelijks een keer met het gezin naar het bos om een flinke wandeling te maken.
  Volgens mij gingen we zelfs bijna altijd naar hetzelfde bos toe. Ik was nog vrij jong.
  Mijn ouders liepen voorop en mijn broer en ik erachter. Op een gegeven moment stak er een groot hert het pad vluchtig over,
  toen hij ons voorbij was stopte hij,keek om naar ons en zocht echt oogcontact om vervolgens weer verder te gaan.
  Dit heeft zo’n indruk bij mij achter gelaten dat ik het nu nog steeds erg mooi vind om er aan terug te denken. Ik was denk ik een jaar of zeven.
  Ook spaarden mijn broer en ik de blauwe veertjes van de Vlaamse Gaai die bij deze vogel op de vleugel zit. Ook dit is een herinnerig waar ik
  nog wel eens aan terug denk als ik zo’n blauw veertje zie liggen in het bos……

 • reply
  5 november 2018

  Mijn mooiste boswandeling was op de Veluwe waar de natuur schitterend is prachtige kleuren en geuren.
  En tijdens deze wandeling zijn we herten en wilde zwijnen tegen gekomen dit is zo bijzonder.
  En de picknick mand was mee gevuld met heerlijke hapjes en drankjes een echt feestje.

 • reply

  Nelly

  5 november 2018

  Heerlijke wandeling op de Veluwe met ons gezien (kinderen 9 en 11jaar), nadat we er met de auto naar toe waren gereden. Wandelpaden en routes goed aangegeven, echter blijkbaar toch vanaf geweken. We moesten nog een hele zoektocht maken om onze auto terug te vinden. Kinderen hadden voorlopig wel weer even genoeg bos gezien.

 • reply

  Wendy

  5 november 2018

  Mijn mooiste herrinering.. dat is lastig kiezen. Ik denk alle mooie herfstwandelingen die ik mijn vriend en mijn ouders heb gemaakt. Rust, ruimte, prachtige natuur en familie!

 • reply

  Danielle

  5 november 2018

  De mooiste boswandeling was in Australië, tijdens mijn backpack avontuur. Sinds ik weer terug ben in Nederland kan ik ook meer genieten van de mooie natuur op de Veluwe bijvoorbeeld. Mag hier graag wandelen en de rust opzoeken.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .