Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE: Fuck Beauty! by Nunu Kaller

Ik werd meteen gegrepen door de titel van het boek. Ik moest en zou dit boek lezen en met het voorwoord was er heel veel herkenning terug te vinden. Wat als je jezelf te groot, te lomp en te luidruchtig vind? De story van mijn life, zelfs toen ik nog heel slank was, was ik vaak te luidruchtig, te lomp en te enthousiast. Maar dit boek gaat vooral over waarom we zo verlangen naar perfecte schoonheid en waarom dit ons zo ongelukkig maakt en wat je ertegen kunt doen. Benieuwd? Lees dan gauw verder en maak kans op 1 van de 4 exemplaren die wij weg mogen geven!

Wat kwam er veel op mij af bij het lezen van dit boek. Stiekem wist ik wel dat er heel veel in de wereld om uiterlijk en schoonheid draait, maar niet dat het zo erg was. Ik werd dus letterlijk met mijn neus op de feiten gedrukt. Om je een beetje een beeld te geven zal ik hieronder wat schokkende feiten delen:

 • Wist je dat 8-jarigen tegenwoordig al op dieet zijn? Ze nemen de druk om slank te zijn over van hun moeder en hun klasgenootjes. Dit geldt overigens niet alleen voor meisjes.
 • Wist je dat in de VS slechts ongeveer 5% van de vrouwen het lichaamstype heeft dat ons in de media voortdurend wordt getoond?
 • Wist je dat er 7 miljoen vrouwen in de VS lijden aan een eetstoornis;
 • Wist je dat het belangrijkste motief voor zelfmoordpogingen bij meisjes op middelbare scholen overgewicht is?
 • Wist je dat 90% van alle cosmetische operaties op vrouwen wordt uitgevoerd?
 • Wist je dat er veel merken one size fits all hebben en dit vaak overeenkomt met maat 34-36, terwijl de gemiddelde kledingmaat in Duitsland, Oostenrijk en Nederland 42 is?
 • Wist je dat er in 2013 in de VS 60 miljard doller werd besteed aan afslankproducten en dat dit bedrag nog steeds ieder jaar flink stijgt?
 • Wist je dat onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen, nadat ze geretoucheerde foto’s van modellen hadden bekeken, zichzelf in de spiegel veel kritischer beoordeelden dan voordat ze de modellen foto’s hadden gezien?

Dit is nog niet eens alles, maar ik weet zeker dat ik je meteen wakker hebt geschud.

Body Positivity

Het is een roerige tijd als het om schoonheidsideaal, bodyshaming, bodypositiviteit en alles wat erbij komt kijken gaat. Omdat het boek uit verschillende hoofdstukken bestaat met elk een totaal andere invalshoek is het lastig om deze review te schrijven. Zo werd ook de vraag gesteld hoe je naar mensen kijkt als het om uiterlijk gaat. Kijk je dan naar bepaalde kenmerken of het totaalplaatje? Dit zal bij iedereen weer verschillend zijn. Zelf vind ik uitstraling, een sportieve bouw en een mooie lach wel belangrijk, maar wat heb je eraan als die persoon van binnen niet zo mooi blijkt te zijn? Natuurlijk wil je dat iemand zich goed verzorgd en aandacht besteed aan de manier waarom die eruit ziet. Maar het meeste komt toch uitstraling, humor, de glimlach en het enthousiasme naar voren. Ook vinden wij het fijn als iemand lekker in z’n vel zit, zelfvertrouwen en levensvreugde komen ook voorbij. 

Moeten we dan allemaal op elkaar lijken?

Nee, ik zou dit niet willen. Maar als er een trend op komst is lijkt het soms wel of iedereen dit oppakt en we allemaal hetzelfde erbij lopen. Ook zie je het soms op Instagram terug dat er zoveel modellen zijn die op reis zijn en prachtige foto’s maken en dat je soms het verschil niet meer kunt zien. Ik ben hier zelf niet zo vatbaar voor, toen ik jong was al niet. Natuurlijk wilde ik weleens die Levi broek en die Nike Air Max schoenen hebben,  maar ik wilde vooral mezelf terugvinden in mijn kleding en heb dan ook de fase van de wijde truien en broeken doorlopen (skate-stijl) en ging daarna naar het blote navel tijdperk en toen weer naar de wat gewonere kleding. Natuurlijk willen we ons uitleven en is het fijn als de trends hier op inspelen. Maar het moet ook bij je passen. Als je een totaal ander figuur hebt dan je buurvrouw en je doet hetzelfde aan, dan zal het de ene beter staan dan de andere omdat ze niet hetzelfde figuur hebben en niet goed kijken wat bij hen past.

We geven te weinig complimenten!

Zeg jij weleens tegen een volstrekt onbekende dat die persoon fantastisch haar heeft, een prachtig jurk heeft of een stralende glimlach? Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden, maar in Nederland houden we het liever nuchter, want waarom zou je dat doen. Probeer het eens en wedden dat die persoon er helemaal van opfleurt en jij dankbaar bent dat je het gezegd hebt. Vooral vrouwen hebben sterk het idee om elkaar geen complimenten te geven, want we zijn meer gefocust op onze imperfecties. Let jij bij een andere vrouw op de dingen die niet mooi aan haar zijn of de dingen die wel mooi aan haar zijn? Dat is een stukje mindset en als je dit ook bij een ander doet, dan doe je het ook bij jezelf. We hebben als we een compliment ontvangen ook vaak de afkap reactie. Oh ja die is maar 5 euro bij die winkel of ja maar ik ben net naar de kapper geweest of zo zit het niet elke dag hoor of het is maar tijdelijk. Probeer eens gewoon dankjewel te zeggen en het compliment te aanvaarden en er eens even over na te denken. Sommige vrouwen vragen juist bewust om complimenten om zo bevestiging te zoeken dat ze mooi zijn, dan krijg je bijv. wat vindt je van mijn nieuwe top? Leuk hé? Ik vind hem zo mooi staan. Dan hoeft de ander eigenlijk alleen maar te bevestigen en voelt het bijna verplicht.

Wat vind ik van het boek?

Ik vind het een veelzijdig boek met heel handige informatie, herkenning, tegenstrijdigheden en zo goed dat het er eindelijk is. Ieder hoofdstuk heeft weer een ander thema met betrekking tot beauty en het leest heel fijn weg. Dit boek moet gewoon iedere vrouw lezen, het is echt een must en zeker in de tijd van bodyshaming, #metoo en social media. Dit is het boek wat je later aan je dochter cadeau geeft omdat ze er zoveel uit kan leren en het een feest der herkenning is voor vele vrouwen!

Wij mogen 4 exemplaren weggeven!

Heb jij dit artikel gelezen en voelde het als een feest der herkenning? Doe dan gauw mee!

Wat moet je doen om kans te maken?

=>> Laat hieronder weten waarom je kans wilt maken op dit gave boek!
=>> Laat bij het Facebook bericht weten dat je meedoet en tag jouw bff ook om kans te maken!

Wij maken de gelukkige winnaars bekend op vrijdag 8 maart a.s. via Facebook!

Fuck Beauty! | Nunu Kaller | The House of Books | € 17,99 te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 3

 • reply

  Anna

  5 maart 2019

  Wat een mooi artikel,ik denk dat je iedereen in zijn waarde moet laten en het maakt niet uit hoe je er uit ziet.
  Vaak een complimentje geven is sowieso een goed idee. Ik ben erg benieuwd naar dit boek

 • reply

  Juliette

  7 maart 2019

  Door de recensie ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar dit boek! Ik ben momenteel bezig met mijn stage psychologie en voel voornamelijk interesse in eetstoornissen. Dit boek lijkt me leerzaam, nuttig en leuk om te lezen.

 • reply

  Aafke

  11 maart 2019

  Dit boek zou ik heel graag willen lezen! Ik zit momenteel weer in een periode dat ik niet tevreden ben met mezelf. Ik schrik er soms van hoe onaardig ik soms tegen mezelf ben. Zo’n boek kan me hopelijk nog wat meer bewustwording en inzichten geven en maakt me hopelijk weer wat liever voor mijzelf! Lijkt me fijn

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .