Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE: Hoe overleef je? – Dr. Michael Greger met Gene Stone

Wist je dat de meeste oorzaken van vroegtijdig overlijden voorkomen kunnen worden door eenvoudige veranderingen in levensstijl en eetgewoonten? In deze bijzondere bestseller van de Amerikaanse arts Michael Greger kun je alles lezen over hoe je met een wetenschappelijk dieet mogelijke bescherming kunt bieden aan veel oorzaken van vroegtijdig overlijden en lichamelijk gebreken, zoals ziektes. 

De meeste mensen zijn blij als hun lichaam gezond is, wat logisch is, maar pas als je ziek wordt of gebreken hebt die moeizaam overgaan dan gaan we pas echt goed voor onszelf zorgen. Er wordt vaak gekeken naar bestrijding van ziekten, maar preventie is het beste wat je kunt doen als het gaat om je eigen gezondheid. Dit boek gaat daar ook over, maar laat je tevens inzien wat er moet veranderen als je toch ziek bent of gebreken hebt m.b.t. je gezondheid.

Hoe houd je jouw lichaam zo sterk mogelijk, zodat het zelf goed ziektes kan afweren en voorkomen?

In het voorwoord kun je lezen hoe de oma van dr. Michael Greger vanuit geen toekomstperspectief naar een gezonde toekomst gaat met een plantaardig dieet en opbouwende oefentherapie. Ze ging er met een rolstoel in en kwam er daarna weer lopend uit en kon zelfs 16 km per dag lopen. Zij oma kreeg haar doodvonnis op 65-jarige leeftijd en dankzij een gezonde voeding en levensstijl was ze in staat om nog eens 31 jaar op deze aarde te genieten van haar 6 kleinkinderen. Haar bijna wonderbaarlijke genezing inspireerde niet alleen één van die kleinkinderen om een carrière in de geneeskunde na te streven, maar gaf haar bovendien voldoende gezonde jaren om hen te zien afstuderen aan de medische faculteit.

Voorkomen, stoppen en omkeren van onze belangrijkste doodsoorzaken
Misschien bestaat sterven door ouderdom helemaal niet. Uit een studie van meer dan 42.000 opeenvolgende autopsies bleek dat honderdjarigen, degene die langer dan honderd jaar leven, in 100% van de onderzochte gevallen bezweken waren aan ziekten. Hoewel de meeste nog vlak voor hun dood als gezond werden beschouwd, zelfs door hun artsen, stierf er niet één aan ouderdom. De meeste sterfgevallen in de Verenigde Staten zijn te voorkomen en zijn gerelateerd aan wat we eten. Onze voeding is de nummer één oorzaak van vroegtijdige sterfte en de nummer één oorzaak van lichamelijke gebreken. Dan zal gezonde voeding ook de nummer één zijn van de zaken die onderwezen worden op de medische faculteit toch? Helaas is dit niet het geval en hebben veel medische opleidingen weinig informatie over gezonde voeding en wat dit kunt betekenen voor de gezondheid. 

Geen pillen maar broccoli
Vaak wordt er tijdens het 5- minutengesprek bij de dokter maar weinig aandacht besteed aan gezonde voeding in plaats van gelijk te grijpen naar medicijnen. Soms is het nodig, maar dan zou een aanvullend gezond eetpatroon / lifestyle een aanwinst zijn om eventueel sneller beter te worden of meer energie te krijgen om het gevecht met lichamelijke gebreken of ziekte aan te gaan.

Wat vind ik van het boek?
Het is vertaald vanuit de Amerikaanse bestseller “How not to die” en ik merk wel dat dingen vaak erg heftig zijn neergezet. Misschien is dat ook om je wakker te schudden. Ik geloof zeker dat er een sterk verband is met je voeding en je gezonde levensstijl en het verloop van aandoeningen, ziekte en andere lichamelijke gebreken. Het boek is erg dik en zit vol met handige informatie om je gezondheid goed aan te pakken en verbeteringen door te voeren om nog energieker en gezonder te leven. In het boek wordt gesproken over hoe je gezondheid kunt aanpakken als je een te hoge bloeddruk hebt, hart- en vaatziekten, longziekten, hersenziekten, infecties, diabetes, leverziekten, depressies en nog veel meer. Het boek is zeker aan te raden als je geinterreseerd bent in gezondheid, je gezonder wilt leven of wilt kijken hoe je dit nog meer kunt verbeteren. 

WINACTIE!

Wij mogen maar liefst 2 exemplaren weggeven van dit fantastische boek over gezondheid!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder weten waarom je kans wilt maken op dit geweldige boek!
 • Deel deze blog op social media om extra kans te maken (niet verplicht!)

We maken zondag 7 januari a.s. de winnaars bekend!

Michael Greger is een internationaal bekende arts, voedingsdeskundige en oprichter van de populaire website Nutritionfacts.org
Daarnaast heeft hij ook een bijbehorend kookboek geschreven naast dit boek.
Gene Stone heeft talloze boeken geschreven over plantaardige voeding.

Titel: Hoe overleef je?
Auteurs: Dr. Michael Greger met Gene Stone
Prijs: € 29,95 te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 53

 • Manon
  reply

  Manon

  4 januari 2018

  Wat een interessant boek!! Nooit verkeerd wat extra informatie over voeding& gezondheid!

 • reply

  Nicole

  4 januari 2018

  Wauw dit lijkt me een super interessant boek
  Daar kan ik zeker een hoop van leren!! En dat zou nog een mooi verjaardagskado zijn

 • reply

  Karin

  4 januari 2018

  Dit lijkt me echt een heel interessant boek, ik zou het heel graag winnen, vooral om me nog eens met de neus op de feiten te drukken en mezelf daardoor nog meer te motiveren om een paar minder goede gewoontes toch eindelijk eens af te zweren. 🙂
  Ik ga hard duimen. 😃🍀🍀🍀🍀🍀

 • reply

  AnnaB

  4 januari 2018

  Ik eet graag gezond en lekker. Dit boek lijkt mij erg interessant,ik ben benieuwd.

 • reply

  Marja

  4 januari 2018

  Omdat iedereen toch gezond oud wil worden…..Ik hoop hier ook tips uit te kunnen halen om met de mensen om mij heen te kunnen delen.Mijn zusje en zwager hebben het afgelopen te kampen gehad met kanker en zo een periode willen we graag voorgoed achter ons laten ….🙏🏼🍀

 • reply

  MarianZw

  4 januari 2018

  Na een heftige zomer met een borstoperatie ben ik wel toe aan een boek als dit. Vragen als kan ik gezond blijven en gezonzder zijn door voeding of leefstijl zijn vragen die me bezog houden. In dit boek erwacht ik wel de antwoorden te vinden.

 • reply

  Nicole Beeris

  4 januari 2018

  Ik zou dit boek wel willen winnen lijkt mij reuzeinteressant! Ik heb met regelmaat last van pijntjea en klachten en met dit boek zou ik kunnen kijken wat voedsel kan doen voor mij!

 • reply

  nicole elisabeth

  4 januari 2018

  Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Denk dat je er een hoop nuttige informatie uit kunt halen om gezond te leven. Ik doe graag mee

 • reply

  Marleen

  4 januari 2018

  Omdat ik erg veel klachten heb en alles al heb geprobeerd. Volgens de internist uitbehandeld. Ze zeggen dat ik een lichamelijke burn out heb, dat kan maar niemand verteld hoe nu verder om weer te herstellen. Dit boek kan een 1e stap zijn naar een nieuw leven.

 • reply

  fany

  4 januari 2018

  Mijn papa is al jaren ziek en heeft het soms moeilijk om de zonnige kant te blijven zien dus dat is 1,mama zorgt voor hem en alle hulp is nuttig 🙂
  2. ik ben zelf na verkeersongeval chronisch ziek geworden maar mindset en voeding zorgen dat ik het nog steeds van een positieve kant kan blijven zien,ik ben dankbaar voor wat ik heb, werk ook nog steeds omdat de voldoening de pijn waard is en omdat het kan
  3. ik dus door al deze zaken mateloos geboeid ben door combinatie mind en body en overtuigd ben dat dat je levensstijl en je voeding een groot verschil maken. Zelf heb ik dit al meermaals ondervonden en extra tips en info om het nog beter te doen voor iedereen rondom mij zijn heel erg welkom.

  • reply

   Lisa van R

   5 januari 2018

   Klinkt als een zeer leuk boek!! Na net een week terug te zijn van een JAAR backpacken en reizen over de wereld zijn de extra reiskilootjes duidelijk zichtbaar. Die extra reisbaggage zou ik er nu zo graag weer aftrainen. Vooral na een jaar reizen is het lastig om weer terug te komen in je oude ritme. Het zou ZO fijn zijn als ik weer gezond kan beginnen aan de hand van dit boek met alle tips en tricks. Ik denk dat het de perfecte manier is om zo snel mogelijk weer mezelf te zijn, me lekker in me vel te voelen, fitter te voelen en daardoor KNALLEND dit nieuwe jaar kan starten zonder dat ik in dit dipje blijf hangen. Een goed hulpmiddel om zo snel mogelijk weer met beide beentjes in NL te staan ipv met een voet blijven hangen in het buitenland.. #nieuw jaar nieuwe kansen #helpen jullie me me laatste been weer in nl te krijgen? 🙂

 • reply

  Yvonne

  4 januari 2018

  Heel graag zou ik deze willen winnen. Ik werk namelijk sinds een half jaar in een natuurvoedingswinkel, waar heel veel mensen komen voor tips en advies omtrent hun klachten op voedings, lichamelijk en psychisch gebied en welke daarin een alternatief zoeken voor de reguliere aanpak. Ik geloof in de kracht van voeding op de gezondheid. En wordt kei erg enthousiast van dit boek daar er zo veel in die wereld te leren valt. Ik ben ervan overtuigd dat de informatie uit dit boek uitstekend van pas zou komen in het advies naar mijn klanten. Fingers crossed 🙂

 • reply

  Will

  5 januari 2018

  Ik ben aan het afvallen en ben al 7 kilo kwijt.
  Wil er dit jaar nog 20 kilo af hebben, dus heb dit boek echt nodig.
  Graag doe ik mee, om te kunnen overleven!
  Ik heb een herseninfarct gehad, dus ben daardoor heel erg bezig met gezond te leven.
  Ik wens je een gelukkig en vooral gezond 2018 toe.

 • reply

  Jan

  5 januari 2018

  Voor dit boek waag ik graag een kansje.

 • reply

  Barbara

  5 januari 2018

  Ik heb veel interesse in gezond eten, maar je hoort zoveel , wat vaak later weer anders blijkt. Dit is wetenschappelijk bewezen, dus met deze tips wil ik met mijn gezin graag aan de gang!!

 • reply

  Patricia Liebregts

  5 januari 2018

  Wat een inspirerend boek! Sinds een aantal jaren kook ik haast dagelijks zelf en gebruiken minder vlees en vis, maar de focus ligt met name op meer verse en (seizoens)groenten en fruit bij de bereiding van onze maaltijden.

 • reply
  5 januari 2018

  Wauw wat een gaaf boek ben hier heel erg benieuwd na .
  Ik kan wel een goede stimulans gebruiken na een aantal operatie en heel veel aderlatingen tegen hemo chromatose.

 • reply
  5 januari 2018

  Gezondheid houd mij erg bezig omdat ik in mijn omgeving steeds meer mensen zie met ernstige problemen.

 • reply

  s. van der pijl

  5 januari 2018

  één van mijn goede voornemens is gezonder leven. volgens mij gaat dit boek me hierin goed stimuleren en informeren, graag maak ik kans om dit mooie boek te winnen.

 • reply

  Karen Postma

  5 januari 2018

  Ik zou graag willen winnen, omdat ik (zoals zovelen) in januari weer gezond wil gaan leven na alle lekkere oliebollen en kerstkransjes. Maar wat is nu echt gezond? Ik hoop dat met dit boek te kunnen ontdekken. En die extra jaren gezond leven, zoals de oma van de schrijver, zie ik helemaal zitten.

 • reply

  Marijke

  5 januari 2018

  Dit lijkt me een interessant boek! Altijd nuttig om te weten welke invloed je voeding kan hebben! Ik loot graag mee!

 • reply

  Yvonne Drenth

  5 januari 2018

  Omdat ik het erg interessant vind klinken en me graag verder wil verdiepen in gezonde voeding. De dokters schrijven inderdaad maar wat graag medicijnen voor, ook voor de kleinste dingetjes, maar ik geloof dat dit lang niet altijd nodig is en ben benieuwd wat dit boek voor ons kan betekenen.

 • reply

  Nelly

  5 januari 2018

  Ik ben benieuwd naar de ideeën van deze arts

 • reply

  Dineke

  5 januari 2018

  Ik ben wel nieuwsgierig!

 • reply
  5 januari 2018

  Super leuk en erg handig! I’m in!

 • reply

  Pauline

  5 januari 2018

  Graag zou ik dit boek winnen om me te verdiepen!

 • reply
  5 januari 2018

  Nieuw jaar, weer dezelfde goede voornemens als vorig jaar…..
  MAAR met dit boek gaat het mij zeker lukken dit jaar !!!
  Ik doe graag mee.

 • reply

  m chen

  5 januari 2018

  Omdat het informatief en leerzaam is! Ik doe mee.

 • reply
  5 januari 2018

  Gelukkig nieuw jaar Mv. van Rossen,

  Een interessant stuk heb je geschreven.. Het zet me aan het denken over alle kleine vanzelfsprekende dingetjes in mijn eet-patroon die beter kunnen. Hardstikke lief en leuk dat je niet 1, maar zelfs 2 exemplaren van dit boeiende boek weggeeft. Ik zou dolgraag dit boek doorneuzen en kijken wat ik beter kan doen. Voeding is heel belangrijk voor mij en ik geloof er heilig in dat voeding een direct gevolg op gezondheid heeft.

  Hopelijk kan ik mijn ouders ook helpen hun eetpatroon te veranderen zodat zij sterker in hun schoenen staan.

  Duimen maar. Hardstikke leuke actie.

 • reply
  5 januari 2018

  Een heel interessant boek om te lezen. Mijn man heeft diabetes en vorig jaar is er slokdarmkanker bij hem geconstateerd. Sindsdien ben ik me meer gaan concentreren op gezonder leven en gezonder eten. In de hoop dat dat bijdraagt aan een langer leven en redelijk goede omstandigheden. Niet alleen voor hem maar ook voor de rest van het gezin. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

 • reply

  Annelies

  5 januari 2018

  Omdat ik graag wil weten wat wetenschappelijk goed is voor mijn lichaam om zo de eetstoornis te kunnen verslaan en nog lang te mogen leven!

 • reply

  janneke

  5 januari 2018

  Ik zou dit boek graag willen winnen, en denk dat ik er veel tips uit kan halen, waar ik iets mee kan

 • reply

  Angela ten Ham

  5 januari 2018

  zelf heb ik fybromyalgie en ben heel erg benieuwd welke tips ik uit dit boek kan halen.

 • reply

  Elise Rutten

  5 januari 2018

  Wauw wat een boek! Ik doe graag mee

 • reply

  Anna

  5 januari 2018

  Lijkt me wel een heel handig boek

 • reply

  Anita te Gussinklo

  5 januari 2018

  Dit boek helpt me vast om betere keuzes qua eten te maken in 2018.
  Ik heb deze actie gedeeld op Facebook.

 • reply

  Nina Mol

  6 januari 2018

  Ik ben er altijd op uit om mij beter te voelen en een paar kilootjes kwijt te raken! Dus ik doe graag mee!

 • reply

  Marjan

  6 januari 2018

  Aangezien ik al een aantal jaar veel te zwaar ben en qua leeftijd in allerlei risico categorieën begin te vallen zou een complete change misschien niet zo’n gek idee zijn. Dit boek zou daarbij een geweldige gids zijn. Ik wil dus graag winnen

 • reply

  van erum maria louisa

  6 januari 2018

  ik heb heel veel interesse in dat boek

 • reply
  6 januari 2018

  Ik wil graag gezond(er) en lang leven en dit boek is daar een goede inspiratiebron voor. Daarom maak ik graag kans om het boek te winnen.

 • reply

  Sabine Ypenga

  6 januari 2018

  Ik ben hartpatiënt en zou er alles voor over hebben om mijn gezondheid te bevorderen. Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

 • reply

  Petra

  6 januari 2018

  Super interessant, alles wat met voeding te maken heeft, heeft mijn interesse maar met deze wetenschappelijke onderbouwing nog begrijpelijker.

 • reply

  Els

  6 januari 2018

  Alles wat met gezondheid en voeding samenhangt is super interessant, en daar kun je goede informatie bij gebruiken. Inspiratie en een goed naslag werk zou ik dolgraag willen hebben en dit delen met iedereen die hier voor openstaat.

 • reply

  BETTY

  6 januari 2018

  Dit boek lijkt mij erg interessant en nuttig om te weten welk voedsel welke invloed heeft op je lichaam

 • reply

  antonia

  6 januari 2018

  Ik heb dit boek ( de engelse versie ) geprobeerd te lezen, was te pittig helaas. HOORAY voor de vertaling! Dit naslagwerk staat bovenaan mijn lijstje maar door de dure december maand en een gestolen fiets zal de koop echt nog even uitgesteld moeten worden, winnen doe ik dus heel graag 🙂 Nog een happy & healthy 2018 toegewenst!

 • reply

  Danielle

  6 januari 2018

  Het lijkt me een heel interessant boekt. Ik zou graag willen weten wat ik er zelf aan kan doen om bewuster te eten wat goed is voor je lichaam.

 • reply

  anja

  6 januari 2018

  leuk ik zou meer wil weten te komen door dit boek

 • reply

  Monique weber

  6 januari 2018

  gezond eten is de basis van alles ben erg benieuwd naar dit boek.
  Kamp zelf met ernstige gezondheidsproblemen en zit in rolstoel bewegen is dus iet wat moeilijk en ben maar 30 kilo te zwaar kortom ik zoek al tijden naar goede richtlijnen voor de basis en op internet is er veel maar alles spreekt elkaar tegen

 • reply

  Marijke Langenegger

  6 januari 2018

  Ik wil winnen omdat ik héél erg geïnteresseerd ben in hoe je met voeding ziektes kunt voorkomen/genezen. 2 stiefvaders verloren en mijn 2 beste vrienden zijn depressief, ik wil léren!💞☺️

 • reply

  Vivian

  7 januari 2018

  Zou heel graag nog meer willen weten…
  Wil de werking van voeding op de gezondheid nog verder uitspitten.

 • reply

  Marie

  7 januari 2018

  Het boek spreekt me heel erg aan omdat ik persoonlijk ook graag gezond zou blijven of terug worden. Ik weet dat dit niet altijd gemakkelijk is met onze moderne voedingsindustrie. Ik heb zelf enkele gezondheidsproblemen, waarschijnlijk door de voeding veroorzaakt en zou mezelf graag terug gezond zien worden. De dokter bezorgt alleen medicatie ….. over de voeding wordt niet gesproken. De medicatie bezorgt terug problemen en zo blijven we maar bezig. Ik heb de moed om zelf uit te zoeken als ik kan genezen door middel van een aangepaste voeding. Ik wil het uittesten en aan de wereld laten horen! Ik heb zelf al enkele middeltjes ontdekt die gebruikt worden en ook effectief werken. Met al die synthetische geneesmiddelen worden we alleen maar zieker volgens mij!

 • reply

  Monique weber

  8 januari 2018

  bedankt dat ik gewonnen heb…ik kan niet wachten tot die binnen is

 • reply

  Karin

  5 april 2018

  Van het boek Hoe overleef ik heb ik inmiddels veel gehoord en ben heel benieuwd en zou het graag winnen, en wel om de volgende reden:
  Wat me er erg in aantrekt is dat je door je voeding aan te passen je …je lichaam anders kunt laten werken.
  Zelf heb ik Parkinson en probeer nog zoveel mogelijk uit het leven te halen!
  Als ik dat kan realiseren mede door bepaalde voeding kan ik me daar alleen maar beter door gaan voelen!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .