` BOEKRECENSIE+WINACTIE: Meer dan mooi by Anuschka Rees - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE: Meer dan mooi by Anuschka Rees

Je kunt dit boek met recht dé no-nonsens handleiding over schoonheid, lichaamsacceptatie en een beter zelfbeeld noemen! Worden we allemaal niet heel moe van die perfecte mensen op social media? Van dat we alles maar moeten kunnen en altijd in balans moeten zijn? Wij wel en dat is ook één van de redenen waarom wij met Boost your Health staan voor echtheid, het doorbreken van taboes en daarnaast laten zien dat perfectie niet hoeft. Dit boek helpt je met een gezonde kijk naar je uiterlijk en de onhaalbare schoonheidsidealen van deze tijd. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder en maakt tevens kans op 1 van de 3 exemplaren die we weg mogen geven!

Het voorwoord pakt mij meteen en ik herken veel van wat Tatjana Almuli zegt. Genieten van het moment zonder steeds geconfronteerd te worden met je lichaam is soms lastig. Wij vrouwen worden nog steeds in de greep gehouden door een obsessie rondom het uiterlijk. We leren al op jonge leeftijd dat de schoonheid van Hollywoodsterren iets is om na te streven en dat de knapste Instagrammers de meeste volgers hebben en dat wij dit ook moeten nastreven om succesvol te zijn.

5 Schoonheidsmyrthes

Het boek behandelt ook 5 schoonheidsmyrthes die je wellicht zullen verrassen. Hieronder benoemen we ze:

 • Zelfvertrouwen hebben is hetzelfde als jezelf superknap vinden;
 • Je moet aan je uiterlijk werken om meer zelfvertrouwen te krijgen;
 • Een positief lichaamsbeeld betekent dat je van je lichaam houdt;
 • Het kan mensen met een gezond zelfbeeld niet schelen wat anderen van hun uiterlijk vinden;
 • Je bent een slechte feminist als je ontevreden bent over je uiterlijk.

In het boek worden deze uitgebreid uitgelicht en wordt daarnaast gesproken over het lichaamsbeeld, de media, schoonheidsidealen, weer de baas worden en je herschrijft tevens je innerlijke handboek. Het is veelomvattend, direct, geeft je mega veel inzichten en verrast je op meerdere manieren.

De vicieuze cirkel van ontevreden zijn met je uiterlijk

Volgens psycholoog Joel Kevin Thompson bestaat lichaamsbeeld uit drie facetten:

 • Perceptie –  het beeld in je hoofd hoe je eruit ziet;
 • Interpretatie – je emoties en gedachten bij dat beeld;
 • Gedrag – wat je aan je uiterlijk doet, zoals lijnen of make-up gebruiken.

Belangrijk om te weten is dat deze facetten elkaar versterken. Dat betekend dat je snel in een negatieve spiraal terecht kunt komen, maar daarentegen als je 1 van de drie veranderd dan volgen de anderen ook.

Wat vind ik ervan?

Het is makkelijk om te denken als je goed voor jezelf zorgt dat je dat ook van jezelf moet houden. Zo eenvoudig is het helaas niet en dat heb ik zelf ook ondervonden. Als je jaren denkt dat je slank moet zijn om geliefd te worden door anderen, door succesvol te zijn en makkelijk werk te krijgen, door veel vrienden te hebben als je slank bent. Wie ben je dan eigenlijk wanneer “slank” weg valt? Die vraag heb ik mij vaak gesteld, want het is mijzelf overkomen. Ik ging van slank naar een vollere vrouw en ben onderweg vele mensen kwijt geraakt. Ik heb hart gewerkt aan mijzelf en mijn liefde voor mijzelf weer terug gevonden. Dit was een langdurig proces, een proces van voelen en doen wat ‘echt’ goed voelt tot meer grenzen stellen. Maar nu kan ik alleen maar trots zij op mijzelf en ook al mag ik voor mijn gezondheid nog wel wat afvallen, ik weet nu wat ik waard ben en dat maakt het verschil zo groot!

Dit boek beschrijft de worsteling, de tips en tools en de kritische blik om met jezelf en je lichaam aan de slag te gaan. Het laat je inzien dat je je eigen wereld en leven bepaald en dat anderen iets van jou kunnen vinden, maar jouw mening over jezelf het belangrijkste is. Iedere vrouw verdient het om zichzelf meer dan mooi te vinden en dit boek is een must om te hebben op weg naar een beter zelfbeeld en meer lichaamsacceptatie.

WINACTIE!

Wij mogen maar liefst 3 vrouwen blij maken met dit fantastische boek “Meer dan Mooi” van Anuschka Rees!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder weten wat jij het mooiste aan jezelf vindt en waarom je graag dit boek zou willen ontvangen!
 • Deel deze blog via social media;
 • Tag 2 lieve vrouwen in je omgeving die ook meer van dit boek zouden moeten weten via Facebook of Instagram.
We maken de gelukkige winnaars bekend op 1 januari aanstaande om zo “meer dan mooi” het nieuwe jaar in te gaan!
Meer dan mooi | Anuschka Rees | Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Prijs € 21,99 | ook als Ebook beschikbaar | Te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 12

 • reply

  Anna Maria

  28 december 2020

  Mijn donkere ogen en mijn lange haren vind ik het mooiste aan mezelf. benieuwd naar dit boek!

 • reply

  Kim Coenen

  28 december 2020

  Wauw!! Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. Ik ben t meest dankbaar voor mn positiviteit en doorzettingsvermogen dat ik heb. Aan mn lichaam zelf denk ik mn ogen en mn haar🥰🥰🥰

 • reply

  Yvonne W.

  28 december 2020

  Wat een fantastisch boek! Ik vind mijn gebit het mooist! Dit boek zou ik heel graag aan mijn buurvrouw willen geven; zij is echt heel erg mooi afgevallen, maar de laatste maanden valt alles haar weer vrij zwaar en is de opgewekte blik naar haarzelf en haar eigen lichaam ver te zoeken. Zo zonde! Ik zou haar graag willen helpen, maar ik weet niet goed hoe. Dit boek zou een mooie eye-opener voor haar kunnen zijn, zodat zij weer met opgewekte blik naar zichzelf kan kijken 💖

 • reply

  Sophie

  29 december 2020

  Super benieuwd naar dit boek 😍
  Ik ben trots op mijn positieviteit en humor.
  En lichamelijk ben ik trots op mijn lengte 1.80 en ogen.
  Nu heel hard duimen 🍀🍀🍀

 • reply

  Lotte

  29 december 2020

  Ik vind mijn ogen en mijn lach het mooist aan mezelf en mijn positieve blik op alles… Nou ja… Bijna alles… Een positieve blik op mijn lijf vind ik vaak nog lastig. Ondanks dat ik weet dat dat best een positieve blik waard is. Ik zou graag leren hoe hiermee om te gaan en meer handvatten te krijgen voor een beetje meer zelfliefde 💝

 • reply

  Jeanine van Rijswijk

  30 december 2020

  Wat lijkt me dit een gaaf boek denk dat ik er veel van kan leren. Ik vind mijn benen -punt me knieën wel mooi, en mijn litteken van mijn openhartoperatie mooi! Ik draag hem met trots.

 • reply

  lucaslucasdejong@gmail.com

  30 december 2020

  Ik doe mee voor mijn schitterende vrouw met haar mooie groene ogen en stralende lach. Helaas ziet zij dat zelf anders…

 • reply

  Hermien

  30 december 2020

  Ik ben net als iedereen erg benieuwd naar dit mooie nieuwe boek. Hou van lezen. Mijn mooiste punten mijn huid en mijn ogen.
  Ik zou dit boek graag winnen om meer over acceptatie te leren. Ben altijd slank geweest en vindt het nu heel lastig dat ik dat niet meer ben. Negatief zelfbeeld hierdoor. Gun het iedereen, dus dat de beste maar mag willen.
  Voor iedereen een mooi en.positief 2021.

 • reply

  Ina

  30 december 2020

  Mijn haren en ogen!
  Ik zou dit boek heel graag willen lezen 😍👌🏻

 • reply

  Wessel

  30 december 2020

  Ik doe heel erg graag mee voor mijn vriendin; voor mij is zij volmaakt en vind ik alles aan haar prachtig! Jammer dat zij zichzelf zo vaak wegcijfert en complimenten weg wuifd… Dit boek laat haar hopelijk inzien dat zij wat liever voor zichzelf mag zijn, zodat zij deze complimenten straks zelfverzekerd en met trots kan omarmen.

 • reply

  Mark

  31 december 2020

  Ik denk dat ik mijn zus met dit boek een enorm plezier kan doen; zij heeft op dit gebied al wat kleine stapjes gezet, maar dit boek kan haar vast nog verder brengen. Het mooist aan haar vind ik haar lengte en haar doorzettingsvermogen.

 • reply

  Noortje

  2 januari 2021

  Vanaf maandag houden wij op mijn werk het lief zijn voor elkaar er nog even in: wij gaan ‘wichtelen’. Eigenlijk hoort dat voor kerst, wij doen het lekker out of the box erna. De lootjes zijn al getrokken en ik heb een lieve collega die flink wil afvallen getroffen, voor wie ik het Wichtelvrouwtje mag zijn. Zij is erg onzeker en ontevreden over haar uiterlijk en ik weet zeker dat het Wichtelvrouwtje haar een goede steun in de rug zal geven wat betreft haar zelfbeeld met dit mooie boek!

Post a Comment