Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE! Nu afvallen & nooit meer aankomen – Eveline van de Waterlaat & Leo Versluys

Ondanks dat afvallen soms niet makkelijk gaat, is het behouden van een goed gewicht vaak nog lastiger. De vraag is dan ook hoe je nadat je veel bent afgevallen dit gewicht vast houd. Dit gaat dan ook heel vaak weer mis en dan krijg je het welbekend jo-jo effect weer waar je totaal niet op zit te wachten. Dit boek zorgt ervoor dat je dit voorgoed aanpakt en ook daadwerkelijk je streefgewicht bereikt en nog belangrijker, deze ook kunt vasthouden! Dit doen ze o.a. met ego’s en hoe je zelf je valkuilen kunt herkennen en hiermee aan de slag gaat. We mogen tevens maar liefst 3 exemplaren weggeven van dit geweldige boek, dus lees gauw verder!

Wat ik heel fijn vind van Eveline en Leo (de schrijvers van het boek!) dat ze zelf ook aangeven hoe moeilijk afvallen kan zijn en dit blijvend vast te houden. Het is niet alleen maar bewegen en gezonde voeding, er komt namelijk ook een groot deel bij kijken waarin je je mindset echt blijvend moet veranderen.

Het boek begint goed, want je gaat gelijk aan de slag met jouw ego. Maar hoe werkt deze eigenlijk? Zo zijn er vijf basisbehoeften, namelijk:

 • Basisbehoefte 1: profileren
 • Basisbehoefte 2: verbinden
 • Basisbehoefte 3: vermijden van angst
 • Basisbehoefte 4: erkenning en waardering
 • Basisbehoefte 5: groei

Deze basisbehoeften worden in het boek uitgebreid uitgelegd en zorgt voor veel herkenning.

Het boek behandeld verschillende ego-types waar je jezelf echt in zult herkennen. Ik had zelfs 3 ego types waar ik mezelf in herkende. Het is dus zeker mogelijk dat dit bij jouw er ook meer dan 1 is. Zo heb je o.a. de volgende ego-types: de Bodyguard, de onzekere, de pleaser, de octopus, de perfectionist, de Criticus, de Behulpzame, de Rebel, de Stuisvogel en nog een aantal andere types.

Het boek richt zich veelal op de mindset om beter af te kunnen vallen en om dit tevens vast te kunnen blijven houden. Afvallen lukt meestal nog wel, maar dit op lange termijn vasthouden door een gezond eetpatroon, regelmatig bewegen en de mindset om dit echt tot jouw ritme en balans te maken valt vaak niet mee.

Het boek zit vol met “aha” inzichten, opdrachten en tips om ervoor te zorgen dat het afvallen gemakkelijker gaat en je dit ook vast blijft houden. Het boek bevat voorbeelden, handvatten en na ieder hoofdstuk worden nog even de belangrijkste zaken met jouw gedeeld. Het is en blijft lastig om nieuwe gewoonten aan te leren en werkt vaak alleen als je dit dagelijks toepast. 

Wat vonden wij ervan?
Het is een inspirerend boek en heeft een totaal nieuwe kijk op het gebied van afvallen en niet meer aankomen. Het is verfrissend om te zien dat er veel gewerkt wordt op het gebied van mindset. Zo wordt je gedrag en persoonlijk onder de loep genomen en geeft dit zeker nieuwe inzichten en mogelijkheden om jouw gezonde levensstijl aan te leren en te behouden.Veel boeken zijn veelal gericht op voeding en beweging en laten het stukje mindset vallen, maar hier worden juist de grote successen mee geboekt.

WINACTIE!
Wij mogen maar liefst 3 exemplaren weggeven van dit unieke boek “Nu afvallen & nooit meer aankomen!”

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder weten wat jouw grootste struggle is met betrekking tot afvallen of op gewicht blijven;
 • Deel deze blog op Social media, niet verplicht, maar wel heel lief!

We maken de gelukkige winnaars bekend op 21 maart a.s. via Facebook!

Nu afvallen & nooit meer aankomen – Eveline van de Waterlaat & Leo Versluys
Wellington Uitgevers
Prijs: € 24,95 te koop bij o.a. Bol.com

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 22

 • reply

  Yvonne Sebregts

  18 maart 2018

  Leuke winactie! Mijn grootste struggle is dat ik vaak ga snoepen uit verveling wanneer ik de hele dag thuis ben. Wanneer ik de hele dag druk of de deur uit ben heb ik deze behoefte niet. Dat vind ik echt nog lastig

 • reply

  Sandra Vehof

  18 maart 2018

  Mijn grootste struggle is dat mijn brein het steeds weer over neemt en ik daardoor, ondanks dat ik het me zo had voorgenomen om het vandaag niet te doen en goed had voorbereid, toch weer naar de kast loop op zoek naar chocolade en koekjes. Daar baal ik zo enorm van en toch lukt het niet om het niet te doen…..

 • reply

  Brigitte

  18 maart 2018

  Mijn valkuil is, dat ik geen volhouder ben. Als het even moeilijk wordt, vind ik al gauw een excuus om iets te pakken. Ik probeer dan nog wel om iets gezonds te nemen, maar al gauw ga ik overstag naar minder gezond. Ik ga óf extreem aan het lijnen óf helemaal niet. Beetje jammer!

 • reply

  Annemieke Otten

  18 maart 2018

  Ik hou kha/beperkt eten meestal een week of 4 goed vol. Dan gaat het meestal in het weekend mis en dan vind ik het heel moeilijk de draad weer op te pakken. Wil heel graag nog 4/5 kilo kwijt, maar schommel de hele tijd heen en weer met 1-2 kilo en wil niet verder omlaag. Het komt er snel aan, maar gaat er alleen af als ik heel streng voor mezelf ben.

 • reply

  Annelies

  18 maart 2018

  Lijkt me leuk om dit boek te lezen! Vooral het volhouden en het behouden van gewicht op een gezonde manier. Ik geloof er ook echt in dat het belangrijk is dat het met je mindset te maken heeft, ben benieuwd wat het boek daarover zegt. Ik ben een echte boekenwurm en dit boek wil ik graag in mijn boekenkast hebben.

 • reply

  Anita H.

  18 maart 2018

  Ik heb wat van die guilty pleasures waar ik niet van af kom. Pasta (weliswaar de glutenvrije, maar toch…), naturel ribbelchips en fuets (soort droogworstjes). Vooral als ik mezelf wil troosten.

 • reply

  Jolien

  18 maart 2018

  Lijkt me een interessant boek! Mijn grootste struggle is enerzijds lekkere dingen ‘zien’ (mijn bureau staat in de kamer tegenover ons secretariaat die altijd koekjes, snoepjes en paaseitjes hebben) en anderzijds verveling of stomme klusjes doen (want dan heb ik het wel verdiend ;-))

 • reply

  Antonia

  18 maart 2018

  Kennen je deze al Melinda? Het zogenoemde What-the-hell effect werkt vrij simpel, namelijk dat je bij een kleine misstap denkt dat het allemaal verpest is en niks meer uitmaakt. Een voorbeeld: je hebt 1 dag wat minder gezond gegeten door de drukte, en stopt vervolgens met je hele gezonde levensstijl. Deze gedachtes vergroten de kans op een terugval…… tja dit dus…. en dan gewoon lekker door blijven snaaien…

 • reply

  Miekske Dingens

  18 maart 2018

  Grootste struggle? De geur van lekker eten en dan manlief die langs je komt zitten met een lekkere sappige hamburger…. aaaargh!!!!! 🙂

 • reply

  Charmaine

  18 maart 2018

  Afvallen lukt wel. Alleen de vernieuwde lifestyle aanhouden houd ik nooit vol.

 • reply

  Karin

  18 maart 2018

  Mijn strugle is altijd s avonds, dan krijg ik altijd snaaitrek en ik kan daar erg moeilijk nee tegen zeggen en daar baal ik verschrikkelijk van. 😩
  Wellicht kan dit boek me helpen, het klinkt als een goed en leuk boek. 🙂

 • reply

  Cindy

  18 maart 2018

  Mijn valkuil is het goede eetpatroon maar kort volhouden. Ondanks goede resultaten vind ik het volhouden het aller lastigst

 • reply

  Annemiek

  18 maart 2018

  Chocolade….kan er niet vanaf blijven. Ik vind het moeilijk omdat ik ‘S avonds altijd wat wil knabbelen bij de thee… Hebben jullie gezonde lekkere snacks.. Ben blij dat de lente eraan komt. Lente/zomer vind ik wel makkelijker.

 • reply

  Henriette

  19 maart 2018

  Mijn grootste struggle is dat ik ga snaaien bij stress of als iets tegen zit. En aangezien ons leven tegenwoordig uit behoorlijk wat stress bestaat… 🙁

 • reply

  Aafke

  19 maart 2018

  Leuke winactie weer!
  Als ik het gevoel heb dat het afvallen heel langzaam gaat, raakt mijn geduld op en het vertrouwen en dan ga ik weer sneller ongezonde dingen eten + wanneer ik bij anderen ben, vind ik het moeilijk om nee te zeggen wanneer ze me wat lekkers aanbieden. Dan voel ik me een beetje onbeleefd. Volgens mij zou zo’n boek heel goed voor mij zijn, ik hoop dat ik win! Kan ik hem daarna gelijk doorgeven aan mijn zus, die ook veel struggles heeft met afvallen en gewicht behouden.

 • reply

  Mar//

  19 maart 2018

  Ah, winacties hier vind ik altijd super leuk, er winnen tenminste altijd 1 of meerdere mensen. Bepaalde sites kondigen een winactie aan en doen er dan verder niets mee.

  Maar goed, mijn struggle is het volhouden, wanneer het effe goed gaat, laat ik t los en dan gaat t weer fout. Verder vind ik het lastig om niet te veel te eten, ik heb altijd heel snel weer trek. Heel lastig! Maar komt denk vooral doordat ik niet de juiste mindset heb om blijvend hard te werken. Heb vroeger te vaak aan de lijn gedaan, zo gauw ik alleen het woordje hoor, krijg ik honger 🤐

 • reply

  Carolien Schutte

  19 maart 2018

  Als moeder ben ik veel in huis helemaal met dat koude weer en dan kan je veel te makkelijk lekkere dingen pakken dat is mijn struggle al hebben we nu niks meer te snoepen in huis alleen nog fruit om allemaal wat gezonder te beginnen en soms weet ik niet goed waar te beginnen om een goede start te hebben om het vol te kunnen houden hopelijk help zo’n boek daar bij aangezien er wel wat kilo’s bij mij en mijn vriend af mogen

 • reply

  Marloes van der Graaf

  19 maart 2018

  Ik heb altijd honger lijkt het wel….
  Maar mijn grootste struikelblok is snoepen met mate. Als ik eenmaal een lekker chocolaatje in mn mond heb gestopt, kan het helaas nooit bij dat ene blijven. Ach eentje erbij is toch niet erg, maar voor ik het weet heb ik me er bijna misselijk aan gegeten. Hopelijk kan het boek me helpen om over dit struikelblok heen te stappen.

 • reply

  Christine

  19 maart 2018

  Ik doe graag mee, als ik iets lekkers neem, ben ik vaak niet meer te stoppen.. ;(

 • reply

  Will

  19 maart 2018

  Sinds kort ben ik aan het afvallen met hulp van een dietiste.
  Ben al een paar kilo kwijt, maar er moeten nog heel veel af.
  Ik vind het heel moeilijk, want ik ben verslaafd aan drop.
  Iedere keer als ik door de supermarkt loop, blijf ik even staan bij het snoep.
  Dan moet ik mijzelf even toespreken: Doe het niet!!! En dan doe ik het ook maar niet.
  Soms wel, en dan heb ik heel veel spijt , hoe stom kan ik zijn, denk ik dan.
  Maar Oooo, drop is zo verschrikkelijk lekker. Dat is mijn struikelblok.
  Hopelijk kan dit boek mij op andere gedachten brengen en mij helpen het te weerstaan.
  Ik heb geen Facebook, maar volg op Bloglovin en waag graag een kansje.

 • reply

  CJM de Kok

  21 maart 2018

  Ik heb moeite met lekkere dingetjes op tafels van vrienden familie, blij daar maar eens vanaf als je wilt minderen

 • reply

  AnnaB

  21 maart 2018

  mijn grootste struggle is dat ik mij moeilijk aan een normale portie kan houden en regelmatig te veel eet

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .