` BOEKRECENSIE+WINACTIE: Oud met een Glimlach - alles wat je (niet) wilt weten over ouder worden by Esther Kollman & Annette Wichmann - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?BOEKRECENSIE+WINACTIE: Oud met een Glimlach – alles wat je (niet) wilt weten over ouder worden by Esther Kollman & Annette Wichmann

We willen het stiekem niet weten, maar ouder worden doen we allemaal. Maar hoe fijn is het om van te voren te weten hoe je fijn en gezond ouder kunt worden, heel fijn toch? Het boek “Oud met een glimlach” is een prachtig handboek voor de 40+ vrouw met alles wat je (niet) wilt weten over ouder worden en de schrijfsters Esther en Annette schrijven dit op humoristische wijze. Ik ben dan nog geen 40 jaar, maar wat extra voorbereiding vind ik wel heel fijn. Wie wilt er nu niet gezond en mooi oud zijn en worden?! Lees gauw verder en ontdek de geheimen 🙂

We worden steeds ouder. De gemiddelde levensverwachting van de Nederlandse vrouw is nu al boven de 80 jaar (bron: CBS). Ik kan er ook niet meer omheen, want mijn ene oma is 98 jaar geworden en mijn andere oma is nu 93 jaar oud en woont nog zelfstandig. Vroeger vond ik oude mensen echt oud, maar nu vind ik ze gewoon ouder. Maar ik ben zelf natuurlijk ook ouder geworden, dus misschien maakt dat het verschil. Mijn moeder is net 60 jaar geworden en traint 4 keer week in de sportschool, eet gezond en doet alles wat ze leuk vindt. Dit is wel eens anders geweest, tot 2 jaar geleden slikte ze nog 5 pillen per dag tegen een hoge bloeddruk, had ze de ziekte van ménière (nog steeds, maar geen last meer) en had ze zelfs een flinke medicijnvergiftiging gehad. Ze heeft haar leven echt veranderd, maar moest daarvoor wel wakker geschud worden. Dat laatste is het vaak, even goed wakker geschud worden en daarna lukt het wel. Makkelijk is het nooit en ik ben dan ook ontzettend trots op haar!

Voor vrouwen is ouderdom toch wel een dingetje, vaak vinden we oudere mannen aantrekkelijk en vrouwen zijn sneller minder aantrekkelijk omdat ze niet meer aan een heel jong beeld voldoen. Maar moeten we het laatste willen? Er is wel iets gaande op social media, zo is het geen ramp als je tegenwoordig flinke billen hebt en mag je tegenwoordig ook als je jong bent gewoon grijs/zilver haar laten zien. Tenslotte gaat het meer om de kwaliteit van je haar dan de kleur, al denken sommige andere vrouwen daar anders over. Ik heb dan ook met veel belangstelling het programma “Sophie in de kreukels” gevolgd en daar werd gezegd dat de ontevredenheid van vrouwen is toegenomen met de komst van middelen als botox en fillers. Daar kan ik goed inkomen. Ik heb zelf nog weinig rimpels, maar wel één grote fronsrimpel en het is weleens door mijn gedachten gegaan van moet ik daar niet iets aan laten doen. Maar ik vind het niet storend genoeg en vind het ook wel een dingetje.

Dit boek laat geen onderwerp aan de kant liggen en pakt de koe bij de horens beet zoals ze weleens zeggen. Het is dan ook heel verhelderend en angstig tegelijk om het te lezen. Hieronder heb ik de hoofdtitels even voor je uitgelicht, zodat je wat meer inzicht krijgt:

 • De voorbereiding (voor het ouder worden);
 • Van top tot teen (lichamelijk ouder worden);
 • En actie ( bewegen als je ouder wordt);
 • Tot slot ( EHBC)

Vooral in het thema “Van top tot teen” kun je alle lichamelijke ongemakken lezen als je ouder wordt, wat je er zelf aan kunt doen of zelfs aan kunt laten doen. Zo worden de armen en handen genoemd ( de welbekende hangende kipfilets 😉 ), de BBB (buik, billen en benen), borsten, darmen, gezicht, (lichaams)haren, hersenen, huid, longen enzovoorts.

Conclusie

Het boek is met humor en een knipoog geschreven, maar bevat wel de juiste informatie over hoe het nu of straks gaat met ouder worden. Wat je zelf kunt doen (aan voeding, beweging, hormonen, ongemakken etc) en wat voor stappen je kunt nemen om lekkerder in je vel te zitten. Er zit veel herkenning in het boek en heeft daarnaast praktische handvatten om actie te ondernemen of wellicht toch de stap te nemen naar de chirurg of arts met je klachten. Kortom een veelomvattend naslagwerk en een musthave voor alle vrouwen rond 40 jaar en ouder!

Aanbieding en WINACTIE!

Wij mogen een exemplaar weggeven aan jullie, hoe gaaf is dat?!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat hieronder weten waarom jij kans wilt maken 🙂
 • Deel dit artikel op social media

We maken de gelukkige winnaar volgende week vrijdag 24 mei a.s. bekend via Facebook!

Niet gewonnen of kun je niet meer wachten om hem zelf aan te schaffen?

Koop nu jouw exemplaar niet voor € 24,95 maar voor maar € 19,95 bij Bol.com en geniet van de humor en handige tips bij het ouder worden!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 4

 • Avatar
  reply

  Berendina

  18 mei 2019

  Lijkt mij interessant om te lezen,ik ben 59 nu en volgens mijn kinderen al oud ;-(

 • Avatar
  reply

  Marianne

  18 mei 2019

  Heel handig zo’n boek hoop met de tips erin de ouderdom te lijf te gaan 😉

 • Avatar
  reply

  miranda van klaveren

  18 mei 2019

  mijn schoonmoeder word 89 dus kei gaaf

 • Avatar
  reply

  Ramona van Egmond

  19 mei 2019

  dit boek zou precies op tijd zijn voor mij, ben dit jaar 50 geworden. En we zeggen toch altijd hoe 50 het nieuwe rond de 40 jaar is? 🙂

Post a Comment