Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: crispy boerenkool chips

Boerenkool is niet de meest sexy groente die er bestaat. En bij het horen van het woord boerenkool denk je waarschijnlijk als eerste aan een groot bord boerenkool met worst. Oké, ik geef toe dit klinkt inderdaad alles behalve sexy. Als ik boerenkool combineer met crispy chips dat word je gelijk een stuk enthousiaster, of niet soms? En al helemaal als je je tanden zet in een stukkie chrispy boerenkool chips én ontdekt hoe easy je het maakt. Let maar op!

Seksloze wintergroente

 

boerenkool chips wintergroente

Boerenkool is nu volop in de supermarkt verkrijgbaar. Zelf heb ik het geluk dat ik elk weekend van mijn vader een zak vol verse boerenkool uit zijn tuin mee naar huis krijg. Toen hij me voor het eerst vroeg of ik een zak van deze wintergroente mee naar huis wilde stond ik niet echt te juichen. Wat moet ik in vredesnaam voor lekkers met deze seksloze groente maken? Gelukkig vond ik op internet een overload aan inspiratie en spotte ik deze super lekkere crispy boerenkool chips.

Recept crispy boerenkool chips

Confession: de eerste keer dat ik dit recept maakte was geen groot succes. Ik had de boerenkool een tikkie te lang in de oven laten staan. Oeps. Maar oefening baart kunst en nu maak ik regelmatig deze super lekkere crispy chips.

Wat heb je nodig?

 • ca. 300 gr. verse boerenkool (de hoeveelheid hangt af van hoeveel chips je wilt maken)
 • kokosolie (vloeibaar)
 • snuf zout en peper
 • chilipoeder (optioneel)
 • en verder: kom, oven, bakplaat en bakpapier

boerenkool chips kruiden

Hoe maak je het?

 1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
 2. Snijd de harde stelen en nerven van de boerenkool en snijd het daarna in kleinere stukken. Als je de chips met een zak gesneden boerenkool maakt, kun je dit overslaan.
 3. Leg de boerenkool in de kom en strooi er de zout, peper en chilipoeder overheen, besprenkel het met een beetje olie en hussel alles goed door elkaar.
 4. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de stukken boerenkool over de plaat.
 5. In mijn oven is de boerenkool chips na 10 minuten knapperig, maar omdat elke oven anders is raad ik je aan om af en toe even te kijken of de boerenkool niet verbrand.
 6. Haal de boerenkool uit de oven, laat het even afkoelen en ready you are!

Groente & fruit chips

Naast boerenkool kun je ook van andere groente en fruit chips maken. M’n volgende chips missie? Appel chips! Heb jij wel eens chips van groente en/of fruit gemaakt? Zo ja, dan ben ik super nieuwsgierig naar het recept!

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .