` BUDGETRECEPT: Kokos Preisoep - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

BUDGETRECEPT: Kokos Preisoep

Ontzettend lang heb ik helemaal niet gegeven om soep. Maar zeker de laatste tijd maak ik geregeld een grote pan voor mezelf klaar. Een soep staat zo op tafel en kan eigenlijk niet mis gaan. Deze soep maakte ik van groentes die ik nog in huis had, en van wat 2 blikjes die ik nog in mijn voorraadkast had staan. De uitkomst, een super lekkere soep waarvan ik een klein vreugdedansje deed toen ik hem proefde. Dat de soep ook nog eens budgetproof is, is natuurlijk ook een feestje waard. Lees je mee? Eet smakelijk alvast.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 preien € 1,18
  • ½ courgette € 0,35
  • 250 gram cannellini bonen € 1,64
  • 400 ml kokosmelk € 1,79
  • 1 liter groentebouillon (gemaakt van 2 blokjes) € 0,20
  • 1 teentje knoflook € 0,10
  • uit de voorraadkast: olijfolie, peper en zout

Totaalprijs voor het gehele gerecht € 5,26

Bereidingswijze:

  • Maak de bouillon en snijd de prei in ringen, de courgette en knoflook in blokjes.
  • Verhit de olie in de pan en voeg hier de groenten en knoflook bij. schep geregeld om en blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Voeg vervolgens de cannellini bonen toe en schep nog even een minuut om.
  • giet de bouillon in de pan en laat de groente in de bouillon ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • als de groenten beetgaar tot gaar zijn pureer je ze met een staafmixer glad.
  • voeg vervolgens de kokosmelk toe. Doe dit terwijl je in de pan blijft roeren.
  • Maak de soep nog op smaak met peper en zout, en voila, klaar is de soep!

Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • reply
    17 september 2019

    Heerlijk. Ik ga dit snel een keer proberen. Thx

Post a Comment