Member login

Username
Password

» Lost your Password?BURNOUT: 6 maanden later…

Afgelopen september schreef ik een blog over mijn burn-out. Waar ik op dat moment echt net in zat en waarvan ik ook niet wist hoe dit zich ging ontwikkelen. Het was moeilijk om het toen te verwoorden hoe het met mij ging, want als je mentaal uit balans bent is het heel erg lastig om uit te leggen wat er in je hoofd omgaat. Nu zijn we 6 maanden verder, en heb diep gezeten. Ik kan wel zeggen dat het echt niet goed met mij is gegaan maar dat ik gelukkig nu kan zeggen dat ik iedere week weer een stijgende lijn zie in mijn herstel en dat is heel erg fijn! Graag neem ik jullie mee in mijn burn-out process van de afgelopen maanden… keep reading!

Toen ik mijn vorige blog schreef werkte ik nog een paar uurtjes per dag. Al snel merkte ik dat dit niet te doen was. Het was zo moeilijk om nog getriggerd te worden op werk, werk wat mij deze burn-out had gegeven, in combinatie met prive omstandigheden. Het ging met de dag slechter en meer en meer trok ik mezelf terug. Uiteindelijk heb ik in overleg met de bedrijfsarts besloten volledig te stoppen met werk en mezelf fulltime te focussen op mezelf. En dat laatste is heel eng.

Ik vond het zo lastig om te accepteren wat er met mij aan de hand was. IK voelde mezelf een mislukkeling en als iemand aan mijn vroeg wat er met me aan de hand was moest ik mijn schouders ophalen omdat ik zelf niet meer wist wat er in mijn hoofd gebeurde. Ik herkende mezelf niet meer. Ik kende dat huilende meisje op de bank niet. Ik kende dat meisje niet die eigenlijk niets meer wilde. Dat meisje die naar de supermarkt ging, een paniekaanval kreeg en vervolgens zonder boodschappen weer naar huis moest, wie was ze? Ik was letterlijk verloren en moest op zoek naar mezelf. Dit laatste is heel erg confronterend en ben dan ook niet direct gestart met therapie maar daar iets later, toen ik daar klaar voor was mee begonnen. Ik denk namelijk dat je eerst helemaal moet accepteren dat er iets “mis” is met je om je goed te kunnen laten helpen, en om hulp te kunnen accepteren.

Ik heb heel veel steun gehad aan mijn ouders, broer en vrienden. Die het ook heel lastig vonden om te zien dat hun kind, zus en vriendin zo diep zat. Ze benoemde dit ook,en dat was fijn voor mij. Vriendinnen konden zeggen “ik mis de oude Isabelle, ik herken je niet zoals je nu bent, en vind het lastig om daarmee om te gaan”. Ze bleven allemaal, ondanks dat ik in de afgelopen maanden niet de vriendin kon en wilde zijn die ik normaal gesproken was. Gelukkig merk ik nu dat ik weer de vrouw aan het worden ben die ik herken en hierdoor kan ik ook weer meer van mezelf geven.

Mijn dieptepunt en daarnaast direct mijn hoogtepunt kwam afgelopen oktober. Ik was al een paar weken thuis en had met Melinda een zakelijke afspraak gehad in de Haagse stad. Ik ging op mijn fiets terug naar huis en werd geschept door een auto en meters meegesleurd. Doordat 2017 zo een zwaar jaar was (wat te lezen is in mijn vorige blog) had ik een hele erge gedachte toen ik op het asfalt gesmeten werd. En deze gedachte was “ik zou willen dat deze man me dood had gereden”. Binnen een paar seconde schrok ik zo van deze gedachte omdat ik wilde leven! Ik had zoveel om voor te leven!! Dat was een ommekeer voor mij. Dat was het punt waarop ik dacht, ik wil beter worden, ik wil hulp krijgen, ik wil genieten, ik moet gaan werken aan mijn herstel. Het was echt een moment van openbaring!

Vanaf dat moment stond ik open voor meer hulp, stond ik open voor meer contact met vrienden en stond ik open voor gesprekken. Ik kreeg hulp van een psychosomatische fysiotherapeut (hier zal ik later nog op terug komen) en ging naar een praktijkondersteuner van de huisarts. Ik durfde weer wat meer naar de toekomst te gaan kijken, en stond open voor veranderingen. Ging inzien dat ik mijn leven niet meer wilde lijden zoals ik dat deed en begon meer voor mezelf te kiezen. Voor mijn eigen geluk. Jij bent tenslotte degene met wie je tot het einde van je leven door moet. You better live the way YOU want!

Langzaam begon ik in te zien dat ik na mijn burn-out niet meer fulltime terug wilde naar mijn huidige werkgever. Ik wilde maximaal partime terug. Toen bij mij dit idee opkwam en ik ging nadenken hoe ik dit wilde gaan uitvoeren begonnen de gesprekken met Melinda om mede-eigenaresse te worden bij Boost your Health. Afgelopen november heb ik dan ook de stap gezet om ondernemer te worden samen met Melinda. Een stap die ik zonder burn-out nooit had durven zetten.

Vanaf december ben ik op mijn eigen tempo en rustig aan weer begonnen met re integreren bij mijn werkgever. Ik reintegreer op  3 dagen per week en bouw deze dagen met een paar uurtjes per keer op. Mijn eigen grenzen aangevend zodat ik niet weer mezelf voorbij loop, en dat gaat tot nu toe goed.

Het is fijn om op de andere dagen met Boost your Health bezig te zijn en nog prettiger is het dat je kunt werken met iemand die jaren terug hetzelfde heeft doorgemaakt. Als het even een dag niet goed gaat kan ik dit zeggen en mezelf eventjes terugtrekken.

Op dit moment heb ik nog heel duidelijk goede en slechte dagen. Een slechte dag komt meestal na 2 a 3 goede dagen. Dagen waarin ik mezelf heb “aangezet”, en mezelf eigenlijk voorbij hebt gelopen. Na dit soort dagen ben ik intens moe, vind ik het lastig om te focussen en merk ik dat ik meer moeite heb om contact te hebben met andere mensen. Hieraan merk ik dat ik nog niet helemaal herstelt ben en dat werken aan balans nog steeds iets is waar ik me mee bezig moet houden.

Al met al ben ik op de hele goede weg en ben blij dat ik keuzes ben gaan maken voor mezelf zodat ik oprecht kan zeggen “ja, ik ben weer gelukkig”.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .