` Doe jij ook mee met Stoptober? - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?Doe jij ook mee met Stoptober?

Stoppen met roken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Elke verslaving is een struggle om te doorbreken. Wel kan het helpen om het stoppen samen met anderen te doen, extra hulp te krijgen en het vooral zelf ook echt te willen. Wij vertellen je alles over stoptober, hoe jij mee kunt doen en geven wat handig tips voor een goede start!

Stoptober 2020

Op 1 oktober 2020 begint de 28-dagen-niet-roken-reis. Via de speciale app krijgen de deelnemers elke dag berichten en tips om vol te houden. Het speciale Stoptober Magazine en berichtjes op de social media kanalen van Stoptober bieden steun. Ga hier naar de website van Stoptober en kijk hoe je mee kunt doen!

Stoppen met roken is een belangrijke stap naar een gezond hart. Jaarlijks overlijden meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken

Het succes van Stoptober

Het geheim van Stoptober zit hem in de positieve aanpak en de ondersteuning, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

Stoppen met roken kan lastig zijn. Toch weten we uit ervaring dat het kan. Zelfs als je heel veel rookt. Of al heel lang rookt. De afgelopen jaren hebben meer dan 300.000 rokers met elkaar bewezen dat Stoptober werkt. Hoe dat kan? Kort gezegd: door het samen te doen.

De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken. Je staat er nooit alleen voor. Bovendien zijn 28 dagen goed te overzien. En wist je dat je na die 28 dagen vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Dat verklaart het succes van Stoptober.

Doe hier mee met stoptober en kies voor een betere gezondheid!

Handige tips om te stoppen met roken

  • Schrijf op waarom je wilt stoppen en hang dit in het zicht!
  • Bepaal je stopdag of in dit geval per 1 oktober;
  • Vertel je omgeving dat je gaat stoppen, zodat je ook niet meer in de verleiding komt;
  • Maak gebruik van hulpmiddelen die je helpen met het stoppen met roken;
  • Stop radicaal en doe alles weg wat je aan het roken herinnert in je omgeving;
  • Zorg voor de nodige afleiding, zodat je minder in de gelegenheid komt om weer toe te geven aan de verslaving;
  • Beloon jezelf met het geld dat je nu bespaart en ga er na bijvoorbeeld 3 maanden iets leuks van doen;
  • Lukt het niet op eigen kracht, schakel dan een hulpverlener die jou helpt om de verslaving de baas te worden. 

 Heel veel succes!

Stoptober is een initiatief van Hartstichting, KWF, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment