Member login

Username
Password

» Lost your Password?Een auto-ongeluk met letsel de verwoesting van je leven?

Sinds april 2017 heb ik de diagnose fibromyalgie samen Chronische Vermoeidheid Syndroom, de klachten die erbij horen heb ik sinds mijn auto ongeluk in november 2012. Sinds het ongeluk in 2012 hoort pijn en moeheid bij mijn leven, maar het bepaald niet mijn leven. Op dit moment ben ik gelukkig en geniet van het leven, maar de weg voor de diagnose fibromyalgie was lang mede doordat het een auto ongeluk was, ik zzp’er en ja fibromyalgie kun je niet zien. Dus je word van letselschade psycholoog naar artsen naar herstel trajecten, revalidatie en waar niet heen gestuurd zonder noemenswaardige resultaten. 2 advocaten, 2 autoverzekeringen, een arbeidsdeskundige allen willen ze iets van jou en moet je iets voor ze doen terwijl jij degene bent met pijn.

Als je het even niet snel genoeg doet of het niet wilt of kunt dan krijg je gewoon even geen geld, want je werkt niet mee aan je herstel. Wat je mankeert is dan nog steeds niet duidelijk. Op foto’s zien ze niks, met een scan zien ze niks, met echo zien ze niks maar toch voel je pijn. Dus een heel scala aan pijnstilling word voor geschreven om zo de pijn maar weg te krijgen, van spuiten tot antidepressiva. Maar niks te vinden, de arbeidsdeskundige heeft ondertussen bepaald dat je na 5 jaar weer de “oude” bent en het beter voor je herstel beter is om de zaak af te handelen, want dat geeft geen stress meer en dan is alles over. Je krijgt een bedrag voor de schade en een bedrag voor 5 jaar compensatie dat je niet volledig de oude bent en daar kun je het meedoen! Uiteraard kun je ervoor kiezen om niet akkoord te gaan maar na 3 jaar na je ongeluk als een rat in de val alle opdrachten uitvoeren ben je er wel een keer klaar mee. Elke maand overleg bij jou thuis met het hele team en dan bespreken wat er de hele maand gebeurd is, verantwoording afleggen over je gemaakte kosten en ondertussen als serveerster ze voor zien van koffie, koekjes en water. En dan als ze weg zijn als een blok inslaap vallen en er 2 dagen last van hebben. Nou dan teken je wel voor chronische pijnklachten en hersteld over 5 jaar.

Maar ja voor jezelf wil je natuurlijk ook weten wat het is en wat je tegen je pijn kunt gaan doen, dus na de handtekening voor akkoord heb je eindelijk zelf weer de regie in handen en kun je zelf gaan kijken wat belangrijk voor jou is. Voor mij was dat toen omscholing, als zzp ambulant kapster had ik veel last van mijn schouders en nek, zelfs na een aanbevolen operatie van het genoemde team hierboven. Volgens de revalidatiearts was het door de klap van het ongeluk, maar dit durfde hij alleen mondeling te zeggen want er staat geen vlaggetje wanneer het ontstaan is. Dus wat ga je doen? Je passie waar je met volle overtuiging voor gekozen hebt, maar vooral je inkomen en je zekerheid van geld. Maar toch de sprong in het diepe genomen en begonnen als zzp gewichtsconsulent, gevolgd door de opleiding sportvoeding, een cursus voor cursusbegeleider van chronische pijnpatiënten en vitaal coach maakt dat ik weer werk heb waar ik me gelukkig bij voel en vooral minder pijn.

In de tussentijd ging ik weer meer sporten en gezonder leven en kreeg ik weer puf voor andere dingen dus in november 2016 had ik besloten om nog 1 keer een poging wou doen om te achterhalen waardoor ik pijn had en ging voor elk pijntje naar de huisarts, na wat medische missers op de pijnbestrijding kwam ik uit eindelijk bij een arts die iets in mijn heup had ontdekt waar ik op dat moment enorm veel last van had. Ik werd door gestuurd, want het zou een complexe operatie worden wat hij zelf nog niet gedaan had maar zijn collega wel. Dus daar kwam ik in een ander ziekenhuis, samen met mijn man had ik al besloten dat ik me niet zoals bij mijn schouder zomaar ineens zou laten opereren.

Deze operatie zou namelijk weer een revalidatie van 6 maand betekenen. Ze zouden mijn heup uit de kom trekken, een cyste verwijderen en dan meteen even een laagje cement er tussen doen, omdat er ook wat slijtage zat. Maar deze arts zei zelf al denk niet dat de pijn hierdoor verdwijnt, ik wil je eerst aanmelden bij een reumatoloog. Een reumatoloog …… nee dat kan toch niet ik ben nog jong en het zit niet in de familie, maar eenmaal thuis was dokter google (mijn man) al druk aan het onderzoeken wat ik had en volgens hem klopten al mijn symptomen met fibromyalgie. Ik daarin tegen was meer afwachten van we zien het wel, na zoveel diagnoses en medicatie verwacht je niet zoiets “simpels “, maar met nog geen 5 minuten onderzoeken bij de reumatoloog kwam daar de diagnose Fibromyalgie. Oh yes, eindelijk ik mankeer iets en nee het zit niet tussen mijn oren.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .