Member login

Username
Password

» Lost your Password?EVENT: Waterpret bij HISWA Boat Show & Funsports Xperience!

Ben jij een watersportfanaat, een gepassioneerde zeiler of wil je je gewoonweg meer verdiepen in de waterwereld? Dan is de HISWA Boat Show/Funsports Xperience zeker een leuk event wat je eens bezocht moet hebben! Het is woensdag 7 maart begonnen en duurt t/m zondag 11 maart. De Funsports Xperience, wat deel uit maakt van de HISWA Boat Show, is het grootste indoor sport event van Nederland wat georganiseerd wordt in de Amsterdam RAI. Nog nooit ben ik naar zo’n groot watersport evenement geweest als deze en dus was ik erg nieuwsgierig naar wat ik hier allemaal kon verwachten. Bovendien was het de eerste keer dat ik überhaupt de Amsterdam RAI heb bezocht en wat was het groot, zeg!

Het event wordt ieder jaar georganiseerd en vorig jaar kwamen er maar liefst 34.000 bezoekers over de vloer. Dit jaar is het evenement twee keer zo groot geworden door een leuke sportieve toevoeging: de Funsports Xperience. Hier kunnen (water)sportfanaten terecht voor o.a. een lesje golfsurfen, skimboarden, kitesurfen via een simulator, volleybal, skaten, van de zipline afgaan en nog veel meer leuks. Verder kun je hier ook leuke spullen kopen voor verschillende type watersporten, zoals wetsuits en boards.

Tijdens de openingsspeech op de Main Stage worden er twee prijzen uitgereikt: Het Product Van Het Jaar prijs en de HISWA Hebbeding 2018. De genomineerden voor het product van het jaar zijn drie handige gadgets voor booteigenaars of vaarders. Uiteindelijk is de winnaar de Finsulate Antifouling Wrap geworden, een handige wrap voor je boot waardoor er geen aanslag en alg op de buitenkant van de boot gevormd wordt. Voor de HISWA Hebbeding 2018 is het de Stoov One geworden, een automatisch verwarmde kussen voor in boot tijdens de koude winterdagen. Voor bootliefhebbers zijn dit volgens mij twee hele handige producten om in huis (in boot!) te hebben! Na de bekendmaking van de prijzen wordt het evenement feestelijk ingeluid door de beursmanager van de HISWA Amsterdam Boat Show en de directeur van de HISWA vereniging.

Na de opening ben ik nieuwsgierig geworden naar de rest en besluit ik overal eens rond te kijken. Wat een mooie boten staan hier toch! Van hele grote tot kleine klassieke boten met mooie lichtblauwe accenten en glanzende sturen van hout. Het is logisch dat als je al deze boten stuk voor stuk ziet je je in je eigen fantasie waant en je jezelf afvraagt hoe het zou zijn als je in zo’n gave boot zou mogen varen. Ontzettend mooi lijkt mij dat! Heerlijk varen in het zonnetje, door de rustige golven en genieten van helderblauw water. Relaxter dan dat kan haast niet!

Op het event was ook de bekende Nederlandse kok én tv-presentator, Herman den Blijker, aanwezig om zijn nieuwe, mobiele cateringconcept ‘The Tent’ te presenteren aan de bezoekers. Het is een mooi gedecoreerd restaurant met veel natuurelementen, maar helaas ook een opvallend stukje vitrine met gepresenteerde vleesstukken erin. Als dierenliefhebber en ook omdat ik geen dierlijke producten consumeer vind ik dit absoluut niet leuk om te zien. Daarentegen heb ik nog wel de kans gekregen om een praatje te maken met Herman en we hebben het over o.a. juicen en het effect ervan op je lichaam. We hadden er zelfs een kleine, maar interessante discussie over! Heel erg leuk om zomaar met een bekende Nederlander over iets randoms te praten en ook met diegene te kletsen alsof het zomaar één van je vrienden zou kunnen zijn en dus niet het gevoel hebt dat het om één of andere bekende Nederlander gaat.

Na het bezoekje aan Hermans restaurant loop ik naar het gedeelte van de Funsports Xperience. Meteen bij binnenkomst zie ik wat voor leuke activiteiten hier worden georganiseerd. In dit deel is voornamelijk de jongere doelgroep te vinden. Er is een groepje meiden dat aan het volleyballen is. Even verder laten een paar jongens hun skimboard trucs zien, terwijl een paar meter naast de skimboard baan een skatebaan is opgezet met daarboven een zipline waar velen van af racen. Gezellig en actief is dit gedeelte wel! Het is super interactief en of het nou golf-, skim-, of kitesurfen is, je leert er in ieder geval misschien weer iets nieuws! Verder staat er ook een gezellig cafeetje midden in de Funsports Xperience met aan de voorkant een hippe Volkswagen busje en staan er stands waar je informatie kunt verzamelen over jouw favoriete watersport. 

Daarnaast zijn er ook clinics te volgen die o.a. gegeven wordt door Marit Bouwmeester, de beste zeilster ter wereld. Verder vind je hier ook andere inspirerende sprekers op het gebied van topsport en workshops, zoals koken aan boord en interessante presentaties over duurzaamheid.

Kortom, ik heb deze dag met een goed gevoel afgesloten en ook spontaan zin gekregen in de zomervakantie! Voor mij is het in ieder geval duidelijk wat ik deze zomer wil gaan doen. Suppen, kajakken, kanoën, duiken en weer een tweede lesje surfen nemen!

Ben jij ook zo’n fan van watersport of wil je graag een keer een lesje volgen om het te leren? 

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .