Member login

Username
Password

» Lost your Password?FASHION: 5 redenen om een regenjas te kiezen als alledaagse jas

Hoewel ik eerder deze maand nog schreef over je huis opruimen à la Marie Kondo stijl wil ik je in dit artikel toch wat meer vertellen over een kledingitem waar ik écht verliefd op ben geworden. Het grote voordeel hierbij is dat het om slechts één kledingstuk gaat, namelijk de trendy regenjas. Oké, natuurlijk kun je deze jas in meerdere kleuren en pasvormen scoren, maar laten we het eerst hebben over één regenjas. Ik ben namelijk van mening dat iedereen een regenjas zou moeten hebben als alledaagse jas. Waarom? Dat lees je hieronder. En psst… Vergeet Marie Kondo hierbij even 😉

Kleurrijke regenjassen zijn hip

We kunnen vandaag de dag eigenlijk niet meer om de regenjas heen. Met name de gewatteerde regenjassen zijn volop aanwezig in het straatbeeld. Dat is niet zo heel gek, vind ik: je kunt namelijk ontzettend veel toffe kleurtjes en prints regenjassen scoren! Een regenjas is dus allang niet meer oubollig en alleen maar ‘nodig’. Een gele regenjas of een rode regenjas staat ook hartstikke tof boven je dagelijkse look. Zelfs naar je werk of naar een belangrijke afspraak kan een gewatteerde regenjas goed. Koop in dat geval een mooie donkere basic kleur, zoals een zwarte of een donkergroene regenjas, op deze handige site kun je een overzicht vinden.

 

Onverwachte buien trotseren

Nederland staat erom bekend dat het hier best veel kan regenen. Daarom zijn apps zoals Buienradar en Buienalarm zo populair. Zelfs een mooie zomerdag kan ineens omslaan naar een fikse regenbui. Wat dat betreft is een regenjas in Nederland überhaupt eigenlijk al een onmisbaar item. Draag je zo’n jas nou als alledaagse jas, dan hoef je je nooit meer zorgen te maken of het misschien gaat regenen. Jij blijft lekker droog. Juist omdat deze nieuwe regenjassen zo gemaakt zijn dat ze in de trend van vandaag passen, is het helemaal niet gek dat je een regenjas draagt wanneer het zonnetje schijnt of wanneer het een fraaie droge herfstdag is (die zitten er aan te komen).

 

Regenjassen houden je lekker warm

Dat een regenjas je droog houdt is eigenlijk wel een must, maar dat een regenjas je ook warm houdt is wel echt iets van deze tijd. Zeg maar vaarwel tegen de plakkerige regenjas zonder binnenvoering die vooral tijdens een zomerse bui meer weg hebben van een sauna dan van een fijne, warme jas. De ‘nieuwe’ regenjassen zijn gevoerd en hebben vaak een stoffen binnenkant, die gelukkig niet zo plakt wanneer het flink regent. Een ander bijkomend voordeel van deze stof is dat het je op koudere dagen wel heel lekker warm houdt, zonder dat het te zweterig wordt.

 

Verschillende modellen regenjassen verkrijgbaar

Ik ben hartstikke blij met de ruime keuze in kleding tegenwoordig en ik zie dat de keuze in regenjassen nu ook echt enorm is. Zelf ben ik fan van de wat langere regenjassen die een lichte taille hebben en met een rits dicht kunnen. Wanneer je liever een kortere regenjas wilt of een ander model wilt scoren, heb je ook geluk. Er is namelijk echt voor ieder wat wils te verkrijgen wanneer het om regenjassen gaat. Ook leuk: kies bijvoorbeeld voor een langere rode regenjas met een getailleerde riem, een regenjas die wel wat weg heeft van een klassieke trenchcoat. Dit soort lange regenjassen zijn overigens ook erg leuk om te combineren met een paar lange regenlaarzen in verschillende kleuren.

Regenjassen zijn betaalbaar

Tot slot: een kwalitatieve regenjas die je jaren aan kunt trekken is anno 2019 heel betaalbaar. Juist omdat er zoveel aanbod is, zijn er regenjassen in heel veel prijscategorieën te vinden. Dat betekent dat er voor ieder budget wel een mooi exemplaar te vinden is. Draag je vervolgens nou echt je regenjas iedere dag? Dan vind ik dat je na een tijdje best wel nóg een kek kleurtje of een ander model kunt scoren. Gewoon, omdat het kan! Ik ben heel benieuwd wat jullie vinden van het dragen van een regenjas als alledaagse jas en natuurlijk: welke kleur je zou kiezen. Laat het me weten in de comments!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .