Member login

Username
Password

» Lost your Password?FASHION: Impact maken op de mode industrie met Project Cece

De mode industrie is de op één na meest vervuilende industrie ter wereld, alleen de olie industrie is vervuilender. Daarnaast wordt 99% van alle kleding niet onder eerlijke omstandigheden geproduceerd. Mensen krijgen te weinig loon en werken in onveilige en onhygiënische omstandigheden. Dat terwijl 1 op de 6 mensen in de mode industrie werkt, waarvan het merendeel vrouwen. Je kunt dus door eerlijke en duurzame kleding te kopen een enorme impact maken in de wereld!

Bestaat er kleding die wel eerlijk en duurzaam is?

Ja natuurlijk! Het is soms alleen wat moeilijker te vinden. 99% van de kleding is namelijk niet eerlijk en duurzaam, dus de merken die het wel goed doen zijn soms wat moeilijker te vinden. Dit was een probleem waar Melissa, Marcella en Noor in hun studententijd tegenaan liepen. Ze vonden het verschrikkelijk om na een lange zoektocht naar een leuk topje toch weer bij de H&M of Zara terecht te komen omdat ze de duurzame variant gewoon weg niet konden vinden. Hier moest verandering in komen en daarom begonnen zij Project Cece.

Hoe vind ik die eerlijke en duurzame kleding?

Bij Project Cece dus! Project Cece is een verzamelplatform voor eerlijke en duurzame kleding. Je kan hier meer dan 12.000 producten vinden van meer dan 100 verschillende winkels en 300 verschillende merken. Allemaal eerlijk en duurzaam geproduceerd! Daar moet dus zeker iets tussen zitten dat je zoekt.

Hoe weet ik zeker dat dit wel echt eerlijk en duurzaam is?

Echt zeker weten of iets eerlijk en duurzaam is geproduceerd is ontzettend lastig. Bij Project Cece proberen ze de informatie die beschikbaar is zo inzichtelijk mogelijk te maken. Alle keurmerken staan netjes bij de kledingstukken aangegeven met hun betekenis en de kleding is ingedeeld in de vijf Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk geproduceerd, milieuvriendelijk geproduceerd, veganistisch, lokaal geproduceerd (binnen Europa) en steunt lokale bevolking. Daarnaast staat er bij elk kledingstuk een to-the-point stukje informatie over waarom het merk eerlijk en duurzaam is.

Ben jij klaar om een verschil te maken met je kleding aankopen? Neem een kijkje bij Project Cece!

www.projectcece.nl

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .