` 5 reden waarom fietsen gezond is | Boost Your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?WORKOUT: 5 redenen waarom fietsen goed voor je gezondheid is

Wil je graag sporten, maar heb je geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Hardlopen is dan een optie, maar dit is wel één van de meest blessuregevoelige sporten. Wat dacht je van fietsen? Deze sport heeft veel overeenkomsten met hardlopen, maar het is een stuk minder blessuregevoelig. En zo heb ik nog 5 voordelen voor je op een rijtje gezet waarom je (eigenlijk) vandaag  nog op de fiets zou moeten stappen.

Bewegen in de buitenlucht

Dat ik mijn hart verloren heb aan krachttraining, dat weet je waarschijnlijk wel. Maar ik vind het ook heerlijk om de sportschool in te ruilen voor de natuur. Sporten in de buitenlucht geeft me op de een of andere manier toch een extra boost energie. Hardlopen vind ik op zich wel leuk, alleen omdat ik een standsafwijking aan m’n grote teen heb, is na 5 minuten rennen de lol er wel van af.Gelukkig is er dan altijd nog m’n trouwe fiets! M’n haar wapperend in de wind, de geur van de natuur, de zon op m’n gezicht; heerlijk! Nu moet ik bekennen dat ik wel het liefst alleen met mooi weer fiets. Ik kan ook niet wachten tot de lente echt doorbreekt. M’n fiets is er in ieder geval al wel helemaal klaar voor, die heb ik net helemaal lente proof gemaakt met allemaal leuke fietsaccessoires die ik bij www.fietstoebehoren.nl geshopt heb.

5 redenen waarom fietsen gezond is

Heb ik je nog niet overtuigd om straks lekker een stuk te gaan fietsen? Ik denk dat je na het lezen van deze 5 voordelen straks gelijk je fiets uit de schuur pakt.

  1. Verminderd stress

Bewegen verminderd stress en als je dit in de buitenlucht doet wordt dit alleen maar versterkt. Stap na een drukke werkdag op de fiets, geniet van de omgeving en wedden dat je na een paar kilometer fietsen al je zorgen (even) vergeten bent?

  1. Geeft een gevoel van vrijheid

Fietsen geeft je een gevoel van vrijheid. Je kunt op de fiets stappen wanneer jij het wilt en de route en de afstand liggen in jouw handen. Op de fiets kun je je even helemaal afsluiten van je dagelijkse bezigheden. Laat vooral ook je mobiel thuis zodat je niet in de verleiding komt om ‘even’ op Instagram of Facebook te kijken wat je vrienden aan het doen zijn. Focus je op de omgeving en het ritme van het rondgaan van je pedalen, zo wordt fietsen bijna een soort mindfulness sport.

  1. Verhoogt je vetverbranding

Wil je een paar kilo afvallen? Met een half uurtje fietsen per dag zet je je vetverbranding al aardig op gang. Fiets vooral niet te hard, want dan verbrand je meer koolhydraten in plaats van vetten. Hoeveel calorieën je precies met fietsen verbrand is moeilijk te zeggen. Dat hangt onder andere af van je gewicht en de snelheid waarmee je fietst.

  1. Goed voor je nachtrust

Heb je moeite met inslapen of wordt je ‘s nachts regelmatig wakker? Stap dan zeker eens vaker op de fiets. Je zult merken dat als je elke dag een half uurtje fietst je een stuk beter slaapt. De frisse buitenlucht voorziet je hersenen van de nodige zuurstof, en dit in combinatie met de rustgevende natuur, zorgt ervoor dat je beter en rustiger slaapt.

  1. Een boost voor je weerstand

Door regelmatig een half uur tot een uur te fietsen, wordt je lichaam sterker en dit heeft een positief effect op je weerstand. Dus als bijna al je collega’s geveld zijn door de griep, is de kans groter dat jij gewoon lekker fit op kantoor zit.

En weet je, eigenlijk kan ik me een leven zonder fiets niet eens voorstellen! Misschien is het oer-Hollands, maar zonder mijn fiets voel ik me gewoon niet compleet en raak ik bijna in paniek. Niet alleen omdat ik dan niet kan sporten, maar vooral om ik een fiets een ideaal vervoersmiddels vind.

En jij, vind jij fietsen ook zo leuk? En ik ben ook wel heel benieuwd of jij je ook zo onthand voelt als je fiets stuk is?

Hi ik ben Lianne, een vrolijke en enthousiastste spring-in-'t-veld met een enorme passie voor sporten, koken, mode, beauty, interieur, tuinieren; eigenlijk alles wat met een healthy lifestyle te maken heeft. En nu vergeet ik nog twee hele belangrijke dingen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: schrijven en fotograferen! Het leuke is dat ik al deze passies ‘kwijt’ kan in het bloggen voor Boost your Health en op mijn eigen website llianne.com. Zelf word ik hier ontzettend blij van en ik hoop jij ook!

Post a Comment