Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #17

Weinig slaap, veel stress en toch 4 keer per week sporten…ja het valt soms niet mee en ik heb beloofd eerlijk te zijn tegen jullie over mijn healthjourney. Maar ondanks dat gaan de kilo’s toch naar beneden en de centimeters ook, maar de balans is even weg. Ik weet waardoor het komt en moet het dan ook soms even loslaten. Zo genieten we vandaag ook weer van een warme zonnige zomerdag, ondanks dat we dagen gehad hebben die dichtbij het herfstseizoen lagen. Maar soms wil ik weleens te veel, herkenbaar?

Mijn lieve dochter kampt al ruim 2 jaar met een slaapprobleem, althans ze is iedere ochtend gewoon om half 5 wakker en we hebben inmiddels al alles geprobeerd om het beter te krijgen, maar moeten dit ook loslaten…Het enige wat nog zou kunnen is dat ze getest wordt in een slaapcentrum in het ziekenhuis, maar dat vind ik voor haar nog wat te heftig. Daarnaast heeft manlief problemen op zijn werk en heb ik het drukker dan ooit.

Mijn hoofd zit vol met ideeën en mogelijkheden en ik ben zo iemand die voorheen een zakelijke afspaak had en die mensen zelf ging adviseren en zo niet toekwam aan wat ik eigenlijk wilde bereiken, zo enthousiast was ik! Daarom is het heel goed voor mij om te sporten, dan maak ik namelijk letterlijk mijn hoofd leeg en krijg ik weer energie voor nieuwe dingen. 

Wat ik helemaal geweldig vindt is dat mijn armen nu sterker zijn dan toen ik heel slank was, ik kan namelijk de zijwaartse plank, de plank van mijn onderarmen zo weer omhoog tot mijn handen en weer terug en mezelf gewoon opdrukken. Hoe cool is dat? Ik doe momenteel de deadlift met 20 kg en dat is voor een beginner toch wel awesome 🙂 Daarnaast doe ik ook oefeningen met de kettlebell en ben ik daar ook van 8 kg naar 20 kg gegaan in 17 weken. Ook werk ik aan mijn lenigheid en kan inmiddels op mijn hurken zitten en naar achteren vallen, oké dan lig ik nog niet plat op de grond maar eerst kon ik geneens op mijn hurken zitten hahaha 😉

Mijn nieuwe workout outfit van Hunkemöller, binnenkort lees je er alles over!

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat je alles kan als je maar wilt. Het nadeel is dan alleen bij mij dat ik dan alles tegelijk wilt en ik moet daarin keuzes / prioriteiten stellen. Dat vind ik lastig, want ik ben zo enthousiast! Kleine doelen is ook heel belangrijk, want voorheen maakte ik enorm grote doelen voor mezelf en dan was dit nooit haalbaar en bleef ik teleurgesteld achter. Nu denk ik iedere kleine stap is er één en ik ben ook niet in 1 x flink geworden dus kan ik ook niet zomaar weer slank zijn.

Mijn grote voorbeeld is mijn lieve moeder, zij is in een kleine 2 jaar tijd meer dan 30 kg afgevallen en had een hoge bloeddruk (zit in de familie en nee ik heb het nog niet en ga het hopelijk zo ook niet krijgen) en slikte daarvoor wel 4-5 tabletten. Inmiddels is ze op een halve tablet na van de medicatie af en voelt ze zich energieker dan voorheen. Misschien ook leuk om te vertellen is dat ze de overgang al gepasseerd is, daar bijna geen last van gehad heeft en toch zo’n fantastische prestatie geleverd heeft. Zo trots!

Een heerlijke gezonde proteïne shake met macadamia noten, binnenkort meer over deze favoriet!

Je hoort vaak dat vrouwen zeggen dat het niet meer haalbaar is als je eenmaal in de overgang zit of deze gepasseerd bent, maar dat kunnen we nu dan gewoon ontkrachten 🙂 Waar een wil is is een weg!

Volgende keer vertel ik alles over mijn bezoek aan mijn coach en een speciale gezondheidsscan, dus houd de website in de gaten!

Laat hieronder een leuk berichtje achter als deze blog je geïnspireerd heeft, je mij wat extra motivatie wilt geven of laat weten hoe jij zelf bezig bent met je healthjourney!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Mar//

    23 augustus 2017

    Hahah, wat een enthousiasme over je kilo’s tillen 😉 super leuk!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .