Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #2

In mijn vorige blog kun je lezen hoe het zover heeft kunnen komen dat ik nu eindelijk met mezelf het gevecht aan ga om af te vallen. Ik heb een coach in de armen genomen en sport nu zo’n 3 of 4 keer per week. Graag vertel ik je over mijn ontmoeting met mijn coach, wat ik tot nu toe bereikt hebt en hoe ik dit gevecht volhoud. Lees je met mij mee?

Soms duurt het even voordat je op het punt komt dat je er helemaal klaar mee bent, dat punt heb ik nu bereikt en ik ben daarbij het gevecht begonnen dat “weer happy met mijn lichaam” heet. Ik ben momenteel gelukkig hoor, maar dit lichaam past niet bij mij en daar ben ik nu helemaal klaar mee. Nee, ik wil geen size zero, maar gewoon happy en healthy door het leven zonder dat iedereen naar mij kijkt of er nog wel iets bij kan 😉

Maar dit is niet het enige wat lang kan duren. Ik heb vele coaches, personal trainers en andere motiverende mensen gehad om mij heen. Allemaal supergoed, maar de klik en het punt dat je er helemaal klaar mee bent en wil starten kwam niet voorbij. Toen ik dan ook mijn huidige coach Miranda ontmoette was het alsof ik weer in contact kwam met mijn pure ik. Dit klinkt misschien gek, maar het is zo verschrikkelijk puur, eerlijk en oprecht mens, je voelt haar liefde, haar liefde voor jezelf die je nog even niet voldoende kan voelen. Maar ze is ook direct, ik houd daarvan, zeg mij maar waar het op staat en ik vecht harder. Maar ook dat moet wel de juiste persoon zijn en laat mijn lieve moeder deze link nu gelegd hebben. Mijn moeder heeft met behulp van mijn coach ook al een groot succes bereikt.

Mijn coach is niet iemand die alleen kijkt naar de kilo’s, maar ook waar je behoefte aan hebt. Het eerste gesprek ging vanzelfsprekend natuurlijk en ik voelde mij direct bij haar op mijn gemak. De afspraak erna wilde zij mij rust ervaren, maar ik wilde graag wat dingen kwijt en daar had zij een luisterend oor. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar wat ik eet op een dag en hoe ik dit het beste aan kan pakken. Hierover later meer. Maar het feit dat iemand je een spiegel voorhoud is dat niet wat wij allemaal eens nodig hebben?

Ik geloof ook dat iedereen een andere gebruiksaanwijzing nodig hebt en je dit kunt toepassen op je gehele leven. Iedereen heeft behoefte aan bepaalde voeding, beweging en ontspanning. Het één kan niet zonder het ander. Ik ben momenteel veel aan het sporten en ik voel me echt super daarbij! Soms heb ik ook helemaal geen zin, maar als ik er dan eenmaal ben wordt ik weer helemaal happy, herkenbaar? Ik maak ook snel dat gelukkige stofje aan, dat helpt zeker! Ik doe meestal kort even wat cardio, dan 45 min krachttraining en daarna interval op de loopband (lees wandelen en keihard rennen om de beurt).

Mijn eerste succes is inmiddels een feit, ik ben in 3 weken tijd bijna 4 kg afgevallen en ook de nodige centimeters (hier kom ik later op terug hihi). Dat laatste is eigenlijk nog belangrijker, want ik pas weer in blouses die ik eerst niet aankon en mijn sportkleding begint al wat ruimer te zitten. Nu moet ik erbij vertellen dat ik door het sporten vaak in het begin nog wat aankom (vanwege spiermassa) en later wat sneller naar beneden ga in gewicht. Maar het begin is er en ik ga dan ook vrolijk door. Je zult misschien denken, hoeveel moet er dan in godsnaam af?! Ja, dat is nog een psychologisch dingetje, laten we het eerst maar houden op 2o kg. Ja ik ben er niet zo even en moet dus ieder klein succes vieren. Oh ja en wat heb ik nog meer geleerd? Het is niet erg om even honger te hebben, ik neem een paar glazen water en de trek om te snaaien is weer weg. En keuzes maken, dat is nu veel gemakkelijker. Ik cheat 1 keer per week. Oké soms wel 2 keer, maar ik kan keuzes maken en kies nu echt voor iets waar ik reuze trek in heb en wat ik zeker een 9 waard vind om te eten. Soms heb ik wel trek in 3 dingen, maar dan blijft de lekkerste toch echt in mijn hoofd zitten en dat wordt het dan. Zo kun je zien dat je mind sterker is dan je denkt!

De volgende keer lees je alles over mijn sportregime! Ik zou het superleuk vinden als je hieronder een leuk berichtje achterlaat als het herkenbaar voor je was of als ik je geïnspireerd hebt. Dat is weer extra motivatie voor mij 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Suzan

    17 mei 2017

    You go girl! En idd vergeet niet dat gelukkig zijn het belangrijkst is en niet de kg op die weegschaal! Liefs van mij

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .