Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #24

Ondanks dat ik gehoopt had om dit jaar eens niet ziek te worden in de herfst of de winter is het toch gebeurd. Weliswaar een lichte griep, maar toch zit ik met verkoudheidsklachten en verhoging thuis. Ik raak dan meteen in paniek, want ik kan dan niet sporten en ik houd echt van sporten! Ik weet het is een beetje overdreven maar ik geniet daar echt van en bovendien ben ik dan bang dat ik gelijk kilo’s aankom. Dit heb je natuurlijk zelf in de hand en dit kun je voorkomen door gezond te blijven eten en niet te weinig te eten. Hoe ik dit verder oppak en hoe ik mijn eetpatroon wijzig tijdens ziekte kun je lezen in deze nieuwe persoonlijke blog!

Al eerder heb ik verteld dat ik sinds dat ik klein was (vanaf 10 jaar) een slecht immuunsysteem heb en vooral in de herfst en/of winter merk ik dat aan minder weerstand, meer ziek zijn en soms zelfs langdurig ziek zijn. Daarom slik ik heel vaak goede probiotica en extra vitamines van VitaViva ter ondersteuning.

Afgelopen week was het dan de eerste keer deze herfst/winter periode dat ik ziek ben geworden, gelukkig een licht griepje en hopelijk is het gauw weer over. Ik neem dan vaak extra groene smoothies, verse soep en heerlijke thee. Maar ik gebruik ook veel gember, kurkuma, citroen, kaneel en rauwe honing om er nog sneller bovenop te komen.

Misschien herkennen vrouwen zich hierin, ik ben altijd tijdens ziek zijn bang dat ik weer helemaal opnieuw moet beginnen met trainen.
Je zit dan zo lekker in een trainingsritme dat stoppen als falen voelt en als je het weer moet oppakken kun je hier ook als een berg tegenop zien, omdat het dan tegenvalt vergeleken met je laatste training. Maar toch moet je daarin doorzetten en dat ga ik ook doen, ik ga gewoon doorpakken en ook al moet ik even een stapje terug doen met trainen.

Mijn dochter kampt al ruim 2 jaar met slaapproblemen en wij hierdoor helaas ook. Momenteel is het weer erg en dat zorgt ook voor minder weerstand. Dan kies ik ervoor om nog beter voor mezelf te zorgen en lekker op tijd naar bed te gaan. We gaan nu ook hogerop om haar nog meer te helpen, want het is voor haar natuurlijk ook heel vervelend.

Maar om weer even terug te gaan naar het afvallen, ik ben tijdens deze griep niet aangekomen en zelfs wat extra afgevallen (ik had weinig trek) en we gaan er dus weer lekker tegenaan 🙂 Hebben jullie ook in de winter moeite met het zoeken van motivatie om naar de sportschool te gaan? Vaak als je jezelf een schop onder je kont geeft en gaat, valt het tijdens of na het sporten reuze mee en ben je blij dat je gegaan bent. De stap erheen is vaak moeilijk, maar ik heb met mijzelf de afspraak gemaakt om minimaal 3 keer per week te sporten.

Daarnaast ben ik vast niet de enige die met een boog om de kruidnootjes en chocolade heen loopt. Het is verleidelijk en lekker, maar je komt er wel van aan als je daarvan te veel eet of het niet kunt laten staan. Zelf ben ik een echte chocoholic en neem ik in het weekend altijd iets van chocolade en zo kan ik er weer een week tegenaan. Oh ja en om mezelf te beschermen haal ik het gewoon niet in huis, herkenbaar?

Volgende keer lees je weer een update over het sporten, gezond eten en hoe het gegaan is na deze eerste griep van het jaar! 🙂

Ik vind het superleuk als je een berichtje achterlaat, tips hebt of zelf ook bezig bent met een healthjourney en dit met ons wilt delen!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Yuhana

    12 oktober 2017

    Trots op je!!! Beterschap voor jou en hopelijk kan je dochter snel weer goed slapen….x

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .