Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #33

En toen had ik toch te vroeg geroepen dat het al zo’n tijd goed ging en ik nog niet ziek geworden was. Boem! Daar was de flinke griep weer, het schiet echt niet op. Ik ben nu al vanaf vorige week donderdag ziek en wordt maar langzaam aan beter. Omdat ik een slecht immuunsysteem heb, moet mijn lichaam heel hard vechten en als dit niet meer haalbaar is moet ik aan de antibiotica. Ik heb namelijk meer slechte cellen dan goede cellen in mijn lichaam en zit dus nu al aan de probiotica. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten en zorg tijdens zo’n periode extra goed voor mijzelf. Ben jij in de winter ook vaker ziek? En wat zijn jouw tips om er snel bovenop te komen? Ik ben heel benieuwd en neem jullie weer mee om een week uit mijn leven te lezen…

Toevallig zag ik vandaag op het nieuws dat de griep bij mannen veel erger is, wat vinden jullie daarvan? Misschien zijn ze niets gewend. Wij vrouwen moeten vaak nog zorgen voor de kids, wassen, eten koken en boodschappen doen, schoonmaken en ik als eigen ondernemer probeer toch nog iets voor elkaar te krijgen. Ik ga wel standaard in de middag even liggen (als dat mogelijk is) en in de avond vroeg naar bed.

Ik ben een positief mens, maar vandaag is het gewoon even een !#$%%^& dag! De griep is vanaf vorige week donderdag erger geworden en vertoont weer dezelfde symptomen als een jaar geleden (toen ben ik 3 maanden verschrikkelijk ziek geweest en heb ik een flinke longontsteking gehad) en daarom werd het tijd voor een bezoekje aan de dokter. Mijn eigen dokter was vandaag vrij dus kreeg ik een vervangend arts en ook die nam geen risico en daarom moest ik gelijk weer een longfoto laten maken.

Nog geen uitslag gehad, dus ik ga ervan uit dat het allemaal wel meevalt. Morgenochtend weer langs bij mijn eigen arts en waarschijnlijk weer aan de antibiotica. Het is zo vermoeiend. Soms haat ik mijn lichaam, omdat hij soms anders werkt dan ik in gedachten hebt. Herkenbaar? Ik voel mij soms zo machteloos en heb afgelopen jaar ontzettend hard gewerkt om mijn immuunsysteem beter te laten worden, zodat ik juist niet zo snel ziek meer zou zijn. Veel gesport en gezond eten en met regelmaat even wat ontspanning genomen.

Moeders kunnen eigenlijk ook niet goed ziek zijn. Soms zou ik gewoon even 3 dagen goed willen slapen en dan is mijn lichaam vast een stuk gelukkiger met mij. Maarja life goes on en er zijn ergere dingen in het leven. Het voelt nu alleen alsof ik 2-0 achter sta, aangezien in niet kan wachten om de sportschool weer in te duiken! Natuurlijk zorg ik goed voor mezelf en eet ik gezond, maar nu ik niet fit ben merk ik dat ik soms te weinig weinig eet en af en toe weer last krijg van cravings en dan voornamelijk de chocolade uit kies om te nemen. Niet handig en aangezien ik een emotionele eter ben en ik juist de balans houd door te sporten en dan ook minder trek krijg in lekkers, zou het fijn zijn als deze periode niet weer 3 maanden gaat duren.

Wordt vervolgd! En lieve berichtjes zijn altijd welkom! πŸ™‚

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 6

 • reply

  Mar//

  13 december 2017

  Bah, niet fijn om ziek te zijn! (Haha rijmt;)) ik zit nu juist in een fase dat ik nog niet ziek ben geweest! Wordt flink duimen dus!
  Jij beterschap! 😘

 • reply

  Stephanie

  14 december 2017

  Zo herkenbaar! Aan het herstellen van een voorhoofdsholteontsteking en inmiddels ook al 4 weken niet gesport πŸ™ flink balen maar is even niet anders. Af en toe zou je inderdaad weleens even 3 dagen non-stop willen slapen.. Maarja a mum’s gotta do what she’s gotta do.. Beterschap! πŸ’‹

 • reply
  15 december 2017

  Beterschap, ziek wel goed uit!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .