Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #38

Ik ben een doorzetter, ik houd van aanpakken, een “niet lullen maar poetsen” type zegmaar. Maar soms wil je van alles en heeft je lichaam andere plannen. Helaas was dat afgelopen week het geval. Ik kreeg weer flinke griep met koorts, erge kriebelhoest en veel keelpijn. De overige details zal ik je besparen. Helaas is dit alweer de 3e keer vanaf eind vorig jaar en steeds krijg ik dezelfde griep weer terug. Tijd voor een doktersbezoek dus. Maar desondanks gaan de kilo’s eraf, blijf ik ook als ik ziek ben goed voor mezelf zorgen en heb ik iets om naar uit te kijken in de zomer…Lees je weer mee?

Misschien ben ik achteraf te hard van stapel gelopen om gelijk het nieuwe jaar voluit gas te geven. Maarja bij mij is het ook vaak alles of niets.
Vaak blijf ik als moeder ook nog doorgaan als ik ziek ben, maar deze keer heb ik eens goed rust genomen. Wat er namelijk gebeurd als je jezelf eigenlijk niet ziek wilt hebben is dat je snel beter bent, maar het alsnog een keer terugkomt als cadeau en je dan wel echt in bed moet liggen.

Het grappige is vaak als je rust moet nemen dat je dan pas beseft hoe moe je eigenlijk bent. Daarom kies ik er dit jaar voor om meer balans in mijn leven te brengen. Ik ga dus fanatiek sporten, naar events en leuke dingen doen, maar daarnaast zeker ook meer ontspannen, boeken lezen, mezelf verwennen met een massage, naar de sauna of gewoon even helemaal niets. Het is jouw leven dus je kunt het creeren zoals jij dat wilt en ik merk dat ik beter functioneer als het in balans is en geloof stiekem dat het voor iedereen zo werkt.

Afgelopen maandag was het dan ook Blue Monday, de meest gevreesde maandag van de winter. Vele mensen worstelen deze periode met een depressie, sombere gedachten of een winterblues. Maar ondanks dat het deze dag ook verschrikkelijk weer was, kun je bij een dipje ( dus niet bij een depressie, dan heb je gerichte hulp nodig!) de andere kant inzien. Het was een ideale dag om lekker wat te schrijven, te lezen, te shoppen, urenlang te netflixen, naar de sauna te gaan of gewoon heerlijk bij te slapen en even helemaal niets.

Ik ben echt iemand die kan genieten van de zon. Ik kan dan ook niet wachten totdat het voorjaar begint en de eerste zonnestralen om de hoek komen kijken. Gelukkig kunnen we ze nu af en toe al even zien, ondanks dat het koud is kun je je daarop kleden en toch even heerlijk naar buiten. Het is ook fijner als het in de ochtend langer licht is en je minder moeizaam op staat als je kids vroeg wakker zijn. In de winter kies ik er dan ook vaak voor om in de ochtend vroeg te sporten, zodat ik einde van de dag gewoon kan relaxen en niet alsnog moet gaan sporten. Bovendien ben ik dan na het sporten vaak nog energiek en dat helpt mij nog meer uit de dag te halen 🙂

Jullie weten inmiddels dat ik met de Weight Watchers begonnen ben en het helpt mij wel goed om meer inzicht te krijgen wat ik nu op een dag eet en wat ik nog kan eten. Ik ben namelijk soms geneigd om de ene dag een stuk minder te eten dan de andere dag en zo houd je meer balans! 

Ik hoop dat ik volgende week weer helemaal beter ben en dan lekker weer kan gaan sporten en ik ga echt vanaf februari vloggen. De vlogs zullen bestaan uit gewone vlogs, maar ik neem jullie ook mee als ik ergens heen ga of iets bijzonders wil vertellen. Het zal er vrij natuurlijk uitzien en het lijkt mij leuk om jullie nog meer te vertellen over mijn leven en mijn health journey.

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .