Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #41

Deze keer gaat mijn persoonlijke blog over de mindset achter afvallen, loslaten en kleine stapjes vooruit gaan. Het is namelijk niet zo eenvoudig om oude patronen en gedachten uit te bannen. Soms spelen gedachten op als stel je voor dat ik straks voldoende afgevallen ben en ineens weer een eetbui krijg? Of stel je voor dat mensen mij dan echt gaan zien? Dat is een reden waarom ik langere tijd veelal onzichtbaar ben geweest. Lees verder en krijg een kijkje in mijn gedachten en verhaal achter mijn healthjourney….

Ondanks dat ik er altijd van hield om mezelf goed te verzorgen, te sporten en mezelf fijn te voelen, was ik nooit bewust van de aandacht die ik kreeg toen ik slanker was. Nu pas realiseer ik mij dat dit veel aandacht was en niet altijd van de mensen die het beste met mij voor hadden. In die periode ben ik dan ook behoorlijk gekwetst en teleurgesteld door veel mensen en ja dit heeft mij gevormd tot wie ik ben.

Toen ik boulimia (een eetstoornis) ontwikkelde werd ik steeds wat voller door de eetbuien en zag in die periode veel vrienden vertrekken uit mijn leven. Om mezelf te beschermen bleef ik mijn troost vinden in het eten, ik bouwde als het ware een muur om mezelf heen zodat niemand mij meer pijn kon doen. Ik maakte mezelf belachelijk voordat anderen dit konden doen en langzaam verdwenen de dingen die ik zo graag deed omdat ik mezelf te veel schaamde voor mijn lichaam.

Ik had moeite met spiegels, ik bekeek alleen de buitenkant die ik wilde zien en niet mooi vond. Ik had moeite met kleding, omdat ook al stond het mooi, ik het vaak niet mooi genoeg vond en dan mezelf maar weer verkleedde. Ondanks dat mijn lichaam mijn muur was geworden, vond ik het erg moeilijk om niet meer de dingen te doen die eerst zo vanzelfsprekend waren. Het dieptepunt was dat ik een flinke eetbui kreeg en deze weer uitspuugde onder de douche, omdat ik mezelf verafschuwde. Ik was zo’n meisje die als je vroeger had verteld dat ik later dik zou worden, ik je in je gezicht had uitgelachen omdat ik dat niet voor mogelijk achtte.

Ondanks dat het na deze periode een stuk beter leek te gaan, kreeg ik na de bevalling van mijn tweeling een postnatale depressie. Ik moest daar helaas medicijnen voor slikken en toen kwam ik nog meer aan. Gelukkig heb ik daarvoor fijne therapie gekregen en ben ik inmiddels zo’n ruim 4 jaar gestopt met de medicijnen.

Na deze heftige periode heb ik eens goed nagedacht wat ik nu werkelijk wilde op het gebied van werk. Ik werkte toen als directiesecretaresse bij een bedrijf in Den Haag en kon na mijn bevalling niet dezelfde uren blijven werken. Mijn liefde zit heel mijn leven al in gezondheid, bewegen en alles wat daarbij komt kijken. Ook het organiseren van events vind ik superleuk! Wat veel mensen niet weten is dat ik zelfs mijn diploma als weddingplanner behaald hebt ๐Ÿ˜‰

Ik ben toen gestart met een Facebookpagina met de naam Boost your Health en dat groeide al snel behoorlijk door. Toen moest er natuurlijk ook een website komen en nu zijn we 4 jaar later onlangs gestart met een v.o.f. samen met mijn vriendin en businesspartner Isabelle. Zo trots op mijzelf en ons allebei wat we in korte tijd bereikt hebben!

De muur brokkelt langszaam af, Boost your Health heeft nu 2 gezichten, mooie en lieve gezichten. Met daarachter 2 powervrouwen met ieder hun eigen verhaal. Ondanks dat ik graag nog fitter en gezonder wilt worden en dat ik nog niet het gewicht hebt dat ik graag zou willen, onthoud ik iedere dag het volgende: “Healthy comes in all shapes and sizes” en kijk ik met een lach in de spiegel!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .