Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #54

Op deze regenachtige dag lijkt de zonneschijn even niet meer zichtbaar te zijn. Maar er komt meer zonneschijn aan dan we dachten, zo is het ook in het echte leven. Zo kun je dagen hebben, waarin je niet lekker in je vel zit of niet zoveel kunt doen als normaal. Maar dat is ook prima, laat het los en kijk uit naar een betere dag of bedenk waar je allemaal dankbaar voor kunt zijn. Mijn voeding gaat met ups en downs en ook dat laat ik nu even los, nog meer focus erop hoe erger het vaak wordt. Herkenbaar? Ik kom mezelf ook behoorlijk tegen, omdat ik momenteel bijna niet mag bewegen door die knie blessure. Maar ik laat mij niet gek maken en probeer het moeilijke met het aangename te combineren. Lees gauw verder als je wilt weten hoe mijn week verlopen is 😉

Nog maar 1,5 week en dan start mijn allereerste grote event (samen met Isabelle en Mariecke) en ondanks dat ik hiervan echt kriebels van in mijn buik krijg, vind ik het ook best heel erg spannend! Dit levert soms wat extra stress op en mijn voeding gaat hierdoor ook met ups en downs. Maar ik probeer mij niet te veel te focussen op mijn voeding, hoe meer ik dit doet hoe slechter het gaat. Waar ik mij wel op focus is dat ik voldoende gezonde voeding binnen krijg om voldoende energie binnen te krijgen. Dus ook al heb ik een dag makkelijk gegeten met frietjes of een stuk chocolade, dan focus ik mij daarnaast op voldoende groenten, eiwitten en goede vetten. Zo krijg ik toch alles binnen en sla ik ook niet door als ik een mindere dag hebt.

Het bewegen is daarentegen wat lastiger, mijn knie blessure is best een dingetje. Ik sport altijd zo’n 3 keer per week en wandel daarnaast ook nog graag met regelmaat. Helaas is dat nu even niet te doen. Onlangs heb ik een flinke wandeling gemaakt en kreeg ik aan het einde van de wandeling toch weer veel pijn. Nu probeer ik pilates en yoga oefeningen te doen thuis en mijn knieen hierbij zo min mogelijk te belasten, maar ik kan stiekem niet wachten totdat deze blessure helemaal over is.

Het wordt deze maand sowieso een spannende maand. We krijgen eind van deze maand de uitslag van het slaapcentrum met betrekking op dochterlief en ik hoop dat we als gezin erna kunnen werken aan een fijnere nachtrust voor haar en ons allen natuurlijk. Ook krijgen we nog te horen of de cyste goed- of slechtaardig is en of deze ook nog terug kan komen of niet. Het horizontale tandje is niet weggehaald met de operatie, ze willen kijken of deze goed terug groeit en mocht dit niet lukken, dan wordt ze waarschijnlijk over een halfjaar weer geopereerd.

Ik probeer hier zo rustig en liefdevol mee om te gaan, maar dit roept bij mijzelf nogal wat emoties op. Ik heb namelijk zelf een heel erg lang traject gehad met beugels, een zware kaakoperatie, ontsteking van een plaatje en andere ontstekingen, implantaten, tandartsangst. Ik heb nu mooie tanden, maar als ik het mocht overdoen, weet ik niet of ik alles nog eens gedaan had. Doet er nu niet meer toe, maar ik wil mijn dochter zoveel mogelijk leed besparen. We zijn geboren met een kleine mond en net als mijn dochter, heb ik vroeger veel geduimd en daardoor had ik een overbeet.

Ik merk de laatste tijd dat ik beter kan ontspannen en loslaten (oké bovenstaande daargelaten). Ik merk dat ik minder behoefte heb om steeds om mijn telefoon te kijken en mij minder druk maakt om dingen die ik toch niet kan veranderen. Dit geeft rust en vind ik heel prettig. Voor mijn reis naar Ibiza was ik behoorlijk stressvol, maar ik heb daar geleerd hoe het ook kan en wat mogelijk is en wil dit meer doorvoeren in mijn eigen leven. Ik merk dat ik een betere moeder, vrouw, vriendin en dochter ben als ik meer ontspanning hebt, meer me-time inpland en focus kan behouden voor de dingen die echt belangrijk zijn. Hoe gaat dit bij jullie? Lukt dat of gaat dat met ups en downs?

Volgende week volgt er weer een “fit to fat to fit” video, aangezien het event die zondag erna plaatsvindt en daar mijn volledige aandacht naartoe gaat. Tot gauw! XoXo

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .