Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #57

Eindelijk is het volop zomer, echt genieten van het heerlijke zonnetje. Maar niet alles gaat van een leien dakje, want de kilo’s vliegen er weer aan na mijn detox avontuur. Niet omdat ik zoveel zit te snoepen, maar waarschijnlijk omdat ik nu meer eet dan ik daar at en tja je kunt niet 900 kcal blijven eten. Maar gelukkig ook goed nieuws en wat weten jullie eigenlijk van het vochtgehalte in je lichaam? Dit en nog veel meer in weer een nieuwe persoonlijke blog. Lees je mee?

Afgelopen week was ik weer bij de fysio voor mijn knie en eindelijk krijg ik groen licht om meer te gaan sporten. Wel mag ik nog niet heel intensief bewegen zoals bij hardlopen of andere sporten waar ik mijn knie vaak en veel moet gebruiken. Maar fijn dat ik eindelijk weer wat mag doen, ik ga vooral Pilates oppakken zowel thuis als in de sportschool, wat meer krachttraining doen en ook wat yoga. Fijn om hiermee te beginnen en dan hoop ik dat ik over 2 maanden weer intensiever mag trainen.

Hoewel de eerste detox in Ibiza goed is gegaan na de reis, was deze in Portugal toch een beetje een trigger voor mijn eetstoornis boulimia. Ik wil hiermee niet zeggen dat ik het weer heb, maar omdat we daar steeds geconfronteerd werden met vloeibaar eten en lichte maaltijden, bleef ik vaak en veel trek hebben en toen ik thuis kwam heb ik hier goed naar geluisterd en ondanks dat ik voor veel gezonde opties hebt gekozen bleef dit lastig. Helaas is er van de 4 kg die ik ben verloren wel 2 kg weer bijgekomen. Ook mijn spiermassa was geslonken met 2 kg en gek genoeg voel ik dit gewoon. Alles gaat moeizamer en mijn energie is even weg.

Belangrijk is nu dat ik weer een goed ritme krijg met gezonde voeding en beweging. Toen ik aankwam in Portugal voor mijn detox vakantie, had ik namelijk maar 35% vocht in mijn lichaam. Dat is extreem weinig en moet ongeveer 50/55% zijn. Ik schrok hier best van en heb toen heel veel gedronken, maar met die warmte daar kwam dit er net zo hard weer uit in de vorm van urine en zweet. Toen ik vertrok was het niet veel beter en stond de teller op 38% vocht in mijn lichaam. Mijn lichaam heeft dus tijdens deze detox reis alles vastgehouden en ik werd daar een soort michellin poppetje. Ik voelde mezelf ook niet fijn en merkte dat ik heel weinig energie had (vergeleken met de vorige detox). Ik heb wel wat meer rust gehouden, maar nu bij thuiskomst lijkt het nog niet helemaal weg te zijn.

Ik heb ook geen idee of dit lang aan kan houden en of ik nu iedere dag 3 liter water moet gaan drinken om dit aan te vullen. Ik probeer wel voldoende te drinken en ben thuis al een stuk minder opgeblazen, maar echt gerust gesteld ben ik nog niet.

Zo fijn dat het hier zo fantastisch weer is, dat is echt genieten. Vandaag ga ik een dagje genieten op het strand en staat er een gave fotoshoot op het programma. Helaas kan ik hier nog weinig over vertellen, maar binnenkort zien jullie meer 🙂

Let zelf dus ook goed of je wel genoeg drinkt met dit warme weer. Ik ga je volgende week meer leuk nieuws geven en voor nu ga ik maar eens wat yoga en pilates doen in de huiskamer. Stay tuned en ik wens je een stralende dag!

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Mar//

    4 juli 2018

    Balen joh dat je moe terug bent gekomen! Ik heb dat ook altijd, na een vakantie kom ik kapot terug. Dus ga meestal of heel lang (3-6 weken) weg of gewoon lekker thuis blijven. Zelf heb ik rond de 48% vocht, ook te weinig. Maar drink ruim 2,5 liter per dag en plas enorm veel. Dus heel veel hoger ga ik t niet krijgen. Als je tips hiervoor hebt, hoor ik t graag!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .