Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #61

Laat ik maar met de deur in huis vallen, het gaat namelijk niet zo goed. Nooit geweten dat je in de zomer last kunt hebben van depressieve gevoelens. Ik zit niet lekker in mijn vel en het lijkt wel of iedereen dat vermoeden heeft en daarom ver weg van mij blijft om zo de confrontatie niet aan te hoeven gaan. Het is gewoon pittig om een eigen bedrijf te hebben, 2 kids die voortdurend je aandacht nodig hebben, bloedheet weer en ook nog zorgen dat je huis er stralend uit ziet. Dit is de eerste zomer dat ik zoveel aan mijn bedrijf werk en aan de ene kant vind ik het heel leuk een uitdagend,  maar aan de andere kant vraagt het heel veel naast andere belangrijke dingen zoals dingen doen met mijn gezin, ontspannen en even lekker sporten om mijn hoofd leeg te maken. Lees gauw verder waarom ik drastisch het stop teken moest inzetten.

Ik merk dat mijn grens in zicht is en daarom heb ik komende weken alle afspraken afgezegd. Ik leg mijzelf even geen “moeten”op en wil vooral veel ontspannen, lachen, leuke dingen met vriendinnen doen, met het gezin lekker uitwaaien en ja werken hoort hier ook bij en aangezien mijn werk mijn passie is doe ik dit met liefde. Helaas is het een feit dat ik na mijn postnatale depressie vaak terugkerende depressieve periodes heb en ondanks dat ik weet hoe ik daar weer uit moet komen, kost het soms veel moeite om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Ik weiger ook om steeds mooi weer te spelen, zowel privé als werk is niet altijd even fijn en geloof mij dat dit bij iedereen voorkomt.

Ik kwam pas dit artikel tegen en dacht “Ja dat is zooo waar!”. Waarom moet alles maar leuk en gezellig zijn, soms is het gewoon even !@#$% als je begrijp wat ik bedoel. Het gekke is dat ik er dan gewoon vrede mee hebt, ik laat het los en kijk hoe ik alles weer in balans krijg. Ik begin dan gewoon weer met kleine stapjes om gestructureerd te eten, naar de sportschool te gaan en mijn iedere dag leuk te kleden. Soms duurt het 1 week en soms duurt het wel 3 weken, maar het gaat over en voelt niet zoals mijn postnatale depressie. Dat was een depressie die ik zelf niet meer kon hanteren en waarbij ik hulp nodig had om deze boven te komen.

Ik ben hoog sensitief en heel gevoelig en daarom voel ik dingen ook vaak aan. Als ik voel dat iemand niet oprecht is of als iemand mij teveel energie kost of als ik de neiging heb om boos te worden op die persoon, dan houd ik afstand, keer ik even in mijzelf en richt ik mij op mijn eigen energie. Daarom is het voor mij fijn als ik weer ga sporten, omdat de boosheid er dan uit kan komen. Dit klinkt voor sommigen heel raar, maar vanaf jongs af aan heb ik geleerd om mijn boosheid naar binnen te keren, het zal dan ook onwaarschijnlijk zijn dat ik tegen iedereen eens flink te keer zal gaan. Maar de laatste jaren kan ik het wel beter hanteren en geef dan gewoon kritiek aan de desbetreffende persoon en laat mij niet langer in een hoekje duwen. Dit veranderd trouwens ook als je kinderen krijgt, dan wordt je een soort leeuw als mensen je kinderen onterecht benaderen of bekritiseren.

Soms hoef je ook niet helemaal terug naar de basis, maar gewoon even 2 of 3 stapjes terug. Naarmate je wat ouder wordt, heb ik ook meer de neiging om mezelf niet meer zo druk te maken om dingen. Dat werkt heel rustgevend. Ik had vroeger de neiging dat iedereen maar net zo spontaan en sociaal als ik moest zijn en veel mensen deden daarom niet aan mijn verwachtingen. Heel logisch want niemand is hetzelfde als jij, toen kwam ik er ook achter dat is naast gevoelig ook hoog sensitief was en toen vielen veel dingen op z’n plek. Ik hoef nu niet meer vrienden te zijn met iedereen, alleen mensen die in mijn leven stappen waarmee ik een klik hebt en dit van beide kanten is, daar wil ik graag vrienden mee zijn. Ik heb veel vriendinnen, maar ik zie ze niet allemaal even vaak (als ik zou willen), maar dat betekend niet dat ze mij minder dierbaar zijn. Hoe werkt dit bij jullie? Merk je ook dat je niet meer met iedereen vrienden hoeft te zijn en juist wil investeren in de dierbare vrienden die je hebt of maakt en bij jou passen?

Oké mijn blog is voor vandaag even wat meer aangepast op de mindset, maar ook dit is belangrijk als je stappen wilt nemen die jou verder brengen. Ik lees veel inspirerende boeken en wil graag dit boek met jullie delen: Self-Care de ultiéme gids om goed voor jezelf te zorgen – dit boek is heel fijn om te lezen, biedt veel herkenning en als je je even niet zo goed voelt dan pak je hem er weer bij. Kate Moss zegt over het boek “Dit boek wil ik al mijn vrienden cadeau doen” en dat is waar! Daarom verzoek ik mijn vriendinnen deze nog niet aan te schaffen, want wie weet ontvang je binnenkort dit bijzondere boek.

Volgende week deel ik met jullie wat mijn eerste stappen zijn om uit deze depressieve gevoelens te komen en gaan we weer op weg naar een positieve mind, een fit body en een stralende lach! 

XoXo Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .