Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #69

Eindelijk ben ik er weer! Er zat even een hobbel in de weg, want juist in de Herfstvakantie lag ik samen met het hele gezien plat met de griep. Gelukkig was ik snel hersteld en daar was ik dan wel weer verbaasd over. Ik sport sinds kort 4 keer per week en merk dat mijn conditie en kracht met sprongen vooruit gaan, maar ook het herstellen na griep gaat blijkbaar makkelijker. Ik ben dan ook enorm dankbaar, want ik weet dat mijn leven er vorig jaar een stuk minder rooskleurig uit zag. Lees er alles over in weer een nieuwe persoonlijke blog!

Vorig jaar was ik begin oktober al ziek en volgden er nog 3 momenten later waarop ik ziek werd. Eigenlijk werd ik gewoon niet beter. Ik had luchtweginfecties, constante kriebelhoest en had zelfs een longontsteking. Ik moest volop aan de antibiotica en werd zelfs aan de prednison gezet. Het was een zware periode waarop ik wist dat er iets moest veranderen. Meestal sport ik gewoon minder in de winter en eet ik meer, dat is dus geen goede combinatie. Daarom wilde ik het erna anders aanpakken en betere keuzes maken voor mijn gezondheid.

Ik vind sporten leuk. Ik heb het vroeger ook altijd gedaan, nooit met tegenzin en zelfs een jaar lang meer dan 3 uur per dag. Niemand hield mij tegen en ik wilde alleen maar meer sporten. Het was mijn uitlaatklep, juist omdat ik mezelf nooit met eten bezig hield. Mijn ouders gaven mij altijd gezonde voeding en ik nam dat, maar ik werd ook niet panisch als ik wat lekkers at. Ik was er nooit mee bezig of ik wel het goede figuur had en zat lekker in mijn vel. Toen na een paar tegenslagen een andere wereld werd geopend en ik aangewezen was op mijn lichaam en niet meer kon sporten omdat ik mentaal zo op was, kwam de eetstoornis om de hoek kijken. Helaas is toen mijn kijk op eten veranderd. Hoewel ik nu nog steeds gezond eet en mij niet direct schuldig voel als ik iets lekkers eet, denkt mijn lichaam hier anders over. Het lukt mij niet om veel kilo’s kwijt te raken.

Dus toen kwam ik vanzelf weer bij het sporten terecht en koos ervoor om 2 keer per week naar de sportschool te gaan en 2 keer per week te gaan zwemmen. Dat laatste is een boost voor je conditie, je gebruikt al je spieren en bovenal biedt het mij naast inspanning ook ontspanning, wat bij krachttraining natuurlijk anders is.

Maar als ik weer een beetje in het sport ritme zit en ik daarna ziek wordt en die week niet besluit te sporten, maar op mijn herstel te richten. Dan slaat toch een beetje de paniek toe. Het klinkt misschien raar, maar omdat het bij mij vaak alles of niets is was ik bang dat ik niet meer wilde sporten. Terwijl ik dit juist heel erg fijn vindt. Maar gelukkig is het mij gelukt dit patroon te doorbreken en gauw een afspraak te maken met een vriendin om samen naar de sportschool te gaan. Vandaag is dan ook de eerste dag dat ik het weer oppak en morgen ga ik heerlijk zwemmen en vrijdag weer even lekker sporten. Ik heb mijzelf beloofd om het alles of niets te laten voor wat het is en te kiezen wat bij mij past. De ene keer zal het misschien 3 keer per week zijn en de andere keer 4 of 5 keer, maar alles doe ik nu bewust en met liefde voor mijn lichaam.

Ook merk ik dat de centimeters harder gaan dan de kilo’s, maar ook daarin probeer ik mijzelf niet gek te laten maken. Ik ga maximaal 1 keer per week op de weegschaal (voorheen soms 3x per dag!) en kijk waar nog winst te behalen valt. Nadat ik 3 dagen buikgriep gehad had, kwam alle stress van afgelopen periode eruit en krijg ik netelroos. Toen wist ik dat ik echt moet kiezen voor meer ontspanning. Ik neem de dagen nu zoals ze komen en geniet van de momenten buiten met mijn kids.

Ook maak ik bewustere keuzes waar ik wel of niet heen ga en met wie ik afspreek. Ik kies meer voor mensen die mijn energie niet ontnemen maar gelijk zijn of juist een boost geven. Na jaren weinig slaap door dochterlief, een bedrijf, de nodige tegenslagen en de verwaarlozing van mijzelf en mijn lichaam, ben ik nu meer dan ooit klaar voor een grote stap vooruit. Het belooft volgend jaar dan ook een heel mooi jaar te worden en niemand die mij hierin tegenhoud ๐Ÿ˜‰

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • Laura
    reply
    1 november 2018

    Zo is het Melinda, 2019 wordt een topjaar met deze mentaliteit!

Post a Comment

Translate ยป
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .