Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #7

Jeeej ik merk dat ik nog meer energie krijg en mijn conditie ook een stuk beter is. Niet alleen gewichtsverlies en verlies in centimeters is heel fijn, maar jezelf beter voelen, beter voor jezelf zorgen, een flinke vooruitgang in je conditie zien en energie om aan het einde van de dag ook nog iets te doen is heel fijn. Ben jij ook bezig met een gezonde lifestyle en voel jij die verbeteringen ook? Ik vind het geweldig en zon doet daar nog een schepje bovenop!

Er wordt op social media volop gepraat over een gezonde lifestyle, afvallen, dieten (daar begin ik niet aan!) en grote transformaties die mensen zijn ondergaan. Ondanks dat ik bezig ben om zelf ook zo’n transformatie door te maken (en dat gaat niet in 3 maanden tijd), zijn er veel mensen niet bewust wat een gezond eetpatroon en meer bewegen en ontspanning voor je kunnen betekenen en hoe moeilijk het is om deze 3 precies goed te hebben. Dat laatste komt niet vaak voor, maar is wel mijn grote missie!

Sun on my bun πŸ˜‰

Ik ben inmiddels 3-4 per week aan het trainen en eet gezond (okΓ© in het weekend eet ik weleens iets lekkers), maar die ontspanning is nog moeilijk te bewerkstelligen. In deze tijd is het normaal als je 20 dingen per dag doet, een druk gezinsleven hebt, eigen ondernemer bent, veel sport, een groot social leven hebt en uitstelgedrag vertoont voor nog 20 dingen waar je dus helemaal niet aan toe komt. Nu is de vraag of mijn verwachtingen te hoog zijn of dat dit echt van vrouwen verwacht wordt in deze tijd. Ik denk beide. Ik merk het op de school van mijn kinderen ook. Die gaan straks (wellicht) naar groep 3 en moeten al 19 letters kennen, kunnen lezen/schrijven is een bijkomstigheid en moeten tevens sociaal begaan zijn, kunnen rekenen en hun concentratie beter vast kunnen houden. Vroeger hoefde dit niet en begonnen we in groep 3 langzaam aan met leren lezen en schrijven en dat tevens op spelende wijs.

Er wordt dus al jong verwacht dat we heel veel moeten en de burn-outs zijn niet weg te denken in onze maatschappij. Maar ontspanning moet je creeren en leren. Soms zet ik een grote stop neer in een weekend waarop we allemaal thuis zijn, dan doen we heel het weekend waar we zin in hebben en skippen andere afspraken. Dan gaan we heerlijk wandelen in de natuur, heb ik eindelijk de tijd om het fotoalbum af te maken met foto’s van de kids of maken we er een pyjamadag van. Niets moet alles mag is dan het motto. Heb jij ook weleens zo’n dag of weekend?

I love green smoothies!

Stress en ontspanning is trouwens een allesbepalende factor om af te vallen. Weet je waarom? Met stress ben je geneigd om meer of minder te eten, kun je letterlijk minder loslaten (zoals mijn coach mooi zegt; huilen is ) dus ook de kilo’s. Het klopt echt, ik voel me altijd het fijnst als ik op vakantie ben op een tropisch eiland en ondanks dat ik daar wat minder gezond eet, kom ik altijd ontspannen en met kilo’s minder terug. Misschien moet ik dan emigreren? (just kidding!) Dat is wat ontspanning met je kan doen, het is zo belangrijk en voor sommigen (zoals ik) echt een uitdaging. Probeer maar eens rustig te mediteren als je kids supervroeg wakker zijn in de ochtend of als je eind van de avond helemaal doodop bent en het liefst gelijk je bed in rolt. Maar ontspanning kan ook zijn, even tijd voor jezelf, heerlijk wandelen in de natuur, sporten (het maakt wel degelijk je hoofd leeg) en het lezen van een mooi boek of een heerlijk ontspannen bad. Wat doe jij als je wilt ontspannen?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de doelen van de vorige persoonlijke blog nog steeds toepas of moet toepassen, dus er is werk aan de winkel! Donderdag heb ik weer een afspraak met mijn coach en ik kijk ernaar uit. Ik val namelijk wel af, maar langzamer dan ik zou willen. Misschien moet ik het gewoon even accepteren en zakt mijn gewicht verder naar beneden als ik het meer loslaat.

Volgende keer deel ik mijn resultaten en vertel ik alles over het bezoek aan mijn coach πŸ˜‰

PS: De manager van de sportschool zag al resultaat, zouden mensen het nu dan toch Γ©cht gaan zien?
PS2: Laat hieronder een berichtje achter, dat vind ik superleuk! πŸ™‚

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

 • reply

  Mar//

  14 juni 2017

  Ga zo door meid! Klinkt heel erg positief, eerlijk en open!

 • reply

  Marissa

  17 juni 2017

  Goed bezig Melinda! Heel herkenbaar… ontspannen vind ik ook heel moeilijk. Ik kies er voor om morgen zo n ‘me time’ dag in te plannen, ik ga lekker alleen op de fiets naar een zwembad, lekker zwemmen en heerlijk genieten van de zon πŸ‘ŒπŸ» Dat is voor mij ontspanning (en een beetje sporten tegelijk) hihi! Fijn weekend ❀️

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .