Member login

Username
Password

» Lost your Password?FIT TO FAT TO FIT #71

Wat zijn het indrukwekkende weken geweest. We zijn naar de VIVA#400 Awards geweest, je kunt er hier alles over lezen. Daarnaast hebben we heel hard gewerkt aan ons gave membership en het superleuk Online Gezondheidsfestival. Het was een drukke week en mijn kinderen waren in deze periode ook jarig. Ik heb er dan ook voor gekozen om mijn persoonlijke blog 1 keer per maand te schrijven. Dan heb ik nog meer te vertellen en kan mij ernaast nog meer focussen op andere dingen die tevens belangrijk zijn 😉 Benieuwd hoe het mij afgelopen twee weken vergaan is, lees dan gauw verder!

Om gelijk met de deur in huis te vallen kan ik met een grote glimlach vertellen dat ik het sporten nog steeds goed vol kan houden. Wel wordt de zin af en toe in deze donkere periode op de proef gesteld. Maar dat houd mij niet tegen en ik probeer dan ook minimaal 3 keer per week te sporten. Het eten daarentegen is nog niet alles en ik merk dat dit een behoorlijk struikelblok is.

Al eerder heb ik aangegeven dat ik mijn hormonen nu eindelijk eens goed laat nakijken en dat heb ik inmiddels gedaan bij arts in het ziekenhuis door middel van een bloedtest. Ik verwacht volgende week de uitslag en aan de ene kant hoop ik dat er geen gekke dingen zijn, maar aan de andere kant voel ik al heel lang dingen in mijn lichaam die niet fijn zijn op het gebied van hormonen.

Ik heb beloofd alles te delen en daarom deel ik dit ook gewoon. Ik worstel al een aantal jaren met mijn gewicht en wil dit voorgoed achter mij laten. Daarom heb ik hulp gevraagd aan de arts en zij heeft mij 2 opties gegeven, 1 daarvan is niet handig voor mij en de andere optie is een maagverkleining. Maar zoals je wellicht eerder bij Isabelle hebt gelezen gaat hier heel wat aan vooraf. Ik ben er nog niet helemaal uit en wil het zo graag op eigen kracht doen, maar of dit daadwerkelijk mogelijk is. 

Voordat ik nu weer de nodige kritiek over mij heen krijg. Ik ben zelf tot mijn 21e heel slank en sportief geweest. Rond mijn 19e kreeg ik boulimia met ernstige eetbuien die ervoor zorgden dat mijn stofwisseling veranderde en ik aankwam door de eetbuien. Dat heeft lang geduurd en ook al heb ik daarvoor hulp gekregen, ik heb nog steeds periodes dat ik niet weet wat ik nu met mijn eten aan moet. Sommige dagen heb ik gewoon weinig zin om te eten en andere dag weer wel. Ik eet soms verkeerd of te weinig en de balans is vaak zoek. Eten staat bij mij ook voor emoties en daarom ben ik daar nu ook mee aan de slag gegaan. Toen ik bevallen was van mijn tweeling heb ik een postnatale depressie gekregen en van die medicijnen hiervoor kwam ik ook nog meer kilo’s aan. Hoewel ik mij vroeger nooit bezig gehouden hebt met eten en de emoties eromheen lijkt het nu soms wel erger te worden, ook door social media.

Ondanks dat het natuurlijk mijn eigen reis is, stel ik mij heel kwetsbaar op om dit met jullie te delen. Inmiddels heb ik mijn bloedtest terug gekregen en alles was prima in orde. Ik merk dat ik ook een beetje moe wordt van alle adviezen, de eeuwige strijd wat wel en wat niet eten, de frustratie en het emotie-eten waar ik ook last van heb.

Ondertussen ben ik weer aan het opknappen van een flinke griep en heb ik mezelf tot de orde geroepen om volgend jaar echt te gaan knallen en daarom ben ik op zoek naar een goede voedingsdeskundige/coach die bekend is met lange trajecten en transformaties (als in mensen die veel afgevallen zijn) en ook het stukje mindset hierbij niet vergeten. Dus als je iemand weet of zelf zo iemand bent, neem dan gerust contact op via info@boostyourhealth.nl en wie weet gaan we samen de uitdaging aan!

Ik kan niet wachten en ga van 2019 mijn jaar maken en zal in 2019 iedere maand jullie op de hoogte houden van het laatste nieuws!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .