Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #8

De vorige keer kon je in mijn blog lezen dat mijn afspraak met mijn coach in het vooruitzicht lag. Die afspraak werd een heftige confrontatie met mijzelf, wat ik precies wilde en wat mijn blokkades zijn/waren. Waar ik mij soms aan erger is dat je vaak voor en na foto’s ziet van personen die in 3 maanden tijd 30 kg zijn afgevallen of personen die al redelijk in shape zijn en dan in 3 maanden toch nog even die 6-pack willen. Dat is natuurlijk hun keus, maar als afvallen (op de juiste manier!) zo makkelijk ging, dan zou iedereen binnen no-time in shape zijn. Het is namelijk heel hard werken, mooie inzichten en vooruitgang maar ook flinke tegenslagen. Ik wil mijn eerlijke healthjourney met jullie delen en daarom lezen jullie alles wat ik doormaak op de weg naar een nog gezonder lichaam. Lees je mee?

Bij aankomst bij mijn coach werd ik geconfronteerd met de feiten, ik had geen vooruitgang geboekt in de periode dat we elkaar niet zagen. Wellicht in de centimeters, maar het gewicht en het vetpercentage stonden stil. Ik werd door mijn coach flink wakker geschud en wat ben ik blij dat zij dat gedaan heeft. Het brak mij, ik werd vanbinnen boos en moest huilen en bleef maar huilen. Ik voelde mij een mislukkeling en dat is juist wat ik niet wilde. Alle excuses kwamen voorbij, maar ik wist dat mijn eten niet optimaal was. Ik sloeg weer tussendoortjes over en at niet altijd super gezond. Maar ik voelde ook dat er iets dwars zat waardoor ik niet verder kon, een blokkade in mijn gedachten.

Vervolgens mocht ik een opdracht doen met kaarten die ik zelf uitkoos en die vielen precies op alle zere plekken. Het was gewoon heel confronterend. Na de opdracht deden we een ontspanningsmeditatie en voor iemand die zelden kan ontspannen, was dit als thuiskomen. Ik viel bijna in slaap en kon mijn hele lichaam ontspannen, daardoor voelde ik ook dat mijn bovenrug wat pijnlijk aanvoelde.

Ik mag erop vertrouwen om nog krachtiger te worden, meer van mezelf te houden, meer zichtbaar te worden en de oude pijnlijke herinneringen los te laten. Dat waren mijn nieuwe inzichten. Ik ben altijd vrij hard tegen mezelf en straf mijzelf voor iedere keer als het niet even gaat of lukt. De reden hiervan is dat ik vroeger tot het uiterste ging, ik sportte minimaal 3 uur per dag en ging het weekend ook nog lange avonden dansen. Nu kan ik dit eindelijk loslaten. In het begin in de sportschool had ik het ook en strafte ik mezelf als ik het niet minstens zo goed kon als vroeger. Maar ik heb nu andere doelen en deze streef ik na en heel af en toe komt het stemmetje nog weleens voorbij. Maar dan weet ik dat het niet realistisch is en ik best trots mag zijn op wat ik nu al bereikt hebt. 

Misschien vraag je jezelf af, wat heb je dan precies bereikt? Ik ben mentaal een stuk gegroeid en probeer mezelf niet meer te verstoppen. Ondanks de extra kilo’s mag ik er zijn 😉 Daarnaast is mijn vetpercentage totaal (ik ben ook eerst zelf aan de slag gegaan voordat ik een coach had) bijna 10% verminderd, zijn er heel wat centimeters verloren gegaan en ben ik zeker een paar kilo kwijt. Maar het belangrijkste is dat ik de keuze hebt gemaakt om uit mijn cocoon te stappen en het leven weer te vieren. Na verschillende depressies, kan ik optimaal genieten van mijn lieve kinderen, mijn man, familie en lieve vrienden om ons heen.

Ondanks dat er veel vrienden verloren zijn gegaan omdat ik niet meer de ideale maat had, zijn er weer nieuwe lieve vrienden voor teruggekomen. Ik besloten om mezelf te omarmen, meer van mezelf te houden en dat ook te laten zien door nog beter voor mezelf te zorgen op het gebied van voeding en ontspanning. En nu hop heerlijk naar het zwembad met mijn lieve kids, zwemmen en genieten en vieren dat ik goed ben zoals ik ben en alleen nog maar gezonder wilt worden!

Liefs, Melinda

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Mar//

    21 juni 2017

    Wauw, wat goed dat je zo kwetsbaar durft te zijn! & wat een heerlijke energie straal je af in de laatste paar zinnen! Trots op jou!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .