Member login

Username
Password

» Lost your Password?Fit to Fat to Fit #9

Je hoeft niet snel te gaan, als je maar vooruit gaat! Dat wordt mijn nieuwe motto! Ik wil het liefst gelijk veel kilo’s kwijt, maar het is een proces, een lang proces, maar een mooi proces en dit geeft nieuwe inzichten. Zo heb ik meestal wel voldoende motivatie om verder te gaan met gezond eten, bewegen en ontspanning, maar wordt het pas echt leuk als het een gewoonte wordt om zo te leven. Ik deel dit proces met jullie en ik vraag me hardop af of er niet te weinig hulp wordt geboden voor mensen die niet in aanmerking komen voor een maagverkleining, maar wel meer dan 20 kilo kwijt willen.

Iedere dag groeit mijn eigenwaarde, worden mijn oude wonden langzaam geheeld en voel ik meer dan ooit dat ook ik er mag zijn. Dit klinkt voor sommige misschien wat vreemd, maar ik heb dit heel lang niet gehad. Ik heb depressies gehad waarbij ik niets meer voelde, mezelf wilde verstoppen en hoopte dat mijn leven gauw zou overgaan. Nu heb ik sinds tijden weer sprankelende ogen (ook andere mensen vertellen mij dit), ik voel mezelf mooi en krachtig en het verstoppen is langzaam aan het verdwijnen.

Het sporten gaat goed, ik merk dat ik mijn grenzen steeds meer kan verleggen en ook mijn conditie gaat met sprongen vooruit. Pas heb ik een les bodybalance gedaan en daar werd ik wel weer even met mezelf geconfronteerd, wat vroeger makkelijk ging, gaat nu moeizaam, maar ik probeer het en als het niet lukt dan probeer ik het de volgende keer weer. Naast fitness (cardio/krachttraining) is het ook goed om aan je lange spieren te werken. Ik ben altijd lenig geweest en ik heb vroeger veel gedanst, dus lenigheid vindt ik ook heel belangrijk. Daarom heb ik besloten om af en toe bodybalance, yoga of pilates aan mijn schema toe te voegen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit zoveel spierpijn gehad had de dag erna, dus er is werk aan de winkel 😉

Het eten gaat ook goed, ik probeer er niet te veel nadruk op te leggen, want dan ben ik er te geforceerd mee bezig. De tussendoortjes blijven moeilijk, hier moet ik echt een reminder op leggen en goed nakomen. Die voorkomen namelijk dat ik in de avond meer eet en dat is niet nodig. Ik heb gemerkt dat ik in de ochtend meer energie uit mijn dag haal als ik start met 2 volkoren crackers met mager beleg (met rauwkost of avocado), yoghurt met fruit en wat volkoren granola zonder suiker of eventueel havermout of een groene smoothie. Ik at vaak te weinig in de ochtend waardoor mijn energie verloren ging. Ook heb ik veel geprobeerd te trainen op lege maag. In het begin werkte dat nog wel, maar nu gaat mijn verbranding al wat sneller en merkte ik dat ik halverwege de training al helemaal opgebrand was. Met een stevig ontbijt ga ik beter van start, heb jij dat ook?

In mijn omgeving merk ik dat er veel vrouwen zijn die minder dan 5 kg kwijt willen, daarnaast zijn er veel vrouwen die ernstige gezondheidsproblemen ervaren met hun overgewicht en die voor een maagverkleining kiezen, maar er bestaan ook heel veel vrouwen die te zwaar zijn, niet in aanmerking komen voor een maagverkleining of dit niet wensen en toch meer dan 20 kg kwijt willen vanwege een betere gezondheid, meer energie en liefde voor zichzelf. De laatste doelgroep is best groot en het is dan ook mijn doel om deze doelgroep te motiveren. Zelf moet ik ook veel afvallen en wil met deze blog niet alleen de leuke dingen belichten, zoals de kilo’s, centimeters en de successen, maar ook hoe je na het vallen weer op kunt staan, hoe je nog meer voor jezelf kunt kiezen en hoe je krachtiger kunt worden en meer zichtbaar ondanks dat het onzekere gevoel af en toe nog aanwezig is.

In mijn volgende blog kun je alles lezen over zichtbaarheid en laat ik zien dat je met kleine doelen toch grote mogelijkheden kunt creeren. Laat gerust hieronder een berichtje achter, dat vindt ik superleuk! 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • reply

    Mar//

    28 juni 2017

    Inderdaad! Ik ben al ruim 5 jaar bezig om af te vallen, maar is nog nooit gelukt! Nu heb ik mijn focus verlegd op alles mag, behalve eieren en lactose (ivm. Soort van intolerantie). Dit werkt erg goed en ik geniet nu merkbaar veel meer van ‘t leven en ik mag mezelf nu 😉

    You can do it pretty lady!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .