` FOOD: 3 x Lekkere vega alternatieven voor vlees op brood - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

FOOD: 3 x Lekkere vega alternatieven voor vlees op brood

Vroeger, toen ik voornamelijk vega en vegan at, keek ik zelden naar vleesvervangers als het gaat om identieke alternatieven voor vlees. Want waarom zou je exact iets willen nabootsen als het toch om een heel ander product gaat. Nu ik zwanger ben ligt dat iets anders. Ik had ineens zoveel zin in een lekkere boterham met filet American of boterhammen met smeerworst. Ondanks het feit dat ik best ook wel gewone smeerworst eet, wilde ik ook wel eens de andere opties proberen. In dit artikel licht ik dan ook een aantal vega alternatieven uit die bij mij helemaal door de keuring zijn gekomen. Lees je mee?

Filet Americain

We gaan gelijk met het lekkerste beginnen, Filet Americain. Het stomme is dat ik dit voor mijn zwangerschap zelden at, maar nu echt wekelijks in huis heb. Ik heb het gewoon nodig, beetje vreemd maar het is wat het is. Er is alleen 1 dingetje, de smaak en de structuur moet wel on point zijn anders is het natuurlijk niet te eten. Er zijn verschillende merken te verkrijgen, en ik heb ze allemaal geprobeerd. De beste twee;

  • Smaeck Crème Americain Naturel: Dikke topper, niet alleen qua smaak en structuur maar ook qua geur.
  • Kips Vega Filet Americain: Ik heb een tijdje getwijfeld over de smaak, omdat je best wel een beetje een tomatensmaak proeft, maar door de perfecte structuur vergeet je dat. Ik vind deze ook echt een super alternatief voor de echte variant.

Smeerworst

Ook weer een broodbeleg dat ik zelden tot nooit at, en nu ineens denk “dat wil ik”. Dus kocht ik zeer geregeld de normale variant, maar aangezien ik nu vrijwel iedere dag aan de smeerworst zit toch maar overgegaan op de vega optie(s).

  • stipt op nummer 1, de petit pate van de Vegetarische Slager. Deze is gewoon echt heel heel erg lekker en verkies ik denk ik zelfs boven de originele echte variant.
  • Een andere lekkere is die van Kips. En dan niet die in die mini verpakkingen (want die hebben werkelijk niets met smeerworst of paté te maken), maar de variant die in de kleine kuipjes zit. Deze vind ik qua smaak zeer oké. Hij tipt niet aan die van de Vegetarische slager, maar de lagere prijs zou de doorslag kunnen geven.

Broodsalades

Ik ben dol op broodsalades, en heb er ook altijd een paar in de koelkast staan. Deze salades kan ik tijdens mijn zwangerschap gewoon eten, ook al zit er vlees in. Maar ik wil toch een paar andere varianten uitlichten die ook echt heel erg lekker zijn en wel vega of vegan zijn.

  • De paprika spread van Zonnatura. Oh my, deze wil je echt proberen. Die is zo onwijs lekker! Hij bestaat uit 67 % groente, wat veel meer is als bijvoorbeeld de sandwich spreads (die overigens ook erg lekker zijn)
  • Niet het beste om te eten op je brood, maar wel erg lekker is de vega kipsaté salade van de Hoogvliet of de AH huismerk. Niet te onderscheiden van de echte versie en prima voor de lekkere trek op brood of op een toastjes.

Welke vega of vegan broodbeleg variant vind jij lekker om te gebruiken? Laat het achter in de reacties en misschien ga ik die ook wel proberen.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment