` FOOD: 5 Heerlijke borrelhapjes met Maza + WINACTIE! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: 5 Heerlijke borrelhapjes met Maza + WINACTIE!

Ik zal niet ontkennen dat als ik hapjes maak voor een gezellige zomeravond, of voor een verjaardag dat ik vaak de standaard dingen maak, waar ik niet teveel tijd aan kwijt ben. Ik denk namelijk altijd dat alles wat anders is dan een stokbroodje met een dip veel te veel moeite is, en te lang in de keuken staan terwijl ik ook gezellig met vriendinnen kan kletsen vind ik ook zonde. Nu daagde Maza mij uit om lekkere borrel recepten te maken met hun producten. Onze trouwe lezers weten dat ik fan ben van Maza en er geen dag voorbij gaat dat ik geen Hoemoes eet, dus deze uitdaging wilde ik wel aangaan! Wat voor lekkers ik allemaal heb gemaakt vertel ik jullie graag!

Een tijdje heb ik nagedacht over wat ik allemaal wilde maken met alle gekregen producten. Ik wilde niet de standaard dingen maken. Het is namelijk zo makkelijk om de heerlijke Hoemoes op tafel te zetten en er een groente plateau naast te zetten zodat je lekker kunt dippen. Wat ik bij borrelhapje belangrijk vind is dat je ze makkelijk in je mond kunt schuiven zonder teveel knoei gevaar. Niemand zit te wachten om op een zomers feestje met vlekken in zijn shirt te lopen ( story of my life). Uiteindelijk ben ik tot deze vijf super lekkere combinaties gekomen, die snel en makkelijk te maken zijn.

Aziatisch bootje

 • Cassave kroepoek
 • Hoemoes kerrie
 • Seroendeng

Vul de cassave kroepoek met een theelepeltje kerrie Hoemoes en bestrooi met seroendeng. Doe dit net voordat je rond gaat met de hapjes of voordat je ze op tafel neerzet. Door de Hoemoes kan het kroepoekje namelijk wat zacht worden na een tijdje.

Burgertje anders

 • Falafel
 • Hoemoes rode biet
 • potje schijfjes rode biet

Wie houdt er nou niet van een burger?! Deze super lekkere bite size burgertjes zullen een hit zijn op je borrel. Bak de falafel in een pan volgens beschrijving. Snijd ze horizontaal doormidden en besmeer 1 helft met de Hoemoes, leg daar vervolgens een stukje rode biet. Met de andere helft van de falafel sluit je het burgertje af.

Licht en kruidig genieten

 • rice snacks herb & garlic (ik gebruik die van Koh Thai)
 • Hoemoes paprika oregano
 • lenteui

Een toastje is altijd lekker. Ik vind gewone toastje soms zo vlak van smaak, maar dat is totaal niet het geval met de rice snacks herb & garlic die ik heb gebruikt. Doe hier een lekkere dot paprika oregano Hoemoes op en bestrooi met fijngesneden lente ui. Dit geeft het alles een lekkere bite en de smaken bij elkaar zijn heerlijk!

Groente schuitjes

 • snack paprika
 • Muhammara
 • komkommer

Ik ben dol op paprika. Ik eet het (naast Hoemoes) bijna dagelijks. Op brood, op een cracker, als snack tussendoor. Voor een borrel is het super leuk om snack paprikaโ€™s te gebruiken. Ik snijd ze horizontaal doormidden en haal de zaadjes eruit. Nu ontstaat er een klein bakje wat je kunt vullen. Ik doe dit met Muhammara en top het af met komkommer die ik heel fijn heb gesneden.

Falafel torentjes

 • Falafel Tamatim
 • Hoemoes tomaat basilicum
 • zongedroogde tomaat

Een echt zomers torentje met heerlijk frisse smaken. Bak de Falafel Tamatim volgens de verpakking, leg daar een kloddertje heerlijke Hoemoes bovenop en steek daar met een vrolijk prikkertje de zongedroogde tomaat aan vast. 100% genieten.

Ook kreeg ik de Esfenaj dip binnen. Dit is een dip van spinazie, amandelen en kikkererwten. Ik eerlijk gezegd niet zo goed wat ik ermee moest maken, maar de combinatie met een knapperig worteltje is heerlijk!

WINACTIE

Namens Maza mogen wij maar liefst 3 x een super lekker borrelpakket weggeven! Hoe gaaf is dat!

Wat moet je hiervoor doen?

 • Vertel ons wat voor borrelhapje jij zou maken met een product van Maza;
 • Tag degene die jij gaat uitnodigen voor de borrel via social media;
 • Like de FB/IG pagina van Maza;
 • Deel dit bericht op je sociale media kanalen (niet verplicht wel lief).
Wij maken de gelukkige winnaar bekend op dinsdag 14 juli aanstaande bekend via Facebook!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 8

 • Avatar
  reply

  Marja

  9 juli 2020

  Hmmmm ik zou gaan voor de heerlijke groente schuitjes met Muhammara dat is zoooo lekker ๐Ÿ˜‹
  Heerlijke hapjes voor als er vrienden op de borrel zijn โ˜€๏ธโค๏ธ

 • Avatar
  reply

  Loes Schoppers

  9 juli 2020

  Mmmm heerlijk! Ik ga voor mini-wraps met hoemoes, avocado en verse kruiden๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹! Lekker en gezellig voor de komende zomerse avondenโ˜€๏ธ๐Ÿฅณ๐Ÿ™Œ๐Ÿป

  • Avatar
   reply

   Emad Mansour

   11 juli 2020

   Hoemoes en muhammara zijn mijn favoriete maza met gedroogde tomaatjes ๐Ÿ… en komkommer ๐Ÿฅ’

  • Avatar
   reply

   Emad Mansour

   13 juli 2020

   Ik ga voor wraps met Hoemoes , muhammara gedroogde tomaten ๐Ÿ… en komkommer ๐Ÿฅ’ ๐Ÿ˜‹

 • Avatar
  reply

  Aline Bouma

  11 juli 2020

  Wraps met humus en allerlei lekkers. Of gewoon als smeersel op een lekker toastje…hmmmmm

 • Avatar
  reply

  Milusca

  11 juli 2020

  ๐ŸŒฏ๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘Œ whoop whoop ๐ŸŒฏ๐Ÿ˜‹๐Ÿ‘Œ yammie yammie verschillende soorten wraps met humoes, falafel, advocado, paprika’s, rucola heerlijk voor zomeravonden in de tuin โ˜€๏ธ๐ŸŒด๐ŸŽˆ

 • Avatar
  reply

  Tamara Stoc

  11 juli 2020

  De mini burgers met hoemoes rode biet en rode biet, goed idee zeg!

 • Avatar
  reply

  frida van til

  13 juli 2020

  zou tof zijn om dit te winnen. Heerlijk om gezonde stukjes minipaprika, komkommer en bleekselderij te vullen met gewoon naturel hummus en een walnootje erop!

Post a Comment