Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: 5 Redenen waarom je meer noten moet eten

Volgens mij is iedereen tegenwoordig wel op de hoogte van al het goede wat er in noten zit, toch? Ikzelf eet regelmatig een handje noten ter aanvulling op mijn dagelijkse voedingsinname. En met een handje, bedoel ik ook echt een handje. Een afgewogen hoeveelheid. Het is namelijk zo dat noten behoorlijk calorierijk zijn en voordat je het weet eet je je halve dag hoeveelheid aan calorieën weg met puur een paar nootjes. Graag vertel ik jou met deze top 5 waarom ook jij meer noten zou moeten eten. Lees je verder?

Er zijn genoeg redenen waarom je noten zou moeten eten. Ze zijn natuurlijk ook ontzettend lekker, en je kunt eindeloos variëren want er is altijd wel een soort dat je lekker vindt. Ikzelf eet noten vaak als tussendoortje, maar nog beter is eigenlijk bij je maaltijden als aanvulling. Eet je namelijk noten als tussendoortje dan kan het al snel voorkomen dat je er veel te veel van eet. In 100 gram walnoten zitten bijvoorbeeld al ruim 650 calorieën. Toch moet je ze lekker blijven eten, want noten zijn absoluut geen dikmakers als je ze op de juiste manier gebruikt.

  • Je krijgt een goed verzadigd gevoel van noten. Volgens onderzoek kom je dan ook weinig aan als je noten toevoegt aan je maaltijden. Omdat noten zo vullend zijn schep je minder op. Het is namelijk zo dat noten veel onverzadigde vetten bevatten en daarnaast ook nog eens vezels en eiwitten. Perfect dus ook als vleesvervanger.
  • Noten zijn heel goed voor je hart en bloedvaten. In noten zit namelijk Dit maakt deel uit van het hele process dat de bloedvater wijder maakt waardoor het veel makkelijker kan stromen door je lichaam. Als resultaat heb je minder kans op een hoge bloeddruk en hartproblemen.
  • Als punt 2 al niet voldoende reden zou zijn om meer noten te eten dan kan ik je ook vertellen dat ze heel veel andere voedingsstoffen bevatten waar je heel blij van gaat worden. De meeste noten bevatten vitamine E, magnesium en eiwitten. Heel veel van deze voedingsstoffen zijn antioxidanten…. en deze zijn goed voor je haar, huid en nagels!
  • Ik vind persoonlijk dat mijn yoghurt, maaltijden of salades net dat beetje extra’s krijgen als ik daar noten aan toevoeg. Het is alleen een beetje lastig om te weten hoeveel noten je dan mag. De meeste voedingsexpert adviseren een handjevol noten per dag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet aankom, maar dagelijks eet ik wel iets van noten. Mijn favoriet zijn de pecannoten van Basboernoten.nl. Lekker door de havermout maar ook door een groene salade.
  • In noten zitten voornamelijk onverzadigde vetten. Dit zijn vetten die voortkomen uit plantaardige producten. Door het eten van noten daalt het cholesterolgehalte, wat weer de kans op hart en vaatziekten verminderd. Verzadigde producten doen juist het tegenovergestelde. Onder de noten heb je ook weer een onderscheid. Cashewnoten en pinda’s bevatten bijvoorbeeld veel meer verzadigd vet dan bijvoorbeeld hazelnoten en walnoten.

Ik hoef hier denk ik niet heel veel meer aan toe te voegen. Noten zijn gewoon gezond. Eet jij regelmatig noten? En wat is je favoriet? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .