Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: 5 Tips om bewuster te eten

Ben jij iemand die geen genoeg krijgt van vlees? Het liefst uit pakjes en zakjes eet en regelmatig wat weg gooit? Wij hebben 5 tips voor jou om meer bewust te worden over je voeding, het milieu, het dierenleed en je toch lekker en gezonde voeding tot je kunt nemen. Lees je mee?

Verminder je vlees / vis inname
Het is goed om stil te staan bij je vlees/vis inname, dat wil niet zeggen dat je het niet mag nemen, maar wees je bewust van de hoeveelheid. Je lichaam heeft het niet nodig om dit iedere dag tot je te nemen en zo bespaar je ook veel dierenleed. Kies ook meer voor biologisch vlees of vis, zodat je weet waar het vandaan komt en dat er niet onnodig dierenleed bij betrokken is. Ga eens de uitdaging aan om 1x per week vega(n) te eten of zelfs eens een week of maand om te kijken wat het met je lichaam doet.

Stop met pakjes en zakjes
Kies meer voor gezonde voeding zonder pakjes en zakjes. Naast dat deze pakjes en zakjes slecht voor het milieu zijn en jaarlijks zorgen voor een enorme berg afval, zitten deze pakjes en zakjes vaak vol met e-nummers en andere toevoegingen die slecht zijn voor onze gezondheid.

Kliekjesdag?
Gooi jij veel eten weg? Ben je bang als iets 1 dag over de datum is dat je het niet meer kunt gebruiken? Stop daarmee! Probeer van de groenten die je nog hebt een heerlijke soep te maken, vries dingen vaker in als je te veel over hebt en als iets 1 dag over de datum is dan is het zeker nog te gebruiken.

Afval scheiden
Gooi jij alles in 1 vuilniszak? Misschien makkelijk, maar kies ervoor om je afval te scheiden. Doe je afval zoals glas, plastic en tuinafval in apart bakken en breng het weg. Zo help je het milieu een handje en daar wordt iedereen blij van. 

Bewust boodschappen doen
Met bewust boodschappen doen zorg je ervoor dat je niet te veel koopt, maar precies koopt wat je nodig hebt en wat je gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er niets wordt weggegooid en je tevens veel extra geld bespaard. Superhandig!

Welke van deze tips ga jij toepassen?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .