` FOOD: 6 x Warme chocomelk - maar dan anders - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: 6 x Warme chocomelk – maar dan anders

Gezond? Nee! lekker? Echt wel! Warme chocolademelk is een drankje wat ik heerlijk vind, maar eigenlijk alleen drink in de wintermaanden. In de zomer smaakt het een stuk minder lekker. Ik maak het zelden voor mezelf, maar als ik in een leuk koffiezaakje zit kijk ik altijd even of ze een speciale variant op de kaart hebben staan. Zin in een keer wat anders dan de standaard warme choco? Dan geef ik je hier graag wat opties waar je zeker de wintermaanden wel mee door gaat komen en die thuis makkelijk te maken zijn.

Ik vind het altijd heel fijn om een warme chocomelk te drinken op een kerstmarkt. Het maakt het plaatje compleet. Je bent koud van het rondstruinen in de buitenlucht en je wilt lekker opwarmen. Heerlijk is dan ook de combinatie van chocomel met alcohol. Niet te veel natuurlijk, maar net genoeg dat je het wel proeft.

  1. Een klassieker is de warme chocomelk met Baileys, slagroom en mini marshmallows. Super makkelijk te maken en klaar in een handomdraai.
  2. Ga je voor een tropische sfeer in de koude dagen dan is de combinatie van warme chocomelk met Malibu helemaal top. bovenop de slagroom strooi je kokosrasp en kokossnippers om het plaatje compleet te maken.
  3. En de laatste optie met alcohol is de warme chocomelk met amaretto en kaneel. Doe daar bovenop lekker veel slagroom en bestrooi de slagroom met gebroken amandelkoekjes koekjes. Ter decoratie kun je ook nog een kaneelstokje toevoegen.

Ook de traditionele chocomelk kun je een twist geven, ik krijg er direct zin in!

  1. Al eens gedacht om warme chocomelk te maken van Nutella? Zeker het proberen waard. Warm melk op in een steelpannetje en doe daar de nutella bij. Voeg ook wat kaneel toe. Omdat dit erg zoet is is zout een fijne tegenhanger. Je kunt er wat zeezout doorheen doen, maar wat ook erg lekker is om bovenop de slagroom gebroken pretzels te leggen.
  2. Weet je wat ik dus echt lekker vind, dulce de leche. Maak je de warme chocolademelk voeg dan een paar druppeltjes vanille extract toe. De slagroom klop je en daar spatel je kokosrasp doorheen. Om het af te maken sprenkel je bovenop de slagroom heerlijke dulce de leche. Yummie!
  3. En dan de laatste. Ik ben een fan van de combinatie zoet en hartig, dus deze chocolademelk met pindakaas is een regelrechte hit! Maak je chocolademelk zoals je gewend bent en voeg hier een theelepeltje poedersuiker aan toe en pindakaas (100% pindakaas zonder nootjes) naar smaak. Alles goed doorroeren zodat het een egale drinkbare substantie is geworden. Top het uiteraard met slagroom en fijngehakte pinda’s.
Drink smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment