` FOOD: 8 Gezondheidsvoordelen van chocolade - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?8 Gezondheidsvoordelen van chocolade

FOOD: 8 Gezondheidsvoordelen van chocolade

Dat Chocolade lekker is daar kunnen de meeste mensen mij wel gelijk in geven denk ik. Dat pure chocolade (met mate) ook nog eens gezond is zullen willen jullie denk ik ook nog wel geloven. Maar wisten jullie dat uit studies is gebleken dat ook melkchocolade helemaal ok is voor je gezondheid? Het beschermt tegen beroertes en hartziektes. We moeten natuurlijk niet op een “dieet” van chocoladerepen gaan leven, maar we hoeven ook niet in paniek te raken als we zo af en toe een lekker stukje in ons mond schuiven. Ik zet voor jullie 8 gezondheidsvoordelen rondom chocolade voor je op een rijtje, als dat geen feest is!

  • Ja ja, chocolade is goed voor je hart en de bloedsomloop. Pure donkere chocolade zorgt ervoor dat witte bloedcellen zich niet kunnen vastzetten aan de rand van je aderen, dat zorgt namelijk voor aderverkalking.
  • In 2012 hebben onderzoekers in Finland ontdekt dat door het eten van chocolade een beroerte met 17% kan verminderen. Deze test is gedaan op mannen, wat het effect voor vrouwen is, is nog niet duidelijk.
  • Ok, dit wist ik oprecht nog niet. Misschien jullie ook niet, maar chocolade is dus rijk aan mineralen (kalium, zink en magnesium). Dan hebben we het wel over pure chocolade van minstens 70%. 100 gram van dit soort chocolade bevat 67% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer! Helaas komt dit wel neer op ongeveer 600 Kcal, dus het is niet heel verstandig om dit dagelijks te eten
  • Cacao vermindert de hoeveelheid slechte cholesterol en doet het goede cholesterol juist stijgen. Het risico op hart en vaatziektes zullen hierdoor mogelijk dalen.
  • Misschien een grappig feitje, maar de flavonoiden in pure chocolade kunnen de huid beschermen tegen zonneschade. Natuurlijk zal dit de zonnebrandcrème niet kunnen vervangen, want smeren is nog steeds de nummer 1 bescherming.
  • Wat ik nu ga zeggen, kan bijna niet waar zijn. Maar een klein blokje pure chocolade op je tong laten smelten, 20 minuten voordat je gaat eten, laten hormonen vrij waardoor je een vol gevoel krijgt. Hetzelfde doen na het eten vermindert dan weer de kans dat je naar “foute” tussendoortjes grijpt. Hierdoor zou je dus zelfs gewicht kunnen verliezen. Neurowetenschapper Will Clover schreef hier zelfs een heel boek over.
  • Uit een Finse studie is gebleken dat chocolade de stresslevel bij zwangere vrouwen naar beneden brengt en dat de baby’s van deze moeders meer lachen dan de kinderen van ouders die geen chocolade eten.
  • En een punt waarom je natuurlijk altijd chocolade moet blijven eten, is dat we er gelukkig(er) van worden. Chocolade bevat namelijk fenylethylamine en dit is een lichaamseigen stofje dat aangemaakt wordt als mensen verliefd zijn. En deze stof maakt endorfines vrij in de hersenen! WOWWW geef mij nog en stukje.

Van wat voor chocolade wordt jij blij?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment