Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Alle vitamines, mineralen en nutriënten in 1 krachtige powerdrink; Vitaminfood

Druk druk druk. Tegenwoordig zijn we allemaal druk en een goede maaltijd schiet hier vaak bij in! Helaas komt het steeds vaker voor dat er een maaltijd wordt overgeslagen of gekozen wordt voor een ongezond alternatief. Met Vitaminfood heb je binnen no time een volledige maaltijd klaar met alle vitamines, mineralen en de nodige voedingsstoffen in 1 shake. Klinkt als een uitkomst voor drukke dagen in de week! Volgens de bedenkers van Vitaminfood hoeft goed eten niet ingewikkeld en duur te zijn. Ze hebben een maaltijd ontwikkeld met voldoende brandstof voor om de dag mee door te komen.

Een vrolijk pakket met handige shake beker en maatschep
Vitaminfood is er in 4 verschillende smaken; banaan, aardbei, chocolade en vanille. De verpakking is stevig en weer goed hersluitbaar heel belangrijk want je wilt graag dat de poeders niet nat worden of je hele kast eronder zit. In elke verpakking zit een maatschep. Met deze maatschep heb je precies de juiste afmeting om een goede shake te maken. Uit een zak Vitaminfood haal je minimaal drie vitaminemaaltijden, met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid essentiële vitamines en mineralen. Het enige wat je nodig hebt, is drie scheppen Vitaminfood en 450 ml water, of amandel-, soja-of kokosmelk.

Wat mag dat kosten, een hele maaltijd? 
Via de website van Vitaminfood vind je een overzichtelijke webshop. Groot voordeel is dat ze gratis verzenden, dit is altijd een top service vind ik zelf. Elke smaak kost € 8,95 en als je een combinatiepakket kiest krijg je een korting die kan oplopen tot maar liefst 20% korting.
Ook Vitaminfood bestellen? Dit kan via hun website en bij je eerste bestelling krijg je een handige shake beker erbij! Zo heb je altijd de juiste tools om een complete maaltijd te maken.

Wat zit erin?
Bij dit product was ik heel benieuwd naar de inhoud. Zelf probeer ik te koken en eten met natuurlijke producten en heb een aantal boeken over voeding gelezen die mij iets wijzer hebben gemaakt over de werking van voeding en toevoegingen op je lichaam. Ik moet eerlijk zeggen dat de ingrediënten mij zeer verraste. Een van de eerste dingen die eruit springen zijn havermeel, lijnzaadmeel, bruine rijst. Uiteraard zit er een hele waslijst aan mineralen in, maar daarnaast zie ik tevens dat er vitamine A, B12, C D3 en E in zitten.

Niet verkeerd dacht ik zo! Uiteraard ook toevoegingen die ik niet kan plaatsen of niet kan uitspreken maar dat lijkt mij niet meer dan logisch als je een Soylent poedermaaltijd in je handen hebt.

Wist je dat Vitaminfood geheel suikervrij, vrij van kunstmatige zoetstoffen en geen verborgen suikers heeft? En het mooiste is dat het ook nog een heerlijk smaakt!

Veganistisch
Wat mij ook opvalt is dat de complete maaltijd veganistisch is. Bij Vitaminfood geven ze aandacht aan het feit dat hoe meer dierlijke producten wij mensen eten, hoe groter de negatieve impact op de natuur. Bossen die worden gekapt om slachtvee te houden, en met de granen waarmee we dat slachtvee voeren kunnen we heel wat mensen voeden.

De wereld verdient beter, daarom zijn onze maaltijden bewust veganistisch. Als je Vitaminfood eet, verklein je je ecologische footprint en draag je bij aan een gezondere toekomst voor mens, dier en milieu

Mijn ervaring
Ik was erg enthousiast om dit product te proberen en de verpakking en kleurtjes nodigen meteen uit om aan de slag te gaan. Na het bestuderen van de achterkant schrok ik wel van de hoeveelheid calorieën in 1 maaltijd. Uiteraard is dit wel logisch, maar een Vitaminfood maaltijd als ontbijt gaat het voor mij niet worden. Een complete maaltijd bevat ongeveer 673 calorieën (vastgesteld door WHO en de consumentenbond) en met mijn kantoorbaan is dat een heel stevig ontbijt. Maar je kunt natuurlijk ook wat minder schepjes gebruiken, het aantal calorieën kun je zo zelf bepalen. Echter is het voor een maaltijd wel belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen tot je neemt en niet te veel in calorieën gaat denken 😉 De shake is zo gemaakt, dat is een groot voordeel. Mijn eerste poging is met water om de shake aan te maken. Alle maaltijden zijn suikervrij, wat erg fijn is. Ze zijn gezoet met stevia en hoewel de shake in eerste instantie goed smaakt (beetje havermout-achtig) geeft de stevia en (bananen)smaak een wat heftige nasmaak.

Na deze poging maak ik hem de volgende dag met melk! (niet zo veganistisch, maar dat had ik in huis) en dat smaakt veel beter! Jeeh! Nu smaakt het als een gezonde shake die goed en lekker vult. Na het testen van alle smaken komt chocolade als de winnaar uit de bus. Wat voor een chocoholic erg voor de hand ligt natuurlijk! Wij zijn fan en er gaat nu regelmatig een extra schep door onze eigen (groente)smoothie of als aanvulling op de maaltijd. Met een peuter in huis zorg ik zelf het liefst voor een maaltijd aan tafel maar als je een drukke dag hebt met veel afspraken, sport en weinig tijd kan ik zeker een Vitaminfood maaltijd aanraden!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .