` FOOD: Alles wat je wilt weten over de bloemkoolbodempizza! - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

FOOD: Alles wat je wilt weten over de bloemkoolbodempizza!

Een krokante bodem, kruidige tomatensaus en smeuïge kaas: pizza is verrukkelijk, maar niet bepaald gezond. Tenzij je kiest voor een bloemkoolbodempizza. Dan ervaar je het genot van een normale pizza, maar dan met een stuk minder vetten en calorieën. Nieuwsgierig? In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over de bloemkoolbodempizza.

  1. Bodem van bloemkool

De bloemkoolbodem pizza is een zéér welkom alternatief! In de bodems van deze pizza’s zit namelijk bloemkool verwerkt. Oftewel: een ontzettend eenvoudige én lekkere manier om meer groenten binnen te krijgen. Niet verrassend dat deze bloemkoolbodempizza’s aan een enorme opmars bezigzijn. In de supermarkt konden we ze al enige tijd vinden, maar New York Pizza bezorgt ze nu ook ook bij je thuis.

 

  1. Verstopte groenten

Is dat wel nodig? Groenten verstoppen in pizza’s? Ja, dat is hard nodig. We eten als volwassen Nederlanders namelijk bijzonder weinig groenten. Maar een magere 15% van de volwassen Nederlanders krijgt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten

binnen! Bloemkoolbodems to the rescue dus!

 

  1. Ideaal voor de kids

Als ouders het zélf al lastig vinden om voldoende groenten te eten, betekent dat het nog lastiger is om hun kinderen voldoende binnen te laten krijgen. Met een bloemkoolbodempizza is dat een stuk makkelijker. Als je de pizza belegt met nóg meer groenten, komt het wel goed met die aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groenten!

 

  1. Geen smaakverlies

Gelukkig gaan die groenten in de bodem niet ten koste van de vertrouwde smaak die je van een pizza gewend bent. Deze bodems zijn namelijk zo gemaakt dat ze precies als de originele smaken. Vanwege de neutrale smaak van de bloemkoolbodem, kun je ‘m bovendien gemakkelijk met allerlei lekkere ingrediënten beleggen. Nieuwe smaakcombinaties zo gemaakt.

 

  1. Voedzamer alternatief

Doordat de bodem voor 37% uit bloemkool bestaat, krijg je op een eenvoudige manier nét een beetje extra groenten binnen. En dat niet alleen. Een bloemkoolbodem bevat namelijk ook een stuk minder calorieën, 40% minder suiker, 60% minder zout en juist 60% meer vezels. Fijne, gezonde voordelen voor een gerecht dat van zichzelf al lekker en simpel is.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment