` FOOD: Back to school lunchbox inspiratie met Maza - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Back to school lunchbox inspiratie met Maza

Toen ik op de basisschool zat kreeg ik trouw een brooddoos mee voor de overblijf met daarin een boterham met kaas of met worst. Niets spannends eigenlijk. Eenmaal op de middelbare school was een brooddoos totaal niet meer cool en kreeg ik mijn bammetjes mee in een zakje. De brooddoos is weer helemaal hot en happening. Niet alleen voor op de basisschool, maar ook voor de oudere kids en voor jezelf is het nu normaal op een lekker gevulde lunchbox mee te nemen en deze te vullen met lekker gevarieerd. Dus schuif je “saaie” boterhammetje met kaas (wat af en toe best heel lekker is) maar aan de kant en laat je inspireren door deze leuke back to school ideeën gemaakt met mijn favoriete producten van Maza.

Eten mag best een feestje zijn. En het is een feit, als eten er vrolijk en kleurrijk uitziet nodigt het uit om meer te genieten van hetgeen dat je eet. Het nodigt uit om ervan te “snoepen”. En dat is precies wat bij kinderen vaak het “probleem” is. Als ze niet worden geprikkeld door hetgeen ze zien liggen op hun bord, of in hun brooddoosje, dan zul je zien dat er minder zal worden gegeten, of dat eten moeizamer gaat. Mijn tip is dan ook, maar de lunch vrolijk, speels en gevarieerd. Geef kleur aan de lunch en dan zal je zien dat er heerlijk wordt gegeten.

Als je brood in de brooddoos meegeeft en je wilt die rijkelijk beleggen is het handig om hier stevig brood voor te gebruiken zodat het brood niet ombuigt als het opgepakt wordt. Voorkomt een hoop geklieder.

Sandwich

Voor de sandwich gebruik ik Mehrkorn brood. De boterham besmeer ik aan beide kanten met Hoemoes tomaat/basilicum en doe daar rucola sla en zongedroogde tomaten op. Een heerlijk frisse combinatie die ook buiten de koelkast lang goed blijft.

Roggebrood vormpjes

Ik denk dat wij allemaal wel vormpjes in huis hebben om koekjes mee te bakken, maar deze vormpjes kun je ook heel erg goed gebruiken om kleine broodjes te maken in grappige vormpjes. Ik gebruikte hiervoor roggebrood, persoonlijk vind ik dit heel erg lekker, maar gebruik gerust een ander soort brood als je kindje dit lekkerder vindt.

Voor de eerste variant gebruikte ik Hoemoes kerrie en deed daar een lekker cherrytomaatje bovenop en voor de tweede variant maakte ik hartjes met bieten Hoemoes en fetakaas.

Een wrap als lunch is ook altijd een goed idee en je kunt eindeloos variëren met wat je op de wap doet. Ik maakte twee wraps. Een hele simpele met Hoemoes paprika oregano en lente ui en de tweede was een heel rijkelijk belegde met Muhammara, rucola sla, gebakken uitjes en komkommer.

De brooddoosjes kun je naast dat je er de broodjes / wraps in doet opvullen met rauwkost zoals tomaatjes, komkommers, (snack)paprika (reepjes) en falafel. Doe hierbij je favoriete Hoemoes of andere dip en je kind (of jijzelf) kan ook tussendoor heerlijk snacken!

Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment