` FOOD: Deze 5 soorten paddenstoelen kun je wel eten - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

FOOD: Deze 5 soorten paddenstoelen kun je wel eten

Je hoort steeds vaker dat mensen erop uit gaan in de natuur om zelf paddenstoelen te plukken, maar dit is niet geheel zonder risico. Tenzij je er echt zelf verstand van hebt, dan kun je de juiste eruit halen. De meeste zijn namelijk giftig en kun je helemaal niet eten. Om te voorkomen dat jij dit ervaart, vinden wij het belangrijk om je alvast kennis te laten maken met 5 soorten paddenstoelen die je wel kunt eten. Lees je mee?

Gele ringboleet

Deze paddenstoel bevindt zich vooral langs paden en bosranden, op voedselarme zand- en leemgronden. De slijmerige hoed is geelbruin tot roodbruin wordend naar de randen. Deze paddenstoel is eetbaar, maar heeft weinig smaak en het slijm moet eerst verwijderd worden. Let op! Deze paddenstoel staat op de rode lijst van paddenstoelen als kwetsbaar in Nederland. Misschien moet je hem daarom gewoon laten staan en het opeten deze keer overslaan.

Lions Mane

Lions Mane is een wonderschone paddenstoel om te zien en heeft een imposante witgele bos van leeuwenmanen. Daar komt dan ook de naam Lion’s Mane vandaan. De goede werking die deze paddenstoel heeft wordt vergeleken met de kracht van een leeuw. Het gezegde ‘hij is zo sterk als leeuw’ doet hier niet aan onder. Je profiteert namelijk van een beter focus, hogere concentratie en een verbeterd geheugen. Bovendien verbetert het je metabolisme, vermindert angst en depressie en verhoogt het ons immuunsysteem. Met deze variant kun je echt je gezondheid boosten in de vorm van tabletten of poeder van deze bijzondere Lions Mane paddenstoel. 

Eekhoorntjesbrood

Wat een leuke naam is dit toch! Het heet zo omdat het een beetje een vorm van een eekhoorntje heeft. Deze paddenstoel is bol en licht van kleur, maar als hij later staat wordt hij donkerder en platter. Je kunt deze Eekhoorntjesbrood paddenstoelen goed eten.

Fluweelpootje

Deze bijzondere paddenstoel heeft zoals de naam doet vermoeden een fluweelachtig oppervlak. Hij heeft een honingachtige kleur met een vleugje glans. Deze paddenstoelen groeien altijd in groepen op loofbomen. Het is een eetbare paddenstoel en wordt zelfs veelvuldig gekweekt. De wilde variant verschilt wel wat met de gekweekte variant in verschijning, maar doet niets af aan de smaak.

Stobbezwammetje

Deze paddenstoel heeft zijn naam te danken aan de omgeving waar hij groeit. Hij groeit namelijk in dichte groepen bij elkaar op stobben en stronken van loofbomen. De hoed van het stobbezwammetje heeft een kaneelachtige kleur, maar bij heel zonnig weer wordt deze wat lichter van kleur. Je kunt dan ook alleen de hoed van deze paddenstoel eten en deze heeft een bittere smaak.

Welke paddenstoel ga jij binnenkort opzoeken en/of nuttigen?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment