Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Dit is mijn top 3 gezonde noten

Pas sinds een aantal jaren voeg ik noten toe in mijn eet routine en ben ik mezelf bewust van de voordelen hiervan. Wel is het natuurlijk belangrijk om maat te kunnen houden met een tussendoortje van noten aangezien je al gauw te veel eet en je dan onbewust heel veel calorieën binnen krijgt. Graag laat ik jullie weten wat mijn top 3 van gezonde noten is en hoe ik deze verwerk ik mijn gerechten of op welke momenten ik ze al tussendoortje eet.

Amandelen

De amandel is toch wel een van mijn favorieten noten. Ik eet ze meestal in de vorm van amandelschaafsel (liefst nog wel met schil want daarin bevinden zich de goede stoffen) en strooi een handje over mijn havermout in de ochtend of ik eet ze als tussendoortje in de middag of avond als ik het gevoel heb even te willen “snacken”.  Een handje amandelen van 28 gr (wat 1 portie is) bevat maar liefst 37 % van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine E. Deze vitamine houdt onder andere je spierweefsel in stand en zorgt ervoor dat je cellen minder snel verouderen.

Amandelen hebben een sterk positief effect op de gezondheid van je hart. Mensen met een verhoogd cholesterol kunnen dit verminderen door dagelijks een handje amandelen te eten.

1 Handje amandelen bevat ongeveer 165 calorieën

 

Macadamia’s

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met Macadamia noten toen mijn oma gordelroos had en ze heel moeilijk en slecht kon eten omdat ze zich zo ziek voelde. De arts adviseerde ons toen om haar een paar macadamia noten per dag te laten eten om haar toch op de been te houden.

Een handje macadamianoten bevat meer dan de helft de helft van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan, want een belangrijk mineraal is voor het behouden van sterke botten.  Als je energie uit je voeding wilt halen dan zijn deze noten echt fantastisch. Ze bevatten van alle noten de meeste calorieën en vetten en bevatten relatief weinig koolhydraten en eiwitten. De macadamia heeft de meeste onverzadigde vetzuren van alle notensoorten, wat hart- en vaatziekten voorkomt door het slechte cholesterol te verlagen.

Vanwege de hoge calorieën eet ik ze niet heel vaak, maar als ik ze eet dan doe ik dat in een tussendoor moment in de middag en geniet ik er enorm van.

1 Handje macadamia’s bevat ongeveer 230 calorieën.

 

Cashewnoten

Deze noten mogen niet in mijn lijstje ontbreken. Ze zijn zoooo lekker. Naast het feit dat ik regelmatig een handje cashews als tussendoortje eet in de middag of avond, vind ik het ook erg lekker om een handje noten te verwerken in een roerbakgerecht. Maar je kunt ook met cashewnoten bakken of ze cashewpasta door je havermout roeren.

Cashewnoten worden vaak bestempeld als een vette noot terwijl ze de minste calorieën per 100 gr bevatten. Ze zijn een rijke bron van koper, wat je lichaam nodig heeft om ijzer te verwerken, botweefsel te ontwikkelen en huid- en haar pigment aan te maken. Met 40 gr cashewnoten heb jij je dagelijkse portie koper al binnen. Zo bescherm je jezelf onder andere tegen bloedarmoede.

1 Handje cashewnoten bevat ongeveer 140 calorieën.

Noten koop ik graag bij een goede zaak, en tegenwoordig hoef je hiervoor zelfs je huis niet te verlaten. Hoe ideaal is dat. Bij basboernoten.nl kun je online al je favoriete noten aanschaffen. Maar er is meer. Je kunt er ontbijtgranen, notenpasta’s, gedroogd fruit, zaden & pitten en meer aanschaffen om je gezonde levensstijl een boost te geven.

Wat zijn jou favoriete noten?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .