Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Dit zijn de foodtrends van 2019!

The poke bowl, caramel zeezout chocolade, hummus en geroosterde kikkererwten, dat is zo 2018. Maar wat worden de nieuwe foodtrends voor 2019?? Wij zochten het voor je uit.  

Food swap en vergroenting

Food wat?? Food swap betekend dat je een bepaald minder gezond ingrediënt vervangt voor (vaak) een groente variant. Denk hierbij aan de pizzabodems van bloemkool, de courgette-spaghetti en de broccoli-rijst.

Zo wordt het eten een stuk vezelrijker, vaak lager in calorieën en krijg je je portie groente heel eenvoudig binnen. Inmiddels zijn de kant&klare groente-varianten in de meeste supermarkten te koop. Maar zelf maken kan uiteraard ook prima.

No waste

Wist je dat ongeveer een derde van de totale voedselproductie weggegooid wordt? In Nederland gooien jij en ik 40 kilo per persoon voedsel weg. Dat is bizar veel en daarom is het goed dat ‘no waste’ een trend gaat worden in 2019.

Maak van je restjes een lekkere soep, verwerk ze in een quiche, geef eens iets aan je buren of kook gewoon wat minder!

Al bekend met de app ‘to good to go’? Een app waarbij steeds meer restaurants, bakkerijen en winkels zich bij aansluiten. Hebben zij eten over aan het einde van de dag, dan kun je een ‘magic box’ kopen en afhalen. In deze box kan van alles zitten wat zij die dag overhouden. Bestel je er een bij de bakke dan kan in je box een brood zitten, losse krentenbollen maar wellicht ook lekkere gebakjes zitten. Je weet nooit precies wat je krijgt, totdat je je box afhaalt. Verassend, een goede deal en we gaan samen de verspilling tegen!

Verpakkingen

En in het verlengde van no waste ligt de trend minder verpakkingen. Want koekjes per stuk verpakt, een komkommer of een paprika in een folie, plastic zakjes op de groente- en fruit afdeling in plaats van een papierenzak. We storen ons er steeds meer aan. Producten kiezen vaker voor een milieubewuste verpakking of wordt de verpakking weggelaten.

Lidl stopt dit jaar met de verkoop van plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, wegwerpbekertjes en wattenstaafjes met een plastic steeltje. Ze willen deze producten aanbieden in materialen zoals bamboe en papier. En ook McDonals en Starbucks stoppen met de plastic rietjes.

Zelf kunnen we hier ook trendsetter mee worden! Neem je eigen tas mee naar de (super)markt, of vraag bij de broodafdeling om een papieren zak voor je brood in plaats van een plastic variant.

Plantaardig eten

Eind december werd bekend dat ‘De Vegatrische Slager’ is verkocht aan Unilever. Zodat de producten op grotere schaal geproduceerd kunnen worden; door de toenemende belangstelling. Want wie had ooit gedacht dat je een vegetarische rookworst zou eten bij je boerenkool!

Er worden steeds meer alternatieven aangeboden in de supermarkten maar ook in restaurants. De traditionele bitterbal wordt vervangen voor een variant met champignon vulling of je besteld een portie ‘bieterballen’.

En ook hier komt de vergroenting dus weer terug. Geen kip meer in het restaurant maar gegrilde bloemkool, of knolselderij van de BBBQ.

En denk ook aan de alternatieven voor zuivel. Al bekend met de cappuccino van haver- of rijstmelk?

De kant&klare pakketten

De maaltijdboxen zijn handig maar over de grootste piek heen. Dit jaar worden de kant&klare maaltijdpakketten hot! Een pakket met alle ingrediënten voor een heerlijke stoofpot, stamppot of soep, inclusief kruiden en korte uitleg.

Maar ook ideaal zijn de kant&klare zakken/ potten met gesneden groente waarmee je binnen 10 minuten een heerlijk soepje op tafel zet!

Welke foodtrend hoop jij dat in 2019 ook gaat doorbreken?

Hoi, mijn naam is Petra, 39 jaar, getrouwd met Martijn, en loop bijna de hele week in sportkleding (en nee ik noem mezelf geen fitgirl; meer sportverslaafd). Ik ben werkzaam als sporttrainer en masseur. Met mijn bedrijf Do The Extra Mile, wil ik mensen motiveren en enthousiast houden in het sporten. Gaan sporten moet geen verplicht nummer zijn, maar juist leuk en uitdagend. Zelf beoefen ik de trialon, dus lig veel uren in het water, fietsen of loop hard. En doe aan crossfit, om sterker en strakker te worden. Vind het super om een uitdaging te hebben om naar toe te trainen; zoals een triatlon ergens met veel hoogtemeters. En als ik stil zit, dan met de neus in de boeken voor de opleiding tot wandelcoach. Met mijn blogs wil ik een kijkje geven in mijn leven, de sportlessen die ik geef, mijn eigen trainingen, en de worsteling tussen een juiste balans in trainen en herstel. Je tips geven om je trainingen leuk en afwisselend te houden; hoe om te gaan met blessures, kortom veelal blogs rondom sporten!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .