` FOOD: Eetdagboek van Isabelle vanuit Canada - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Eetdagboek van Isabelle vanuit Canada

Het is vakantie, dus ik wil kunnen genieten. Ondanks dat ik niet enorm oplet op wat ik eet en ook echt wel wat lekkere dingen naar binnen schuif, probeer ik op de hoofdmaaltijden wat gezonde keuzes te maken en niet te veel uit de ban te springen. Vanuit Canada dan ook deze food diary, what I eat in a day. Lees je mee?

Wat ik probeer te doen is mijn iets afwijkende eetgedrag op deze vakantie te compenseren met voldoende beweging. Op dagen dat we veel lopen is dit niet nodig, maar zoals vandaag waar wij veel in de auto zitten begin ik de dag met een stevige wandeling van 3.5 kilometer nog voordat ik ga ontbijten.

Net zoals thuis begin ik de dag met een lekkere kom havermout met een banaan, blauwe bessen en kokosrasp.

Wat wij altijd leuk vinden is om onderweg in een leuk koffietentje te stoppen en een kop koffie met wat lekkers te nemen.  Vandaag komen wij uit in Jordan waar er een zaakje zit dat een echte healthy hotspot is en wat al zijn lekkernijen zelf maakt. Ook bakken ze hier hun eigen brood. De La Terre Bakery geeft mij een perfecte koffie en ik kies een organic chocolade noten en kokos koek!

Het gebied waar ik op dit moment verblijf staat bekend om zijn wijnvelden en winery’s waar je ook lekker wijntjes kunt proeven. Toevallig hebben wij geen lunch genomen bij een winery maar zijn wij neergestreken bij een bierbrouwerij Bench. Naast de vele soorten bieren die je hier kunt proeven ( wat wij niet doen, want zowel ik als mijn ouders drinken geen alcohol) hebben ze ook een kleine kaart met heerlijke keuzes. Ik kies voor het plat brood met tomaat, 2 soorten italiaanse kaas, chorizo en salade/kruiden. Genieten ten top.

In Canada zijn ze dol op de bbq. Weer of geen weer, de bbq gaat aan. Zo ook vanavond. Wij eten aardappeltjes, gegrilde paprika, maiskolf en kip. Allemaal klaargemaakt op de bbq en erg lekker.

Tijdens het spelen van een spelletje in de avond krijg ik nog een beetje trek en weet ik dat er nog aardbeien in de koelkast staan. Deze eet ik op met eroverheen een beetje suiker.

Zoals jullie kunnen zien is mijn eetpatroon niet heel clean op de vakantie, maar ik vind dat ook helemaal niet nodig. De keuzes die ik maar zijn bewuste keuzes. Tussendoor drink ik water, thee en koffie. Verder schuif ik af en toe een dropje naar binnen en ook een koekje sla ik niet af. Het gaat erom dat wij kunnen blijven genieten. Als tegenhanger van het lekkere eten zorg ik dat ik voldoende beweeg. Op de dag van dit eetdagboek had ik 10.4 km gelopen wat de perfecte compensatie is voor al het lekkers!

Letten jullie op je voeding als je op vakantie bent? Laat het hieronder achter in een reactie.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment