` FOOD: HAK introduceert het "groene" normaal - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: HAK introduceert het “groene” normaal

Het wordt tijd dat we het anders gaan doen en daarom roept HAK op om “het groene normaal” te volgen. De manier waarom we nu ons voedsel telen, distribueren en consumeren is namelijk niet langer houdbaar. Dit zal moeten veranderen, voor onze eigen gezondheid, maar ook voor onze planeet en tevens om telers blijvend te helpen om duurzamer te kunnen telen. Maar wat houd dit precies voor ons in en wat kunnen wij hierin betekenen? Je lees het in dit artikel!

Plantaardig en lokaal eten

Als we in de toekomst ook lekker, gezond en duurzaam willen blijven eten, dan moeten we het “huidige normaal” vervangen door wat ze bij HAK “het groene normaal” noemen; plantaardig en lokaal eten. Dit betekend dus echt een systeemverandering en dat lukt ons natuurlijk niet alleen. Daarom zal HAK komende tijd een kijkje geven in hun duurzaamheidsstrategie, oftewel de GROENE keuken. Ze nemen je mee op reis, waarbij al veel gelukt is maar er ook nog veel werk aan de winkel is om te verduurzamen.

Wat verstaan we onder het GROENE normaal?

Het groene normaal bestaat uit 3 belangrijke pijlers, namelijk;

  • Elke dag groenten op je bord;
  • Seizoensgroenten van dichtbij;
  • Telers extra betalen voor hun duurzame inspanningen.

We willen zoveel mogelijk mensen helpen meer groenten en peulvruchten te eten. Elke dag een schepje extra groenten op het bord. Het maakt niet uit of je nu voor vers, diepvries, pot, blik of stazak kiest; het is namelijk allemaal even gezond! Bovendien maken ze zich hard voor lokale, duurzame teelt waarbij we telers extra betalen voor hun duurzame inspanningen.

Help je mee?

Jij bent voor ons een belangrijke schakel in de voedselketen. Wil je ook meehelpen in onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, uit het seizoen, waarbij de teler wordt gecompenseerd voor zijn duurzame inspanningen? Kijk dan gauw op www.hak.nl/groenekeuken en laat je verrassen!

Houd onze website in de gaten, want binnenkort delen wij 1 of 2 heerlijke recepten met veel groenten en peulvruchten met jou!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment