Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Maak kennis met MANA Kombucha

Kombucha is inmiddels een ware foodtrend geworden in Nederland. Heb jij het al uitgeprobeerd of misschien ken je het wel helemaal niet. MANA Kombucha is één van de nieuwste kombuchamerken in Nederland en ik mocht de vier verschillende smaakjes uitproberen!

Wat is kombucha?

Kombucha is gefermenteerde thee. Het bestaat eigenlijk al heel wat eeuwen, maar is sinds kort echt populair geworden in Nederland. De eerste keer dat ik kombucha heb geproefd was tijdens mijn vakantie in San Diego en ik werd meteen verliefd op het drankje. Naar mijn mening is het een mix van thee, frisdrank en zelfs bier. Mijn moeder heeft ook wat kombucha geproefd en volgens haar lijkt er zelfs alcohol te zitten, maar dit is niet het geval! Kombucha bestaat meestal uit groene thee. Je kunt het zelfs thuis brouwen!

 

Gezondheidsvoordelen

Het drankje is goed voor je lichaam en gezondheid. Zo bevat het veel antioxidanten wat goed is voor je huid, beschermt het je lichaam tegen bacteriën en virussen en houdt het je bloedsuikerspiegel in balans. Dit zijn pas één van de vele gezondheidsvoordelen.

Voor Boost Your Health mocht ik de vier smaakjes van MANA Kombucha uitproberen. Dit zijn de Lovely Lemon, Red Spirit, Holy Ginger en Lean Green.

 

Lovely Lemon

De Lovely Lemon smaakt lekker licht, natuurlijk en is zonder rietsuiker gemaakt. Hierdoor is deze variant niet zoet, maar wel verfrissend. MANA geeft als serveertip de Lovely Lemon te combineren met wat blaadjes munt. De munt geeft het drankje inderdaad een smaakboost! In de Lovely Lemon is ook citroen toegevoegd wat het drankje verfrissend en licht maakt.

 

Red Spirit

Deze is zoeter dan de Lovely lemon. Dit komt doordat hier wél rietsuiker is toegevoegd. Daarnaast is de Red Spirit gemaakt op basis van rooibos thee. Persoonlijk vind ik het toch met wat rietsuiker wat lekkerder dan de Lovely Lemon, maar omdat ik meer van het natuurlijke ben zonder suiker trekt de Lovely Lemon mij toch meer aan en dan vooral in combinatie met de toegevoegde munt. MANA geeft als serveertip bij de Red Spirit: een kaneelstokje!

 

Holy Ginger

Mijn favoriet! Ik houd van gember en hier zit gember in. Thuis zijn we gewend om iedere week gember te gebruiken in thee en juices. Als je denkt dat gember sterk is dan kan dat zeker zo zijn, maar in dit drankje is het heel lichtjes gebruikt waardoor je mond niet explodeert van de gember. Gember werkt erg ontstekingsremmend en is in deze tijd dan ook heel goed voor je als je verkouden bent of last hebt van je keel. Deze variant is gemaakt van groene thee, gember en citroengras. De serveertip bij dit drankje is een schijfje sinaasappel of een stukje gember!

 

Lean Green

De Lean Green wordt aangeraden met basilicum en een partje limoen te drinken. Het is op basis van groene thee en bevat geen toegevoegde suiker of andere zoetstoffen. Deze vind ik net als de Lovely Lemon erg verfrissend en natuurlijk.

 

Conclusie

De Holy Ginger is toch wel echt mijn favoriet met op de tweede plaats de Lovely lemon met wat blaadjes munt. Lekker verfrissend en goed voor je! Verder heb ik gemerkt dat ik er geen opgeblazen buik van krijg en dat het de honger stilt. Er zit voor iedereen wel een lekkere kombucha tussen! Cheers! 

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .