Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD+ RECEPT: Lees waarom jij plantaardige eiwitten zou moeten eten + heerlijk recept!

Eiwitten zijn een onmisbaar onderdeel van onze voeding en vooral als je met regelmaat sport belangrijk voor je herstel en spieropbouw. Om je extra eiwitbehoefte aan te vullen zijn er goede eiwitpoeders om te nemen naast je andere gezonde dagelijkse voeding. Dat veel vrouwen tegenwoordig voor een plantaardige variant kiezen is helemaal niet zo gek. Plantaardige eiwitten hebben veel voordelen, deze kun je terugvinden in dit artikel samen met een heerlijk recept!

Proteïnen zijn de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam.

Ze vervullen ontelbare functies waaronder de opbouw van spieren, bescherming tegen infecties en de vernieuwing van álle cellen in ons lichaam. Het is dus van groot belang dat we voldoende eiwitten in ons lichaam hebben om fit en gezond te blijven. Omdat het lichaam niet in staat is alle bouwstenen van eiwitten (aminozuren) zelf aan te maken, is het nodig elke dag voldoende van deze stoffen binnen te krijgen via je voeding. Een perfecte ondersteuning vormen de plantaardige proteïnepoeders van Biotona. Deze bieden de meest complete hoeveelheden aminozuren in de juiste verhoudingen. En dat is van belang als het om eiwitten gaat

Biotona proteïnepoeders zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eiwitbehoefte van vegetariërs en veganisten, sporters, mensen die willen afvallen, en voor iedereen die op zoek is naar plantaardige eiwitbronnen voor dagelijks gebruik

Hennepzaad is ontzettend voedzaam

Hennepzaad wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Oosterse geneeskunde. Recente klinische studies onderschrijven de positieve werking van hennep voor de gezondheid. Het helpt bijvoorbeeld om de huid stralend gezond te houden bij de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte. Biotona Hennepzaad zit boordevol meervoudig onverzadigde vetten (omega 3 en 6). Daarnaast is het rijk aan antioxidanten en bevat het bloedzuiverend chlorofyl. Het meest bijzondere aan hennep is dat het een complete eiwitbron is omdat het álle essentiële aminozuren bevat. Door het hoge gehalte aan eiwitten is Biotona Hemp Protein een ideale eiwitbron, bijvoorbeeld ook ter vervanging van dierlijke eiwitten, die verzadigde vetzuren bevatten. Biotona henneppoeder wordt geproduceerd na persing van de rijke olie uit de hennepzaden. De cake die overblijft levert na drogen en fijn vermalen een proteïnerijk poeder op, met circa 50% eiwitten. De hennepproducten van Biotona worden biologisch geteeld en bevatten geen psychoactieve stoffen (THC’s) omdat gebruik wordt gemaakt van een speciale variëteit van de hennepplant

Hennepzaad is rijk aan gezonde vetten en essentiële vetzuren. Ook is het een geweldige bron van eiwit en bevat het hoge gehaltes aan vitamine E, fosfor, kalium, natrium, magnesium, zwavel, calcium, ijzer en zink.

Hennepzaad kan tevens helpen ( in meer of mindere mate) bij eczeem, huidaandoeningen, PMS, memopauze, de spijsvertering en heeft nog veel meer gezondheidsvoordelen. Het is dus echt een “superfood” en dat maakt het ideaal om de Hemp protein van Biotona eens uit te proberen en te kijken hoe je het ervaart.

Veggie protein
Veggie protein bevat al het goede van alle plantaardige eiwitten bij elkaar. Er zit namelijk zowel erwt proteïne, bruine rijst proteïne en hennep proteïne in. Hij smaakt heerlijk en is fijn te combineren met plantaardige melk of in een groene smoothie. Wij hebben alvast een heerlijk recept gemaakt hieronder, dus lees gauw verder en maak deze heerlijke groene smoothie ook!

Veggie Protein & Hemp Protein van Biotona

Wij mochten de Hemp protein en de Veggie protein van Biotona uit testen en waren aangenaam verrast. De smaken waren niet overheersend en pasten goed in een gezond dieet, waarbij je regelmatig aan sport doet. Ideaal als herstel na het sporten of doe een beetje door deze heerlijke ontbijtshake:

Heerlijke tropische ontbijtshake met Veggie Protein van Biotona

Nodig voor 2 grote glazen:

  • 100-120 gram verse ananas
  • 125 gram spinazie
  • 1 kleine avocado
  • 1 flinke schep Veggie Protein van Biotona
  • Klein beetje water om te verdunnen (naar eigen wens)

Bereidingswijze:

Mix alles in de blender en geniet! Drink smakelijk 🙂

Meer weten?
Biotona proteïnepoeders zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eiwitbehoefte van vegetariërs en veganisten, maar zeker ook voor mensen die willen afvallen, (fanatieke) sporters en iedereen die op zoek is naar een gezonde plantaardige eiwitbron voor dagelijks gebruik. Kijk hier voor meer informatie en koop o.a. de Veggie Protein van Biotona bij Holland & Barett.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .