Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Spread de peas!

Bedenken wat ik in mijn lunchpauze wil eten is keer op keer weer een ramp. Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak zo inspiratieloos ben dat er weken zijn waarin ik iedere dag hetzelfde eet als lunch. Namelijk rijstwafels/crackers met hummus en zongedroogde tomaten. Soms zou ik willen dat er meer gezonde(re) keuzes zouden zijn waar ik enthousiast van zou worden. Dat tijdperk is nu aangebroken met heerlijke nieuwe spreads met een bron van vezels. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Ik heb het over de heerlijke spreads van Spread the Peas. Een tijdje geleden kwam ik een artikel over dit voedzame broodbeleg tegen en ik dacht direct “hier wil ik meer over weten”. Na contact opgenomen te hebben met Judi, de eigenaresse en bedenker van de spreads, is ze bij mij langsgekomen om de heerlijke spreads langs te brengen zodat ik ze kon gaan uitproberen. Judi is een ontzettend leuke enthousiast vrouw met liefde voor hetgeen wat ze doet, en juist dat proef je terug! De 3 spreads zijn met liefde en zorg gemaakt.

De spreads zijn er in drie smaken, namelijk kaneel, kokosnoot en chocolade smaak. Dit honingzoete voedzame broodbeleg bevat maar liefst 50% minder suiker dan het gebruikelijke zoete broodbeleg zoals chocopasta of hagelslag. Het is dus ook perfect geschikt voor gezinnen met kinderen die wel van een zoete boterham houden. Ik ben dan ook enorm benieuwd naar de smaken van de spreads.

Het hoofdingrediënt van de spreads zijn bruine of witte bonen. De kaneel variant bevat bijvoorbeeld maar liefst 63% bruine bonen en in de kokosnoot variant zit wel 58% witte bonen. Verder bevatten de spread allemaal ongeveer 17% honing. Dus suikers uit een natuurlijke bron. Het gebruik van peulvruchten is ook nog eens positief voor de wereld. De plantjes verrijken namelijke de bodem en hebben weinig tot geen mest of bestrijdingsmiddelen nodig. Judi zegt dan ook dat het super Peasful is, en daar geven wij haar helemaal gelijk in.

Mijn favoriete snack is zeker weten de kokosnoot variant. Ik hou ontzettend van kokos en dit is alles wat je wilt. Het smaakt naar de zomer. Een heerlijke tropische twist. Yummie! De tweede favoriet is die met chocolade smaak. Ik denk ook dat kinderen deze heerlijk gaan vinden. Mijn hoofd zegt mij dat ik chocopasta aan het eten ben, terwijl dit natuurlijk niet zo is. Maffe gewaarwording hoor! En dan de kaneel variant…super lekker van smaak. Kaneel is echt aanwezig en het was een feestje om te eten. Ik denk dat dit ook heel lekker is met stukjes appel als tussendoortje. Of in mijn geval (want ik ben allergisch voor appel) met stukken peer.

De spreads van spread the Peas zijn te koop bij de Jumbo. In een bakje zit 175 gram en kost € 2.49.  Ik vind het een enorme aanvulling op het broodbeleg wat wij al kennen en kan het dan ook zeker aanraden!

Wat is jullie favoriete broodbeleg? Laat het weten in de reacties.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .