` FOOD: Wij vertellen je alles over koffiebonen van de Koffieloods + toffe winactie! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD: Wij vertellen je alles over koffiebonen van de Koffieloods + toffe winactie!

Dat ik ooit nog eens een koffieverslaafde zou worden had niemand kunnen bedenken. Ik heb koffie heel lang vies gevonden en was helemaal van de thee. Maar langzaam veranderde dat en dronk ik bij mijn ouders gezellig een bakkie mee, en bestelde ik op het terras vaker een kopje koffie. Maar dat mijn dag niet meer compleet zou zijn zonder een heerlijke kop koffie (met een dikke schuimlaag), dat had ik nooit gedacht. Ik geniet er het meest van als hij vers is gezet, gloeiend heet is, en gemaakt van goede kwaliteit bonen. Ik ben benieuwd wat jij allemaal van koffie weet?! In dit artikel een aantal leuke feitjes op een rij en ik vertel jullie graag wat meer over de koffiebonen van Costadoro.

Koffie, wat weet jij ervan? Behalve dat het knetter lekker is en je er super veel verschillende varianten? Ik denk dat ik je met onderstaande weetjes heel wat “oh, zit dat zo” momenten ga bezorgen!

 • Koffiebonen zijn eigenlijk helemaal geen bonen, maar pitjes van de koffiebes;
 • Van alle soorten koffiebonen zijn er maar twee geschikt om daadwerkelijk koffie mee te maken, namelijk de Arabica en de Robusta;
 • Koffie bevat meer aroma´s dan wijn. Er bestaat ook zoiets als koffie proeverijen, en dan zul je merken hoe duidelijk de verschillende smaken zijn;
 • Koffiebonen zijn eigenlijk groen van kleur, maar zo kennen wij ze niet. Ze veranderen van kleur naarmate ze rijper worden. Uiteindelijk worden ze rood/bruin, zoals wij ze kennen.
 • Wist je dat je mega veel verschillende koffiemolens hebt? En dat Koffie Loods de beste voor je uit heeft gezocht. Neem daarom eens een kijkje op hun website.
 • Hoe langer koffie in aanraking komt met water des te hoger het cafeïne gehalte van de koffie is;
 • Het duurt ongeveer drie uur voordat koffie is uitgewerkt in je lichaam. Dus heb je last van de cafeïne in combinatie met je nachtrust, zorg er dan voor dat je uiterlijk drie uur voor het naar bed gaan je laatste kopje hebt gedronken;
 • Wil je dat je de koffie extra goed proeft? Drink dan een glas water voordat je je kop koffie gaat drinken, dit reinigt namelijk je smaakpapillen;
 • Hoe langer je een boon roostert, des te bitterder de koffie zal smaken;
 • kort roosteren zorgt voor een zuurdere smaak;
 • Het woord Espresso komt van het latijnse woord “uitpersen”.

Als je een koffielover bent, zoals ik, dan ga je natuurlijk het liefst voor goede kwaliteit koffie. Bij Koffieloods zit je dan helemaal goed. Naast super goede filterkoffie, kun je hier ook zakken koffiebonen bestellen. Dit kan in een supersonische koffiemachine, maar dit kan natuurlijk ook met een bonenmaler zodat je je perfecte bak koffie in je eigen keuken kunt bereiden als een echte barista. Mocht je bonen willen aanschaffen dan kan ik de bonen van Costadoro aanraden. Zowel de easy coffee als de Espresso zijn heerlijk. Deze koop je al in zakken vanaf 250 gr. Ook hebben ze biologische fairtrade koffie bonen in blik. Super leuk ook om cadeau te geven.

En over cadeautjes gesproken, dan zit je bij Koffieloods ook helemaal goed. Stel, je bent zelf niet zo’n fan van koffie, maar wel van thee, dan kan je hier ook terecht. En heb je een goede vriend of vriendin die enorm van koffie houdt (of van thee), dan zijn er echt hele leuke cadeautjes te kopen. Van mooie koffiekopjes en koffiekannen tot thee geschenksets. Super leuk allemaal.

WINACTIE!

Wij mogen 1 persoon heel blij gaan maken met 2 zaken Costadoro koffiebonen!

Wat moet je hiervoor doen om kans te maken?

 • Vertel ons wat jou favoriete koffiemoment is van de dag, en hoe jij je koffie het liefst drinkt.
 • Like en Share dit artikel op je sociale media kanalen.

Wij maken de gelukkige winnaar bekend op maandag 22 juni aanstaande op Facebook!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 3

 • Avatar
  reply

  Chanice Maduro

  17 juni 2020

  Ik hou van een stevige espresso, maar ook van een lekkere cappuccino. Mijn favoriete moment is als ik net ben opgestaan. Lekker een sterke bak koffie, in het ochtendzonnetje op mijn balkon. (Hoewel ik momenteel even geen eigen stekje heb, kan ik er toch enorm van genieten)

 • Avatar
  reply

  Anita H.

  17 juni 2020

  Ik drink mijn koffie graag sterk met kokosbloesemsuiker, vanillepoeder, carobepoeder, kaneelpoeder en soja-slagroom of opgeklopte havermelk. Koffiemoment: als ik net thuis ben van mijn werk.

 • Avatar
  reply

  Patricia Bouthisma

  17 juni 2020

  Bedankt voor de tips. Ik drink mijn koffie graag als een latte. Heerlijk, in de avond als mijn kindjes op bed liggen, even tijd voor mezelf.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .