` FOOD+RECEPT: Een culinaire winter met BK + heerlijke hachee recept! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?FOOD+RECEPT: Een culinaire winter met BK + heerlijke hachee recept!

Mariah Carey zong het al “I don’t want a lot for Christmas, there is just one thing I need”. Ik was echt geobsedeerd door roze vroeger. Als ik een keer een foto voorbij zag komen van roze keukengerei, een roze Amerikaanse koelkast of een hele roze keuken dan wilde ik het allemaal hebben. Een roze pannenset stond ook erg hoog op mijn lijstje. Natuurlijk koos ik uiteindelijk voor ingetogen kleuren in mijn keuken, maar mijn hart maakte wel een enorme sprong toen ik deze roze BK Bourgogne pan uit de doos zag komen. Ik kan mijn geluk niet op, ik heb EINDELIJK mijn eigen roze pan. Je kunt het gek vinden, maar je kan me niet gelukkiger maken. Ik ga jullie iets meer vertellen over de BK Bourgogne en deel een lekker Hachee recept met jullie! 

Lekker bakken, braden, sudderen en stoven, dat kan perfect in de Bourgogne pan van BK. Perfecte bezigheid tijdens de koude wintermaanden. De Bourgogne is niet zomaar een pan, nee het is een ware blikvanger. Ze hebben funky kleuren (8 verschillende waaronder Chili Red, Sunny Yellow en Royal Blue) en 2 verschillende kleuren dekselknoppen (goud of zilver). Super chique toch. Ondanks dat de braadpan vooral bekend staat als DE pan om in te stoven kun je bijvoorbeeld ook brood bakken in deze pan. Maar ook een goede pastasaus of gehaktballen zijn mogelijkheden.

De pan is ongelooflijk zwaar en je hebt echt 2 handen nodig om hem vast te houden. Dit komt omdat de pan gemaakt zijn van ambachtelijk gegoten gietijzer. Super sterk materiaal! De binnenkant van de pan is geëmailleerd met een hygiënisch glad oppervlak. De pannen zijn heel veelzijdig. Hoog vuur, laag vuur of in de oven hij kan het allemaal aan. Door het gietijzer wordt de warmte lang vastgehouden; zo kan het gerecht lekker lang blijven sudderen. Ook over de deksel is nagedacht. Deze is aan de binnenkant voorzien van slimme druipringen. Hierdoor wordt het opkomend kookvocht gelijkmatig over het gerecht verdeeld en blijft deze lekker mals.

 

Ik dook de keuken in om een lekker Hachee gerecht te maken voor jullie. Wat heb je hiervoor nodig?

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 5 middelgrote uien;
 • 500 gram runderriblappen (overal word 700 gr aangeraden, maar ik heb graag iets minder vlees);
 • 50 gram ongezouten roomboter;
 • 3 el tarwebloem;
 • 500 ml kraanwater;
 • 1 runderbouillontablet;
 • 2 el wittewijnazijn;
 • 1 a 2 el appelstroop;
 • 1 tl kristalsuiker;
 • 1 plak ontbijtkoek;
 • 2 gedroogde laurierblaadjes;
 • 4 kruidnagels

Bereidingswijze:

 • Halveer de uien en snijd ze in ringen. Snijd het vlees in stukken en bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit in de braadpan de helft van de boter en bak de helft van het vlees op 3 min op middelhoog vuur. Vergeet tussendoor niet om te scheppen. Haal het vlees uit de pan en doe dit nog een keer met de andere helft van het vlees. Hierna doe je het andere vlees terug in de pan en zet je het vuur laag. Voeg vervolgens de ui toe en fruit 5 min op laag vuur. Regelmatig roeren.
 • Bestrooi het vlees en de uit met de bloem en laat op een laag vuur 3 min gaar worden. Vergeet niet regelmatig te roeren. Voeg vervolgens het water en het bouillontablet toe. Dan de azijn, suiker, laurierblaadjes, kruidnagels en appelstroop toevoegen. Breng alles aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan op heel laag vuur in ca 3 uur gaar. Ik roer iedere 30 min in de pan.
 • Na 2.5 uur haal je de deksel van de pan en laat je de hachee het laatste half uur tot de gewenste dikte inkoken. Hier doe ik dan ook de plak ontbijtkoek in kleine stukjes erbij. Mocht er nog zout of peper toegevoegd moeten worden dan kan dit ook nog.
Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment