Member login

Username
Password

» Lost your Password?



FOOD+RECEPT: Het is weer pompoenentijd + heerlijke pompoensoep met gember en sinaasappel

Fietsend langs de boer kwam ik een stal tegen helemaal vol met pompoenen en kalebassen. Omdat ik niet kon kiezen heb ik wel 5 verschillende meegenomen… ik weet in ieder geval wat ik eet deze herfst.  Dit recept is oorspronkelijk van Jamie, een klein beetje aangepast.. maar het is zo lekker dat ik het toch even wilde delen samen met wat pompoen feitjes.

Er zijn talloze verschillende soorten en vormen pompoenen, van de bekende flespompoen tot de Japanse Hokkaido en de Sweet Mama. Ooit al gehoord van Patisson ? Mocht je niet zeker zijn of de pompoen eetbaar is, snij deze dan doormidden, als er geen zaden in zitten dan kan je er van uit gaan dat het een sier pompoen is, en dus niet eetbaar. 

Pompoen bevat relatief gezien weinig calorieën en vetten dus is een perfecte groente om in je dieet op te nemen. De vrucht zit vol met vitamine C,calcium, kalium en magnesium.

Ook is pompoen een goed bron voor voedingsvezels. 

Tip: als je pompoen over hebt, blancheer deze dan kort en vries het in.

Zo heb je altijd een portie in huis voor in de soep.

Pompoen soep met gember en sinaasappel.

Ingrediënten :

  • 2 Teentjes knoflook 
  • 1 uit
  • Een kleine pompoen
  • 2 winter wortels
  • Stukje gember 
  • Groentebouillon
  • 1 sinaasappel
  • Peper en zout naar smaak
  • Bosje koriander 

Bereiding :

  • Rasp de sinaasappel schil, en snij deze fijn. Pers de rest van de sinaasappel uit in een glas.
  • Schil en snij de pompoen en de wortel is kleine stukjes  (of leg de pompoen even in de oven voor een minuutje of 15 a 20 zodat de schil makkelijker loslaat )
  • Fruit ondertussen de knoflook, ui en gember in de pan met een scheut olijfolie.
  • Voeg de wortel en pompoen blokjes toe en bak deze 5 min op laag vuur.
  • Voeg nu ook het sap en de schil van de sinaasappel toe en vul de pan aan met bouillon.
  • Laat een minuutje of 20 rustig koken 
  • Haal de pan van het vuur en puur de soep, breng nog even kort aan de kook.
  • Breng op smaak met zout&peper en serveer met wat fijngesneden koriander.

*om de soep een oosterse twist te geven kun je nog een eetlepel Marokkaanse kruiden toevoegen.

Mijn naam is Eveline. Geboren in de jaren 80 en opgeroeid in Amsterdam. Ik ben stewardess, een paardenmeisje, sportief, actief, en hou van gezelligheid en wijn! Ik werkte fulltime in de zakenreiswereld tot dat mijn moeder ernstig ziek werd en overleed. Ik realiseerde mij dat deze wereld zo snel voorbij kan zijn en dat je alles uit het leven moet halen dus ben ik gestopt met mijn kantoorbaan en part time gaan werken als stewardess. Vanaf kinds af aan eet ik vegetarisch. Misschien wel hierdoor heb Ik hier meer interesse in gekregen in voeding en ben ik een opleiding voedingsdeskundige/ gewichtsconsulente gaan volgen. Mijn guilty pleasure is chocola! Als blogger bij Boost your Health hoop ik de lezer enthousiast te maken voor gezond eten, reizen en een awareness te creëren voor een gezonde maar ook milieu vriendelijke lifestyle.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .