` FOOD+RECEPT: Tijd voor stoofgerechten - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



FOOD+RECEPT: Tijd voor stoofgerechten

Door de coronacrisis zitten we allemaal meer thuis dan we zouden willen. Vervelend, maar nu hebben we wel eindelijk eens tijd om ons uit te sloven in de keuken! Stoofgerechten duren over het algemeen wat langer om te maken, wat voor velen van ons een reden is om de stoofpan te laten verstoffen in een verlaten hoekje van de keuken. Zonde, want stoofgerechten zijn hartstikke lekker en gezond! Tijd dus om de stoofpan weer eens tevoorschijn te halen. Wij hebben alvast twee heerlijke vegan stoofgerechten voor je uitgezocht zodat je meteen aan de slag kan.

Vegan cassoulet

Dit heerlijke stoofgerecht zit boordevol vezels, vitamines en mineralen, en is ook nog eens snel klaar! Het volgende heb je nodig:

  • 1 pot witte bonen (700 gram)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • 2 grote winterwortels, in plakjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Takje verse rozemarijn
  • Paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml water

Bereiding: doe een scheut olijfolie in een pan en voeg de ui, knoflook, wortel, laurierblaadjes en het takje rozemarijn toe. Laat 7 minuten smoren. Kruid het mengsel vervolgens naar smaak met zout, peper en paprikapoeder alvorens je de tomatenblokjes en het water toevoegt. Laat het geheel zo’n tien minuten pruttelen op laag vuur. Spoel tot slot de witte bonen af en doe ze bij het tomaten-groentemengsel in de pan. Warm het geheel nog 5 minuten door en serveer met knapperig brood en een groene salade.

Verjongende stoofpot met bietjes en salie

Rode bietjes zijn echte krachtpatsers uit de natuur. Ze zitten boordevol mineralen, vezels en antioxidanten en hebben een verjongende werking op het bloed en de lever. De salie in dit vegan stoofgerecht werkt verwarmend, kalmerend en desinfecterend. Hét perfecte stoofgerecht dus voor deze onrustige tijden!

Benodigdheden:

  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 8 blaadjes salie
  • Olijfolie
  • 2 grote rode bieten, in blokjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 2 aardappelen, in blokjes
  • 1 puntpaprika, in reepjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Handjevol champignons, in plakjes
  • 125 ml rode wijn
  • 30 ml shoyu
  • Peper en zout

Bereiding: verhit een scheut olijfolie in een flinke koekenpan en fruit de ui. Voeg de knoflook en de  kruiden toe en bak nog 3 minuten. Bak de biet, wortel en aardappelblokjes kort mee en voeg vervolgens de rode wijn, shoyu en de tomatenpasta toe. Breng al roerend aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat het mengsel ongeveer een halfuur pruttelen op laag tot middelhoog vuur. Bak ondertussen de champignons goudbruin met een flinke draai zwarte peper en een snufje zout. Voeg de laatste 5 minuten de champignons en de reepjes puntpaprika toe. Serveer met knapperig brood en olijfolie.

Eet smakelijk!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment